Zakaj bi ga polnil občasno?
Razen če ti avto 3 mesece stoji. Če ga redno uporabljaš ni potrebe.
Točno tako. Pri vsakodnevni uporabi ga ne rabiš nič dofilavat. Sploh pri starejših avtih, ko ni bilo toliko nekih elektronskih zadev, akumulator rabiš samo za vžig, potem ga lahko odklopiš in se voziš, dokler ga ne ugasneš. Seveda ti ne delajo ne luči, ne radio, itd... ampak pelješ se.
Jaz se spomnim primera, ko sem imel polota, nekje leta 2010. Najbrž je bil aku že slab, ampak dva tedna sem ga pustil na soncu doma, ko sem šel na dopust. V tem času je spustil dušo. Najprej se je oglasil naknadno vdelan alarm ob padcu napetosti, nato se je avto odklenil in tak ostal.
5 let pa je nekako povprečna življenska doba (originalno vgrajenih akumulatorjev).
Pri naslednjem avtu (letnik 2011) mi je originalni šel po 5 letih, pozimi. Bil je zaprt tip (kjer ne moreš preverjat nivoja tekočin). Na pumpi mi je še normalno vžgal, peljal sem se 500m, ga ugasnil, nato pa tudi zaverglal ni več. Je pa res, da je zadnje čase takrat rabil nekoliko milisekund več za vžig (start tipka). Skratka, pobralo ga je v trenutku.