VW ID.3

Guinness

Guru
2. jul 2008
2.895
638
113
Ok, mogoce res nisem vzel v zakup, da je pred tem ga vozil en schumacher na polno in je racunalnik gledal na prejsnjo voznjo. Drugace sem zelel povedat, da so moje izkusnje pri vseh elektricarjih po regionalkah, dosti realno zmanjsevali kilometre, za razliko os avtoceste, kjer je range malo boli konkretno padal.
 

Guinness

Guru
2. jul 2008
2.895
638
113
Tole za LKA je verjetno zaradi kakšnega zakona. Da te "sili" da imaš čimveč vklopljeno. Sicer pa ne vem zakaj vas moti. Če se lepo voziš po svojem pasu in daješ smerokaze (verjetno je za veliko ljudi ravno to problem), potem ni težav.
Jaz samo ne razumem, zakaj si doloceni avti ne zapomnejo zadnjih nastavitev, ali pa da imas vsaj to opcijo v meniju.
 

Gonzo

Guru
1. sep 2007
5.410
1.011
113
EU
Pri nas poštar vozi pošto z belim Kangujem na elektriko.
Vsaki drugi dan. En dan vozi, drugi dan polni.
Dizelaš je vozil vsak dan. Včeraj mu je riknil motor, ker je preskočil jermen, zaradi stalnega star an stop zagona. :rolleyes:
 

geronimo

Fizikalc
9. sep 2007
2.390
59
48
Jaz mislim, da bo ID.3 čisto ok nakup... ko bodo odpravili porodne težave. 1st editiona bi se pa jaz osebno izogibal... razen, če bi ga ponudili za res dobro ceno, kjer napake vzameš v zakup (kar pa vem, da se ne bo zgodilo).
Tam v komentarjih na youtube je prebrati, da so jim v Nemčiji šenkali 3 obroke leasinga, pa verjetno nimajo 159€ obrok. Nekaj je.
Sicer pomoje tak avto trenutno kupujejo predvsem tehnološki geeki, torej si navajen na buge in update.
 

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.148
234
63
www.jernej.org
Trije obroki lizinga niso v mojih očeh nič v primerjavi s tem, koliko pri lizingu avto preplačaš. Sicer so pa tudi pri nas ponujali "bonbončke" za tiste, ki so bili pripravljeni vzeti 1st edition (popuste na financiranje, ali pa bon za montažo polnilne postaje). Ampak zame osebno so vsi te bonbončki za 1st edition premalo. Zakaj? Ker so zaradi butastih paketov opreme že v osnovi (pre)dragi. Enostavno se precej bolj splača vzeti serijski model in izbrati nek normalno (oz. celo bolje) opremljen avto za nižjo ceno od 1st. In če prišteješ vse porodne težave... je zame ID.3 1st samo obvoz. Bi pa Max ali Plus vzel za 10k€ manj kot ga trenutno ponujajo (brez financiranja).

Enostavno ne razumem, kako je lahko ID.3 1st Max s 58kWh baterijo dražji od ID.3 Tour s 77kWh baterijo. Zaradi panoramske strehe? Barve? Nepotrebno prevelikih platišč? Serijski Max je več kot 4k€ cenejši od 1st Max (ja vem... barva, platišča, pnevmatike, brezplačno polnjenje za eno leto). Ampak IMHO bi to morala biti "nagrada" za tiste, ki so bili pripravljeni eno leto vnaprej rezervirati avto in kupiti "beta" produkt. Skratka... splača se počakat in vzeti serijski model.
 
Nazadnje urejeno:

Guinness

Guru
2. jul 2008
2.895
638
113
Ne vidim razloga zakaj ne bi bil vedno vklopljen.
Ali ste šumaherji ali bmwjaši brez žmigavcev
prvi rezultat na googlu recimo pod wha is lane assist, na koncu:However, for those who spend the majority of their time driving around urban, suburban or country roads, lane keeping technology is unlikely to be suitable for their needs.

ampak ti ze ves bolje a ne? Pac pravim, da bi to moralo biti opcijsko, nekaterim je super, da je to po defaultu vklopljeno, druge bo to zaradi taksnih in drugacnih razlogov motilo, fajn je met izbiro a ne. Ampak ja, nekaterim pase, da drugi mislijo in vam povejo kaj je boljse za vas.
 

novaa

Pubec
19. jul 2007
7.076
230
63
Kar se tiče LKA in podobnih sistemov, je razlog preprost: če niso vedno znova vklopljeni, dobiš manj točk zanje na Euro NCAP. Tega pa noben proizvajalec noče.
Pa ajde lka bi še razumel
Ne razumem pa:
- avtomatska klima si ne zapomni zadnje nastavitve temperature
- ne zapomni si zadnjega modusa vožnje
Vsako krat ko se vsedem v avto morem 10 gumbov pritisnit da si ga nastavim... Pa jebala jih občina
Bom kupo obd in si ga nastavo ker mam občutek da ga na uradnem servisu nebodo želeli.....
 

jonny77

Guru
16. sep 2007
6.892
736
113
Pomurje
Imam vklopljen LKA od prve vožnje z avtom.
V mestu pri nizjih hitrostih v kombinaciji z acc, vozi sam. Več kot sproščujoča vožnja, res je da gre šumaherjem na jetra, ker skoz piska ali vibrira
 

Guinness

Guru
2. jul 2008
2.895
638
113
Imam vklopljen LKA od prve vožnje z avtom.
V mestu pri nizjih hitrostih v kombinaciji z acc, vozi sam. Več kot sproščujoča vožnja, res je da gre šumaherjem na jetra, ker skoz piska ali vibrira
se pravi, ne dopuscas opcije, da nekateri vozijo v takih razmerah in po takih cestah, ki bi jih to zaradi takega ali drugacnega razloga motilo?
 

jonny77

Guru
16. sep 2007
6.892
736
113
Pomurje
Mene moti v cca 5% vožnje. To so serpentine in te nove pogruntavščine, ko so črtkane črte po desnih robovih cest tudi če so ceste široke 4m
 

Guinness

Guru
2. jul 2008
2.895
638
113
Ma ne vem, zase mislim da ful redno uporabljam zmigavce (kljub temu da mam bmwja) in me zadeva pac vcasih moti.