VW goljufal pri emisijah NOx v US

Piton

Guru
11. apr 2022
2.061
105
113
to se da elegantno rešit. Uzakonit modularno grajen sistem. Kesl, pumpa, elektronika, šoba pa še kaj. Vsako zase stane ravno par 10 €.... tako pa... menjaj vse ker smo se tako odločli v firmi in plačajo par kilo.
to se da elegantno rešit z regulacijo, da mora ta uberzelen produkt imet 10-letno garancijo, pa se naj proizvajalci jebejo s tem

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
45.598
5.973
113
to se da elegantno rešit. Uzakonit modularno grajen sistem. Kesl, pumpa, elektronika, šoba pa še kaj. Vsako zase stane ravno par 10 €.... tako pa... menjaj vse ker smo se tako odločli v firmi in plačajo par kilo.
Sej hec je ko naročiš tud pride modularno....samo ti tega ne moreš naročit po kosih ampak kot komplet sistem....

Pa plot twist.....v 3/4 primerih bi se dalo to rešit z demontažo tanka.....pranjem tanka....in čiščenjem šobe za scalnico....pač kjer pride zrak poleg se naredijo kristali....in to je cel problem kar se te težave tiče...

Realno ena mehankarska ura dela....

disc

Guru
4. feb 2011
2.620
717
113
Ne razumem, kje je težava. Motor po tem ni več za na cesto, ampak samo za na pisto. Sej tudi akrapovic ima pri (nekaterih) izpuhih napisano, da ni za cestno uporabo, ampak samo za dirkanje. Pa tudi homologirati ga ne moreš.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in sad

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.344
3.682
113
Marlbor
Ni težave, ker je v naslovu napisano, da je KTM v velikih težavah zaradi goljufanja, zaradi domnev novinarjev. Potem pa v nadaljevanju piše, da v bistvu niso v težavah, ker je to običajna praksa, da lahko poleg homologiranih motorjev kupiš tudi predelave namenjene tekmovanjem. Novinarski strokovnjaki pač, ki so sprožili te obtožbe ...

• Všeč mi je
Reactions: sad

hermann

Guru
19. mar 2014
10.124
7.144
113
Če nimajo razlogov za pisanje bombastičnih click bait naslovov si jih pač izmislijo in/ali gladko lažejo.

• Všeč mi je
Reactions: sad

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.966
1.484
113