Vrtna kosilnica

Fly

Guru
21. jul 2007
2.708
563
113
Sem pa včeraj znancu poskušal nastaviti povsem novo Lubo, ta zadnji model, ki ima še neki AI. Mi je ratalo vse usposobiti delno. Samodejno mapiranje trave neuspešno, zapletla se je v prvo grmovje, tako da smo ročno, to je šlo ok. Obračanje na mestu kar konkretno pocufa travo in dela luknje. Največja težava pa je da ne zna nazaj domov. Pride do postaje, se obrne in potem parkrat proba v napacno smer nato se ustavi. Sem
Poskušal vse updatati, factory reset, vse na novo nastaviti, ni da ni, skos isto. Na netu sem našel veliko enakih težav s to zadnjo serijo. Naj bi imela polnilna postaja okvarjene ir senzorje. To so pisali v komentarjih.
Sicer je huda mašina, nimaš kaj reči, so pa tudi pomanjklivosti. za moj vrt bi bila definitivno prevelika ker bi mi puščala polno nepokošenega ker zaradi širine nebi prišla do vseh kotov.

kajn

Guru
5. okt 2007
2.974
1.841
113
Iskajoč brata
Jaz sem sedaj v dvomih....
Stara kosilnica počasi zapušča, malo je že luknjasta, prerjavela, tudi oglaša se malo čudno....
Vzporedno sem pa imel na testu Stigo, samohodno in sem za test kosil kmetijsko zemljišče, travnik, bivši pašnik (veliko lukenj, manših neravnin)...
In je super kosila, dovolj višine, da ni nasedala, pojedla travo višine do 30 cm... pa še prvič sem kosil z samohodno.... tako da sami plusi, za košnjo na na travniku.

Problem pa nastane, ker je potem še treba kositi okoli hiše, kjer pa je polno dreves in robov, tako da jo pol časa goniš "naprej/nazaj", da voziš okoli ovir...
Sedaj pa sem v dvomih kaj vzeti...

Še eno ekstra vprašanje... kaj pa kosilnica, ki ima samo mulčenje? koliko se potem nosi naokoli to kar pade v travo nazaj? mali otroci, pa noter in ven nazaj?

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
7.804
3.400
113
Sem pa včeraj znancu poskušal nastaviti povsem novo Lubo, ta zadnji model, ki ima še neki AI. Mi je ratalo vse usposobiti delno. Samodejno mapiranje trave neuspešno, zapletla se je v prvo grmovje, tako da smo ročno, to je šlo ok. Obračanje na mestu kar konkretno pocufa travo in dela luknje. Največja težava pa je da ne zna nazaj domov. Pride do postaje, se obrne in potem parkrat proba v napacno smer nato se ustavi. Sem
Poskušal vse updatati, factory reset, vse na novo nastaviti, ni da ni, skos isto. Na netu sem našel veliko enakih težav s to zadnjo serijo. Naj bi imela polnilna postaja okvarjene ir senzorje. To so pisali v komentarjih.
Sicer je huda mašina, nimaš kaj reči, so pa tudi pomanjklivosti. za moj vrt bi bila definitivno prevelika ker bi mi puščala polno nepokošenega ker zaradi širine nebi prišla do vseh kotov.
Kateri model Lube?

Ste polnilno postajo kaj premikali?
Meni se zadnjič ni hotela not zapeljat oz. se ni polnila, kao nima signala in dejansko je bila usrana zadaj kjer je IR.

Ste naložili najprej vse update? Jaz sem jih imel v štartu par, pa sedaj v dobrem tednu še nekaj.

Fly

Guru
21. jul 2007
2.708
563
113
Ma ne vem kaj je za mammoth x , pac cisto zadnja, povsem nova nic usrana, vse updatano, tudi rtk… mislim ni vec kazalo da bi lahko se kaj updatal.

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj

kalbo

Guru
7. okt 2013
19.613
9.956
113
Zdravo,

iscem kosilnico za cca 300m2 ravnine.
Zelje:
- brez pogona
- motorna, bencin ne mesanca
- sirine vsaj 50
- kosara vsaj 50l+ (“tekstilna” in ne plasticna)
- mulcanje / kosara, stranskega izmeta ne rabim

Dosedaj sem imel 15let Partner z Brigs straton, zadovoljen ful. Zdej je zadaj prerjavela - pa mal dvomim v smiselnost in uspesnost popravila. Partner ne najdem vec - takrat ko so mi prodajal so rekl, da je “podruznica Husquarne”.

budget - kapavem.. do 400-500€.

Kaksen predlog? Dobra izkusnja?
Kupil tole, za zamenjavo ene z B&S motorjem. Sicer je gor kitajc, sam me to ne gane. Gon jo en robot letnik 2009, k se fila iz hladilnika. Bolš narjena kot Ramde.

• Všeč mi je
Reactions: ncnifrej

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.025
5.145
113
Jaz sem sedaj v dvomih....
Stara kosilnica počasi zapušča, malo je že luknjasta, prerjavela, tudi oglaša se malo čudno....
Vzporedno sem pa imel na testu Stigo, samohodno in sem za test kosil kmetijsko zemljišče, travnik, bivši pašnik (veliko lukenj, manših neravnin)...
In je super kosila, dovolj višine, da ni nasedala, pojedla travo višine do 30 cm... pa še prvič sem kosil z samohodno.... tako da sami plusi, za košnjo na na travniku.

Problem pa nastane, ker je potem še treba kositi okoli hiše, kjer pa je polno dreves in robov, tako da jo pol časa goniš "naprej/nazaj", da voziš okoli ovir...
Sedaj pa sem v dvomih kaj vzeti...

Še eno ekstra vprašanje... kaj pa kosilnica, ki ima samo mulčenje? koliko se potem nosi naokoli to kar pade v travo nazaj? mali otroci, pa noter in ven nazaj?

Mulčer ni lih optimalen za kosit travo 30cm.....ker naj bi mlel travo v prafaktorje in stem gnojil.... če misliš z mulčerjem kosit travnik se ti bo prevelika trava basala spodaj v "zvonu" in ne bo lepo zmleta...in ja boš nosil posledično travo z čevlji not. Sploh če boš kosil mokro....mokra bo pa že sama od sebe če jo bo preveč (pač lastna tekočina)

Če si bolj take sorte da ne kosiš trave sproti...potem raje vzami navadno kosilnico z košem ali stranskim izmetom.

Sam imam Stigo mulčer 750s

Kar se tiče ovir....ima stiga patentiran ročaj...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.025
5.145
113
Aia.....pa za veliko ovir + pogon je meni osebno boljši pogon na sprednja kolesa (samo dvignesysprednji del na hitro kadar ne rabiš).... moraš pa sam pri sebi ugotovit kaj tebi paše

Mulčer nima koša....zato bp vleče s sprednjimi kolesi (nima teže trave zadaj)

• Všeč mi je
Reactions: Samo Svoj