Vreme in neurja 2026

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.588
6.403
113
1781119089938.png

• Všeč mi je
  • Žalosti me
Reactions: jurek1973 in Matey

erikson

Guru
25. avg 2007
25.663
9.044
113

Daniel

Guru
21. dec 2007
8.015
6.350
113
Od Ptuja do Hrvaške meje in gor še nekaj nad Ljutomer gledano po širini pasa je praktično vse polomilo. Bom počakal na svetlo, zdaj tako je kar je.

• Žalosti me
Reactions: nacek in jonny77

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.438
305
83
Žalostno je, da zaradi kvazi zelene agende in "vse na elektriko" vidiš sedaj stare bajte, ki bi morale prej investirat v obnovo hiše/strehe kot pa v menjavo namena ogrevanja, ko so ostale brez celotnih streh in sten, na tleh pa skupaj s streho še el. paneli. Koliko tega je že bilo in še bo.

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.588
6.403
113
Žalostno je, da zaradi kvazi zelene agende in "vse na elektriko" vidiš sedaj stare bajte, ki bi morale prej investirat v obnovo hiše/strehe kot pa v menjavo namena ogrevanja, ko so ostale brez celotnih streh in sten, na tleh pa skupaj s streho še el. paneli. Koliko tega je že bilo in še bo.
WTF.... kaj ima veza "zelena agenda" če pride vihar in potrga slabo zgrajena/dotrajna ostrešja...

aja HAARP je vsega kriv!

o.k. to je to!

• Všeč mi je
Reactions: WeWatchingYou

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.438
305
83
WTF.... kaj ima veza "zelena agenda" če pride vihar in potrga slabo zgrajena/dotrajna ostrešja...

aja HAARP je vsega kriv!

o.k. to je to!
Seveda ima. Folk ima stare, dotrajane bajte z že tako vprašljivo izvedbo ostrešij in kredite in zadnje denarje meče v kurjavo na elektriko in panele na streho (ker bo kasneje dražje ali ne bodo mogli niti priklopit), namesto, da bi prej zrihtal tisto streho, da sploh lahko prenaša še dodatne obremenitve. Potem pa pride novodoben veter in vrže na tla ne samo streho, pač pa še tiste panele, ki so bili gor. Tako bi folk lahko najprej investiral v stene/izolacijo, okna, novo ostrešje in se še vedno ogreval na les/biomaso/olje veliko ceneje, kasneje pa mogoče enkrat nadgradil na elektriko. Tako pa preskočijo vse v zvezi z obnovo hiše in vržejo v elektriko + panele, kar jim je sedaj zgrmelo na dvorišče.

Kriva je pa agenda ja, ker folk sili v te neumnosti brez razmišljanja.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.663
9.044
113
komenda 1.png

komenda 2.png

komenda 3.png

komenda 4.png

komenda 5.png

Komenda / Klanec pri Komendi je bilo zelo hudo.

• Wow
Reactions: Hanzi

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.240
14.232
113
Seveda ima. Folk ima stare, dotrajane bajte z že tako vprašljivo izvedbo ostrešij in kredite in zadnje denarje meče v kurjavo na elektriko in panele na streho (ker bo kasneje dražje ali ne bodo mogli niti priklopit), namesto, da bi prej zrihtal tisto streho, da sploh lahko prenaša še dodatne obremenitve. Potem pa pride novodoben veter in vrže na tla ne samo streho, pač pa še tiste panele, ki so bili gor. Tako bi folk lahko najprej investiral v stene/izolacijo, okna, novo ostrešje in se še vedno ogreval na les/biomaso/olje veliko ceneje, kasneje pa mogoče enkrat nadgradil na elektriko. Tako pa preskočijo vse v zvezi z obnovo hiše in vržejo v elektriko + panele, kar jim je sedaj zgrmelo na dvorišče.

men noben ni roke zvijal, da dam celice gor...pa jih nisem...
al tebi so roko zvijali???? kaj tu beremo vse...

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.438
305
83
men noben ni roke zvijal, da dam celice gor...pa jih nisem...
al tebi so roko zvijali???? kaj tu beremo vse...
Poznam mnogo starejših ljudi, ki so paniko zagnali in šli v kredite, da so si postavili toplotno + panele na streho. Hiše pa stare 40+ let brez pametne izolacije, stara okna, streha bog pomagaj. Ker je sosed rekel, da jih rabi, ker so vsi rekli, da bo to samo še dražje, ker je drugi sosed rekel, da nobenega iz ulice ne bodo želeli več priklopit in ker tv tuli, da bodo druge opcije ogrevanja vedno dražje ali prepovedane. In ker denarja ni, da bi vrgel v obnovo hiše in še v novo ogrevanje + paneli, je skočil na zadnjo opcijo najprej, da ne zamudi vlaka. Teh zgodb je ogromno in neurja samo pokažejo realnost.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
14.752
8.887
113

Lahko je biti general po bitki. Kaj boš investiral v naprimer novo ostrešje, če je kritina še zdrava, les tudi, in ti do danes še ni razkrilo strehe? A ni nesmiselno?

Kot drugo pa vložek v SE pride precej ceneje in seveda lažje kot obnova fasade in oken. Da ne govorim o ostrešju.

sajkek

Guru
16. mar 2008
40.240
14.232
113
Poznam mnogo starejših ljudi, ki so paniko zagnali in šli v kredite, da so si postavili toplotno + panele na streho. Hiše pa stare 40+ let brez pametne izolacije, stara okna, streha bog pomagaj. Ker je sosed rekel, da jih rabi, ker so vsi rekli, da bo to samo še dražje, ker je drugi sosed rekel, da nobenega iz ulice ne bodo želeli več priklopit in ker tv tuli, da bodo druge opcije ogrevanja vedno dražje ali prepovedane. In ker denarja ni, da bi vrgel v obnovo hiše in še v novo ogrevanje + paneli, je skočil na zadnjo opcijo najprej, da ne zamudi vlaka. Teh zgodb je ogromno in neurja samo pokažejo realnost.
kdo je zdaj tu kriv? "vsi rekli" ali naivnež? roke noben ni nobenmu zvijal...

mene bolj zanima "kdo to plača" zdaj... ko odfuka neke cenene nadstreške s celicami. - as seen on TV

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.438
305
83
Kriva je agenda
kdo je zdaj tu kriv? "vsi rekli" ali naivnež? roke noben ni nobenmu zvijal...

mene bolj zanima "kdo to plača" zdaj... ko odfuka neke cenene nadstreške s celicami. - as seen on TV
Kriva je agenda in norost. Ne moreš pričakovat od starejših (ali od povprečnega državljana, sorry kdor se najde v tem), da bo razmišljal s svojo glavo. Večina so ovce, ki sledijo tvju, sorodnikom ali ulici. Tako pač je. Zato še vedno dobro živijo razni prodajalci megle in "zavarovanj" na terenu.

Jaz grem mirno stavit, da paneli, ki so na tleh NISO bili javljeni zavarovalnici (povišanje vrednosti hiše - povišanje premije), lastnik NIMA mnenje izvedenca, da je bila streha dovolj dobra za dodatne panele in vprašljiva je verjetno tudi njihova izvedba/montaža. Vse to bodo zavarovalnice gledale.

AndrejEnej

Guru
13. okt 2016
4.329
-629
113
150.000.000 km away
Jaz grem mirno stavit, da paneli, ki so na tleh NISO bili javljeni zavarovalnici (povišanje vrednosti hiše - povišanje premije), lastnik NIMA mnenje izvedenca, da je bila streha dovolj dobra za dodatne panele in vprašljiva je verjetno tudi njihova izvedba/montaža. Vse to bodo zavarovalnice gledale.
Jaz imam panele zavarovane, ne gre za astronomske vsote zavarovanja.

• Všeč mi je
Reactions: Matey