Vreme in neurja 2025

jest5

Guru
18. avg 2007
26.633
-8.952
113
Oh, a si pozabil, da so obljubljali, da bomo druga Švica?;)
Kje so zdaj vsi tisti, ki so to obljubljali? še kar v vrhu politike, če. kaj vem.
Nekateri bi pa v treh letih pričakovali vsakodnevne čudeže, posebej po opustošenju blagajne, pa ne s strani narave, ampak prejšnje vlade. Še sanja se vam ne, kaj in kako je bilo ob prevzemu...
Pusti Švico za kasneje, zdej najprej odgovori na moje vprašanje.
Če zmoreš

• Všeč mi je
Reactions: Matey

jest5

Guru
18. avg 2007
26.633
-8.952
113
Če ne zmoreš izluščiti odgovora iz mojega zapisa, je nadaljna debata brezpredmetna.
Oh, seveda sem.
Da ste obljubljali nekaj, kar niste sposobni izpolniti.
Kar se vam redno dogaja.

(No, to si nasral, realnost je malo drugačna-sredstva raje zapravljate za druge neumnosti, neizpolnjene obljube pa valite na vse druge)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.383
7.759
113
pri taščici
Oh, a si pozabil, da so obljubljali, da bomo druga Švica?;)
Kje so zdaj vsi tisti, ki so to obljubljali? še kar v vrhu politike, če. kaj vem.
Nekateri bi pa v treh letih pričakovali vsakodnevne čudeže, posebej po opustošenju blagajne, pa ne s strani narave, ampak prejšnje vlade. Še sanja se vam ne, kaj in kako je bilo ob prevzemu...
Se huje je to, da se nam še sanja ne kako bo ob prevzemu naslednje vlade.
Sicer pa imam sptavljeno lokacijako informacijo za parcelo cca 50m nad Domžalsko ravnino , v kayeri piše da je parcela poplavna in da ne smem delat kleti.
Pa v bližini ni nobenega potoka ali podobno, kaj sele da bi voda poplavila, saj je vse lepo v "breg" prislonjeno.
V dolini pod to parcelo pa lepo delajo kleti, podzemne garaze za vec avtov stanovanjskega bloka....

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
578
-3.839
28
Sicer pa imam sptavljeno lokacijako informacijo za parcelo cca 50m nad Domžalsko ravnino , v kayeri piše da je parcela poplavna in da ne smem delat kleti.
Pa v bližini ni nobenega potoka ali podobno, kaj sele da bi voda poplavila, saj je vse lepo v "breg" prislonjeno.
V dolini pod to parcelo pa lepo delajo kleti, podzemne garaze za vec avtov stanovanjskega bloka....
Očitno nisi bil pravi čas na "obisku pri pravem županu"?
Znajdi se, kot so se dolinci, kaj ti naj drugega rečem?

• Haha
Reactions: Matey in aljoman

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.383
7.759
113
pri taščici
Nisem prisel s kuverto.
Pa mogoce niti ne k zupanu, dovolj bi bilo k odgovornemu na oddelku za okolje in prostor.
Sem pa ravno takrat poznal tistega zupana, samo mu nisem tezil za parcelo. Ne prej, ne potem ne poznam zupana
Sem se kar odselil v sosednjo obcino

Svobodnjak

Fizikalc
9. sep 2022
578
-3.839
28
Res je, tlačani so morali gospodi na gradovih dajati desetino kar pomeni 10% dajatev mi danes pa? :sprasujemse:

Res je, res je pa tudi, da ti ta gospoda (posvetna in cerkvena, na katere si pozabil) ni financirala bolnic, šol, infrastrukture, vojske, policije ipd, zemlja, na kateri si živel in delal je bila njihova last, vključno s prebivalci, imeli so sodstvo v rokah, ki ni bilo čisto nič prizanesljivo do navadnega življa, imeli so pravico do "prve noči".. privlačno in zanimivo življenje, a ne?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in jonny77

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.737
1.017
113
Res je, res je pa tudi, da ti ta gospoda (posvetna in cerkvena, na katere si pozabil) ni financirala bolnic, šol, infrastrukture, vojske, policije ipd, zemlja, na kateri si živel in delal je bila njihova last, vključno s prebivalci, imeli so sodstvo v rokah, ki ni bilo čisto nič prizanesljivo do navadnega življa, imeli so pravico do "prve noči".. privlačno in zanimivo življenje, a ne?
Samo še tole potem pa utihnem, danes je pa v Sloveniji 130.000 ljudi brez osebnega zdravnika. Toliko o tem koliko smo od takrat napredovali. Da pa ne bo pomote, več ali manj so pa vse vlade iste, leve in desne. Vsi ali pa večina politikov pod prvo skrbi za svoj lasten žep.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.409
4.817
113
Saj sodstvo ni kaj dosti napredovalo od takrat.

Probaj dobiti pravni nasvet v času sodnih počitnic,
Niti polna denarnica ne pomaga.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.944
633
113
43
povsod malo
Kakšen vodonosnik pa močna podtalnica.