Vreme in neurja 2025

kajn

Guru
5. okt 2007
2.987
1.848
113
Iskajoč brata
Uf, taka toča.... doživel še malo večjo v Črnomlju nekaj let nazaj, velikost pomaranč...
Razbije vse.... avto, cegle, da ne govorimo o sadnem drevju, vrtih ali trtju....
Edina dobra plat je, da taka uničujoča toča, ponavadi v ozkem pasu. Je res, da toča pada naokoli, vendar ne taka, ki bi razbila strehe in avte

Svaku je razbilo streho in en avto... smo bili naslednji dan na strehi, ostalo ene 30 ceglov celih, vse ostalo razbito... pa je bila streha stara 5 let.
Pa mi je rekel, da imajo srečo... pa sem ga gledal debelo, na razbiti strehi...
potem pa so tekom dneva začeli voziti knavf, pohištvo, jogije mimo hiše, sem ga zastopil... ker njemu je uničilo streho in ne stanovanja spodaj.
Sosed je med nevihto premaknil avto v skedenj, pa se je potem cela streha usula na avto...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.668
17.049
113
Bolje imeti nepoškodovan avto kot avto, ki ga je treba popraviti.
Absolutno, se popolnoma strinjam ampak tu imamo zdaj v debati dva scenarija:

- izbereš zaščitno pokrivalo, ki ti dejansko ne obrani pleha pred poškodbami in moraš kljub naložbi denarja v zaščitno prekrivalo potem še sam popravljati pleh
- imaš zavarovan riziko toče, ki ti povrne stroške popravila kateremu se tako ali tako ne izogneš

V obeh primerih torej popravljaš avto in meni osebno se potemtakem bolj dopade verzija kjer osebno ne plačam tega popravila temveč mi ga plača zavarovalnica.

22. jul 2007
14.038
2.024
113
124
O tem pokrivalu govoriš tako, kot da je zlat in da je cena preko 1K.
Že to je dosti pri pokrivalu, da ti ublaži udarce in imaš večjo vrednost, da ti ostane ostane steklo celo.

• Všeč mi je
Reactions: Pepe

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.668
17.049
113
O tem pokrivalu govoriš tako, kot da je zlat in da je cena preko 1K.
Že to je dosti pri pokrivalu, da ti ublaži udarce in imaš večjo vrednost, da ti ostane ostane steklo celo.
Pokrivala, ki ti pri večji toči ne pomagajo prav nič, stanejo od cca.100€ dalje, večinoma je razpon nekje med 100 in 200€, zavarovanje rizika toče pa v povprečju stane 50-100€. Pri taki toči, kot je padala včeraj, ti pokrivalo tudi pri obrambi stekla ne pomaga prav nič, pri majhni toči je pa res popolnoma v redu tako za pleh kot za steklo ampak majhna toča ti tudi na splošno (brez pokrivala) v povprečju ne poškoduje vozila. Tako je realno stanje potem se pa seveda vsak sam zase odloči kako bo ukrepal, saj se nikogar se ne sili v nakup česa njemu nesmiselnega.

BTW - steklo se zaradi škode od toče lahko popravlja tudi iz naslova delni kasko stekla, ni potrebno imeti še posebej kritje rizika toče.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.728
6.930
113
Pokrivalo, ne bo preprečilo poškodb, bo pa jih oblažilo. V neki meri sigurno. Jaz osebno bi se vsaj počutil boljše, ob zavedanju da so udrtine vsaj nekaj milimetrov manjše kot bi bile sicer.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.917
612
113
42
povsod malo
Te penca pokrovala so za manjšo točo da nisi živčen zaradi tistih malih mikro luknjic, ki koh vidiš samo ti.
Proti takšni ali pa ranga Črnomeljska ko je lomilo veje pa pomaga samo zavarovalnica pa se to vprašanje do kdaj, ker bo kmalu kpt s pozebo. Ne zavarujejo več

• Všeč mi je
Reactions: Matey

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.668
17.049
113
:(
V treh občinah na Goričkem je toča poškodovala skoraj vsako streho.

Najprej se je za primerjavo govorilo o jajcih, zdaj se omenja že pomaranče:

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.142
232
63
Iz kakšnega? Racionalnega zaradi česar imam raje nekaj kar ti finančno koristi kot pa nekaj kar ti ne? Jaz to dojemam kot pozitivno ti pa kakor hočeš.
Ne govorit, da dobre prevleke proti toči ne obstajajo. Jaz jo imam že čez 20 let. Šel takrat iskat nekam v božjo mater na Koroško iz LJ. Pa je bilo dosti pod 100€. 5cm debela pena (material je nekaj takega kot uporabljajo za plažne ležalke), pokrije ti cel avto, čez pa še prevleka, ki jo zapneš ob robovih, da ti jo morebitni veter ne odnese. Koliko bi zmetal za kasko v teh letih? Da ne naštevam izgubo časa z obiskom zavarovalnice pri škodnem dogodku, pa koliko časa si brez avta ob popravilu.

irwin

Majstr
13. mar 2008
1.536
459
83
Ne govorit, da dobre prevleke proti toči ne obstajajo. Jaz jo imam že čez 20 let. Šel takrat iskat nekam v božjo mater na Koroško iz LJ. Pa je bilo dosti pod 100€. 5cm debela pena (material je nekaj takega kot uporabljajo za plažne ležalke), pokrije ti cel avto, čez pa še prevleka, ki jo zapneš ob robovih, da ti jo morebitni veter ne odnese. Koliko bi zmetal za kasko v teh letih? Da ne naštevam izgubo časa z obiskom zavarovalnice pri škodnem dogodku, pa koliko časa si brez avta ob popravilu.
Takih prevlek vec nobeden ne dela.( 5cm debelina podloge). Ce ves da se, pa reklamo gor.

• Všeč mi je
Reactions: Matey in jonny77

kajn

Guru
5. okt 2007
2.987
1.848
113
Iskajoč brata
In pri poročilih poslušamo:
- nimamo dovolj rok,
- nimamo primerne opreme

U 3 p m, imamo vojsko, torej imamo dovolj rok in dovolj sodobne opreme.
Nagnati lenobe na teren, naj zaslužijo plačo!
Klasični internetni komentar, posplošen, pogumen, zaničevalen, v anonimnosti in varnosti, ki nam jo omogoča forum...

Kolikor jaz poznam temo, se mora vojska prožiti. Ali je bila? Kolikor vem, mora CZ dati zahtevek/prošnjo na Obrambno minis., da rabi pomoč vojske.
Potem se zavrti kolo in vojska pride v pomoč.