Volitve 2026

B81

22. jul 2007
40.028
12.581
113
Sem šel malo g00glat....

Musarjeva 26.4. @15.47: "Vsak korak, ki sem ga v postopku predlaganja kandidata za mandatarja naredila, je bil skrbno premišljen in prediskutiran z ustavnimi pravniki. Preučili smo različne scenarije. Ni prvič, da predsednik v prvem krogu ni predlagal kandidata za mandatarja. Zato bi bilo prav, da se vsi, ki tako odločitev komentirajo, najprej seznanijo s preteklo prakso v takih postopkih. Leta 2018 takratni predsednik Pahor v prvem krogu prav tako ni predlagal kandidata za mandatarja. Spodaj prilagam njegov dopis, ki ga je poslal v DZ. Nekateri pišete, da gre za presedan. To torej ne drži in na to bi lahko včeraj opozorili tudi novinarji in uredniki, ki so pripravljali prispevke in morda tudi komentatorje seznanili s tem dejstvom."
Oziorma na kratko: "Nisem predlagala nikogar" vir
&
Musarjeva 26.4. @16.22: "In jaz sem ponudila Golobu. Pa ni sprejel." vir

Kaj je zdaj res oziroma glede na kontradiktornost se je v enem primeru zlagala. Kaj je tega treba? :D
mogoče mu je ponudila ko je bil pri njej na pogovoru, tak med frendi pa to

kalbo

Guru
7. okt 2013
21.428
11.140
113
To je res ampak da se ukvarjate z nekim Mahničem ne pa z lopovi pa je tudi mal bolano. Predsednica in RK? Kaj je že bilo? Njen mož, kaj je naredil? Bratuškova, po čem je znana? Da ne rečem kaj o zafiksanih iz levice ali pa o tako sposobnem bivšem predsedniku vlade, da smo v buli.
Mahnič si zasluži eno okol kepe, ne pa ministrskega stolčeka. To bo ego pognalo še višje.

• Všeč mi je
Reactions: Car in jendomen

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.959
18.620
113
A ni ravno izjava o tem izstop iz igre? Čist tko...na prvo lopto.
Ponujanje mandatarstva nekomu, ki nima podpore in praktično istočasno izjaviti, da ne misliš predlagati nikogar iz enakega razloga (manjko podpore) meni ne deluje ravno kot neigranje ali pa izstop iz igre ampak kot neuspela, slabo odigrana gra.

mistique

Guru
16. jun 2009
16.529
3.605
113
Ponujanje mandatarstva nekomu, ki nima podpore in praktično istočasno izjaviti, da ne misliš predlagati nikogar iz enakega razloga (manjko podpore) meni ne deluje ravno kot neigranje ali pa izstop iz igre ampak kot neuspela, slabo odigrana gra.
Interpretacij je kar nekaj. Jaz si svoje ne bom sprintal.

Torej slabo odigrano je to, da ni nikogar predlagala, ker nihče ne uživa zadostne podpore? Ni ji treba oskarja podelit. Za razliko od...

Morda pa nekomu, ki misli, da mu nekaj pripada ali pa to celo hoče ne ponujaš ničesar, dokler niso izpolnjeni pogoji? Preudarnost modre predsednice?

Kaj pa je zdaj toliko solznih oči na sredini, v zvezi z Nataško? Se ona tudi ne zna obnašati, tako kot UKZ Lepi Stevo? Čemu jok, saj ni overila ničesar...Onemu tikvanu je žila glupača pošteno ven stopila, da mu je uspel tak zapis. Kot da ima mevlje v riti.

erikson

Guru
25. avg 2007
25.475
8.792
113
  • Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: 8888 in Kamele0N