Vojna v Ukrajini 2

resnica

Majstr
9. feb 2013
706
874
93
Še en ki bo demantiral mmc članek o rubljih.
Ajmo
Glej, da bi razumel moraš imeti vsaj malo osnovnega ekonomskega znanja.
Rubelj je močan predvsem zaradi političnega nadzora, ne pa zaradi ekonomske stabilnosti.
Rusija omejuje pretok rubljev v tujino, tako da je manj valute na voljo in zato cena višja. Lahko probaš kupiti.
Vsa ruska podjetja, ki prodajajo surovine, morajo obvezno del prihodkov prodati v rubelj, kar ustvarja umetno povpraševanje.
Poleg tega vsega pa centralna banka po potrebi kupuje in prodaja ter s tem umetno drži vrednost na trgu, hkrati pa visoke obrestne mere, trenutno okoli 16 % naredijo domače depozite zelo privlačne.

pumaxx

Fizikalc
6. sep 2007
253
46
28
Z`dežele
Glej, da bi razumel moraš imeti vsaj malo osnovnega ekonomskega znanja.
Rubelj je močan predvsem zaradi političnega nadzora, ne pa zaradi ekonomske stabilnosti.
Rusija omejuje pretok rubljev v tujino, tako da je manj valute na voljo in zato cena višja. Lahko probaš kupiti.
Vsa ruska podjetja, ki prodajajo surovine, morajo obvezno del prihodkov prodati v rubelj, kar ustvarja umetno povpraševanje.
Poleg tega vsega pa centralna banka po potrebi kupuje in prodaja ter s tem umetno drži vrednost na trgu, hkrati pa visoke obrestne mere, trenutno okoli 16 % naredijo domače depozite zelo privlačne.
Ne trudi se. Ni na tem nivoju. On vrjame kar mu linkajo.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.844
6.524
113
Ne trudi se. Ni na tem nivoju. On vrjame kar mu linkajo.
Verjameš!

resnica

Majstr
9. feb 2013
706
874
93
Cvet alterja se je pofockal z znanjem ekonomije in borzništva.
Nametali se kup floskul, s številkami se še potrudite.
Mogoče vam uspe.
Ajmo.
Lepo so me opozorili, da nisi na “tem nivoju”, ampak očitno je pumaxx zadevo celo olepšal, ker ti si se izkazal samo za nepismenega idiota. Sicer me ne preseneča, saj to na žalost velja za vse vas rusofile
Kakšne številke bi ti sploh rad?
1 rubelj = 1 rubelj.
Ker očitno nimaš niti najmanjšega pojma o ekonomiji, ti svetujem, da svoje evrčke raje pridno vlagaš v oboroževanje Slovenije in kot pomoč Ukrajini, trenutno najboljša dolgoročna investicija.
Lahko pa seveda poslušaš MMC strokovnjaka, ter pokažeš pogum in vse svoje premoženje vložiš v rublje, saj veš, ‘put your money where your mouth is’.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.731
2.275
113
Pomurje
Ne ne, jaz nič ne trdim in se ne postavljam s svojim znanjem ekonomije.
Vi ste se oglasili in "osmešili" avtorja prispevka na mmc.
Z veseljem spremenim mnenje, da rubelj ni to o čemer piše.

Ampak števike ocitno demantirajo ekonomski Alter cvet.
Če bi imeli kaj v potrditev svojih številk, se ne bi smešili s svojimi izjavami.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

mistique

Guru
16. jun 2009
15.670
3.032
113
34 let se ukvarjam z investiranjem ter zadnjih 20 let živim od tega. Ampak " novinar" na MMC pa sigurno ve. Cvet intelegence, res.
1. Kam investirati 15k€ danes (in vsako leto investiranja), za maksimalen donos in minimalno tveganje, za obdobje 5-8 let?

2. Kam investirati 10k€ danes, za bolan donos (recimo 300%) in maksimalno tveganje v 2-4 letih? Startupi, tech, kitajc,...?

• Všeč mi je
Reactions: jendomen