Vojna v Ukrajini 2

Floki

Guru
6. sep 2007
10.598
3.549
113
Slikanje Zelenskega pred mesti ni najbolj priljubljeno ker so izgubili še vsa mesta pred katerimi se je slikal.
Ta slika ni iz samega mesta ampak iz zahodnega predmestja kjer pripelje cesta mimo Blahodativke.
Mogoče se pa v naslednjih tednih tudi slika v zahodnem delu mesta ker bo verjetno to prvo po dolgem času ki ga bodo uspeli Ukrajinci zavzeti nazaj. Za koliko časa bomo pa še videli.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

corsol

Guru
11. mar 2010
3.740
1.385
113
Zemljevid od deedstate je zelo v zamudi ponekod se niti sive cone nima označene pa je bilo področje že zavzeto. Siversk npr 2 dni nazaj pa imajo označeno sivi cono, zavzeto pa samo predmestje. Dronivka severno od mesta je bila zavzeta že kakšne 2-3tedne nazaj pri njih sploh ni označena.
Pa enako Pokrovsk, Rodyske, pa vsa linija severno od Hulialipole.

Tale je zelo pro ukrajinec pa kar realno opisuje večino, sicer potem ko je že sigurno preverjeno torej malo z zamudo. Prevedi v translate.
....eh ,....nisem na družabnih omrežjih.

drugače ša v modro označijo šele po določenem času (2 tedna se mi zdi...).

Floki

Guru
6. sep 2007
10.598
3.549
113
....eh ,....nisem na družabnih omrežjih.

drugače ša v modro označijo šele po določenem času (2 tedna se mi zdi...).
Jaz sem samo zato naredil račun ker so na X-u najbolj ažurne novice za drugo ga tako ne uporabljam.

Nazaj k novicam:
Po 2 oziroma treh zadetih tankerjih ki so prevažali rusko nafto in pošiljanju raket ter dronov proti pristanišču Novorussisk so rusi seveda vrnili udarec in se znesli nad pristaniščem in Odeso. Včesar so tam zadeli eno turško ladjo ki je prevažala generatorje, zadel jo je samo en Geran ki je povzročil požar. Danes še drugo turško ladjo brez neke večje škode ,ker je bil tudi samo en dron. So pa predej razdejali mesto.

Zapis od enega britanskega prostovoljca ki se tam nahaja. (za tiste ki nimate X)
1765657195817.png

1765657216119.png

1765657245617.png

1765657263503.png

Garfildd

Guru
24. jul 2007
7.038
5.755
113
Kaj predlagaš, da se predajo in Ukrajino predajo Russiji, ki jo bo preimenovala v Novo Russijo,
se odpovejo svoji identiteti in postanejo tako kot ostali rusi, hladni, brezbrižni,... ?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.598
3.549
113
Kaj predlagaš, da se predajo in Ukrajino predajo Russiji, ki jo bo preimenovala v Novo Russijo,
se odpovejo svoji identiteti in postanejo tako kot ostali rusi, hladni, brezbrižni,... ?

2014 bi izgubili samo Krim, Pred 3 leti bi bili ob Krim, Doneck in Lugansk, čez 6 mesecev bodo še ob 3/4 Kersona in Zaporožja, pa del Dnipropetrovsak, z milijonom mrtvih in ranjenih 6 milijoni razseljenih, porušeno in zapufano državo ki jo bodo odplačevali še naslednjih50 let če je ne bodo prej razprodali.
Pa niti ne toliko po svoji krivdi kot navodili zahoda.
Kakšna bi bila danes ukrajina če bi Zelenski podpisal tisti dogovor v Turčiji 2022. Sigurno boljsa kot danes. Pa EU tudi ker bi denar dajali za kaj bolj pametnega kot orožje.