Jaz nisem, ti pa očitno tudi ne.
Še vedno pa je jasno da je EU gola in bosa v tem trenutku.
Tu pa smo doma
Tu pa smo doma
Zadnja menjava trupel pred tremi dnevi je bila 30 ruskih trupel za 1000+ ukrajinskih. Pa tud prejšnje so bile v podobnih razmerjih."7:1 v korist rusov". Saj si mislil da 7 rusov pade na 1 Ukrajinca?
![]()
Ukrajina in Rusija sta si danes izmenjali posmrtne ostanke padlih vojakov. Ukrajina je prejela posmrtne ostanke tisočih vojakov, Rusija pa tridesetih.
Kako? Ali ne napredujejo in zmagujejo (kot berem tu) ukrajinci?Verjetno ti je jasno, da se rusi pomikajo naprej in težko ukrajinci pobirajo ruska trupla.
Trenutno noben ne zmaguje že mesece. Trupla si vozijo, kot želijo. Razlog zakaj ukrajinci dostavijo samo par 10 trupel rusov je zelo enostaven. Jaz jih še pol toliko ne bi, škoda časa in resursov.Kako? Ali ne napredujejo in zmagujejo (kot berem tu) ukrajinci?
V tem trenutku nismo ne goli, ne bosi. Lahko nekoč bomo, ampak v tem trenutku ruse bolj zebe in bolj lačni so. Ali pač?Jaz nisem, ti pa očitno tudi ne.
Tu pa smo doma
Zdaj tako ne boš imel več priložnosti, mednarodna legija bo razpuščena, tiste ki so ostali pa bodo premestili v redne enote.Jaz jih še pol toliko ne bi, škoda časa in resursov.
Mi je gladko mar ce so lacni in bosi.V tem trenutku nismo ne goli, ne bosi. Lahko nekoč bomo, ampak v tem trenutku ruse bolj zebe in bolj lačni so. Ali pač?)
Ne vem kaj se toliko pritožuješ?Mi je gladko mar ce so lacni in bosi.
Tebe in mnoge pa neskončno skrbi za njih
Kaj si mislil povedat?Ne vem kaj se toliko pritožuješ?
Saj so ti marca letos dvignili socialno pomoč, kaj bi pa še rad?
![]()
S 1. marcem se bodo transferji posameznikom in gospodinjstvom uskladili z inflacijo | GOV.SI
Na podlagi objavljenega indeksa rasti cen življenjskih potrebščin v obdobju januar – december preteklega leta, se za 1,9 odstotka zvišajo meje dohodkov za letne pravice iz javnih sredstev, zneski otroškega dodatka, državne štipendije ter denarne socialne pomoči in prag za upravičenost do denarne...www.gov.si
Kaj si mislil povedat?
Ukrajinska. A si imel kdaj v mislih iti na rusko?Ruska ali ukrajinska stran.
Drži, ampak življenje v EU se radikalno spreminja in to na slabše.Včasih mam feeling, da se ljudje sploh ne zavedajo, kako noro privilegirani smo, da živimo v EU.
Ne, Unija se ne bo sesula jutri, ne propada, in ne živimo v peklu, glih nasprotno.
EU ima eno najvišjih kakovosti življenja na svetu, najboljše zdravstvene sisteme, najcenejše izobraževanje, najmočnejše delavske pravice, največjo socialno varnost, najnižjo stopnjo nasilja in največ stabilnosti. Vsi rinejo sem, ljudje z juga, vzhoda in tudi iz Amerike glih zato, ker je tu življenje boljše.
In ja, seveda imamo tudi težave. Vsaka družba jih ima. Ampak na svetovni ravni živimo več razredov boljše kot 90 % planeta.
Če bi vsi, ki kričite propad samo en mesec živeli izven EU, v Rusiji, na Bližnjem vzhodu, v ZDA brez zdravstvenega zavarovanja ali kjer koli drugje, brez pravne države, bi se zlo hitro nehali delati žrtve in bi začeli ceniti “kar imamo”.
Zato pa je iskanje opravičil za začetek ruske agresije in relativiziranje njihovih zločinov ter napihovanje propadanja EU v tem trenutku izredno nevarno, tega pa nočeš vedeti ti.Drži, ampak življenje v EU se radikalno spreminja in to na slabše.
Očitno tega nočeš videt.
Točno to, zato ne morem razumeti, kako ljudje tako lahko nasedajo tej ”poceni” propagandi. Ta debata o nekem propadu nima nič skupnega s konstruktivno kritiko in nobene osnove v realnosti, ampak je le orodje za destabilizacijo.In koga najbolj moti Evropska povezanost, Ruse in sedaj še Ameriko s Tumpom na čelu...
Rusija si že dolgo želi razbiti EU enotnost, močan vpliv ima v Srbiji in zadnja leta še na Madžarskem, hibridno vojno furajo že dolgo...
There is no such thing.In koga najbolj moti Evropska povezanost, Ruse in sedaj še Ameriko s Tumpom na čelu...
Rusija si že dolgo želi razbiti EU enotnost, močan vpliv ima v Srbiji in zadnja leta še na Madžarskem, hibridno vojno furajo že dolgo...
Seveda pa tudi ni idealno v Evropi ampak kot je napisal resnica živimo v najboljši demokracijah na svetu, se pa nekatere stvari spreminjajo,
eni pa itak vedno gledajo sosedov travo kot bolj zeleno...
Von der Leyen: Meje Ukrajine se ne morejo spremeniti s silo
Če jih ni, jih ne moreš zamenjevati.Trenutno noben ne zmaguje že mesece. Trupla si vozijo, kot želijo. Razlog zakaj ukrajinci dostavijo samo par 10 trupel rusov je zelo enostaven. Jaz jih še pol toliko ne bi, škoda časa in resursov.
Ampak vemo, da so, ker vidimo da so. Pokažejo rusi sami, ne rabim niti msmje brat in gledat... In to več kot samo 30.Če jih ni, jih ne moreš zamenjevati.