Vojna v Ukrajini 2

damirj

Guru
9. maj 2012
5.800
2.704
113
Še večji problem so članki, ki jih beremo že leta, v katerih lažejo in nikoli ne povedo resnice.
Saj se spomniš, sami doktorji in inženirji, ki bodo delali za naše penzije. Od takrat je samo še slabše, vse še bolj zlagano, ampak očitno vas je dosti, ki vedno znova nasedate tem zgodbicam.
Torej trdiš, da vse kar prebereš tu je laž in kar ti servira rusija je resnica?

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.168
-5.786
113
Torej trdiš, da vse kar prebereš tu je laž in kar ti servira rusija je resnica?
Veliko tega, kar v naših medijih preberem je laž. Informacijska vojna traja tudi v naših medijih, vsi smo v določeni meri žrtve, ti malo več od drugih, ker več pelješ in manj z glavo misliš.
Kaj servira rusija ne vem, saj so ruski mediji v EU prepovedani, pa tudi če nebi bili, ne znam rusko jih nebi spremljal.

A ti verjameš, tisto o samih doktorjih in inženirjih? Khmm, le kje so sedaj tiste penzije - ki jih oni zaslužijo za nas?

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.168
-5.786
113

A dron je bil ruski ali zahodni? Ali od "Lidla"?

Pri prejšnjem vdoru nismo nič slišali o tem kdo je drone šofiral, ampak samo o državi proizvajalca - torej Rusiji.
Zakaj tokrat drugače?

• Všeč mi je
  • Haha
Reactions: jendomen in damirj

damirj

Guru
9. maj 2012
5.800
2.704
113
Veliko tega, kar v naših medijih preberem je laž. Informacijska vojna traja tudi v naših medijih, vsi smo v določeni meri žrtve, ti malo več od drugih, ker več pelješ in manj z glavo misliš.
Kaj servira rusija ne vem, saj so ruski mediji v EU prepovedani, pa tudi če nebi bili, ne znam rusko jih nebi spremljal.

A ti verjameš, tisto o samih doktorjih in inženirjih? Khmm, le kje so sedaj tiste penzije - ki jih oni zaslužijo za nas?
Potem bereš ti očitno same lažnive medije. Saj veš, saj si sam že dajal linke do sumljivih virov, ki so se na koncu izkazali za čisto laž. Nikar mene ne vpletaj v te tvoje zablode...

Ruske medije sveeda lahko komot prebiraš po mili volji. Niti cirilice ti ni potrebno znati, ruskiči ste celo pripravljeni prevajati v lokalne jezike vso rusko narativo, da bo ja čimmanj dela za širit laži in jih servirati na lokalnih strežnikih.. :D :valjamse: propalice :bonk:

O doktorjih in inženirjih pa ne morem komentirati, nisem zasledil nobene take novice, ali pa sem jo spregledal, ker medije bolj redko berem.. tako da to samo zavrača tvojo trditev, da sem jaz malo večja žrtev kot ti, ker si ti izgleda zelo velika žrtev.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.800
2.704
113

A dron je bil ruski ali zahodni? Ali od "Lidla"?

Pri prejšnjem vdoru nismo nič slišali o tem kdo je drone šofiral, ampak samo o državi proizvajalca - torej Rusiji.
Zakaj tokrat drugače?

Ta tudi govori, da je bil sestreljen... komu boš torej sedaj verjel?

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.168
-5.786
113
Ta tudi govori, da je bil sestreljen... komu boš torej sedaj verjel?
Ni point, komu bom js verjel, point je kdo tu zavestno laže in zakaj. Kaj je namen laganja.
Kaj misli tisti, ki nam laže dosečt s tem, da nas je nalagal, prepričal da se stvari niso zgodile tako, kot so se v resnici.
To se raje vprašajmo.

Nekaj v tej zgodbi je zagotovo laž. Ne more se hkrati dron vrnit k tistima dvema ali pa bit sestreljen.
Aja, kakšne izdelave pa je bil ta dron? krr pri prejšnjem vpadu dronov na poljsko je bilo važno samo to, da je bil dron ruski, kdo ga je šofiral pa ni bilo važno.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
43.751
5.185
113

Odgovorit bi moral z DA/NE....

• Objave ne odobravam
Reactions: jest5

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.168
-5.786
113
jap, mirsiju nič jasno...
Res je.
Pa naj kdo, ki mu je jasno napiše, ali je bil dron sestreljen, ali se je sam vrnil k tistima dvema, ki sta ga spustila.

Kaj pa slike in tip drona pa država proizvajalca bodo, al se bomo morali zadovoljit s tisto sliko ostrešjem, ki ga je odpihnil veter, ki ga kažejo na mms v članku?
Pri prejšnjem vdoru drona je bilo to namreč znano takoj.

• Všeč mi je

damirj

Guru
9. maj 2012
5.800
2.704
113
Ni point, komu bom js verjel, point je kdo tu zavestno laže in zakaj. Kaj je namen laganja.
Kaj misli tisti, ki nam laže dosečt s tem, da nas je nalagal, prepričal da se stvari niso zgodile tako, kot so se v resnici.
To se raje vprašajmo.

Nekaj v tej zgodbi je zagotovo laž. Ne more se hkrati dron vrnit k tistima dvema ali pa bit sestreljen.
Aja, kakšne izdelave pa je bil ta dron? krr pri prejšnjem vpadu dronov na poljsko je bilo važno samo to, da je bil dron ruski, kdo ga je šofiral pa ni bilo važno.

Med drugim je tudi point komu verjameš, da. Ker namreč, če je veliko takšnih, ki cincajo komu verjet ali pa so pod vplivom in se na koncu odločijo napačno, to pomeni, da je resnica zatajila pri njih in, opcijsko, to neresnico še širijo dalje. Marsikje je pa tudi tako, da resnica sploh ni pomembna, važno je prepričanje, pa čeprav napačno. Res je, da eni lažejo zavestno, eni pa ne, ampak v resnici velike razlike ni in so oboji enako "krivi".

Torej se zdaj vprašajmo, kaj točno si hotel doseči s tistim jutubarjem. So dron razstrelili ali ne? Če ga niso, potem verjamem da tista RTVSLO napovedovalka ni veliko kriva, je prebrala tisto, kar so ji napisali, bi torej kvečjemu rekel, da je urednik inf programa krivec. Je jutubar kriv? Je. A sta una dva belorusa kriva česarkoli? Sta, ampak bistveno manj, kot če bi šla okoli putinove rezidence frlet drona. Naj poskušata to tam počet, me zanima koliko časa bo minilo do bananinih olupkov na stopnicah in padca skozi okno :valjamse:

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.168
-5.786
113
Med drugim je tudi point komu verjameš, da. Ker namreč, če je veliko takšnih, ki cincajo komu verjet ali pa so pod vplivom in se na koncu odločijo napačno, to pomeni, da je resnica zatajila pri njih in, opcijsko, to neresnico še širijo dalje. Marsikje je pa tudi tako, da resnica sploh ni pomembna, važno je prepričanje, pa čeprav napačno. Res je, da eni lažejo zavestno, eni pa ne, ampak v resnici velike razlike ni in so oboji enako "krivi".

Torej se zdaj vprašajmo, kaj točno si hotel doseči s tistim jutubarjem. So dron razstrelili ali ne? Če ga niso, potem verjamem da tista RTVSLO napovedovalka ni veliko kriva, je prebrala tisto, kar so ji napisali, bi torej kvečjemu rekel, da je urednik inf programa krivec. Je jutubar kriv? Je. A sta una dva belorusa kriva česarkoli? Sta, ampak bistveno manj, kot če bi šla okoli putinove rezidence frlet drona. Naj poskušata to tam počet, me zanima koliko časa bo minilo do bananinih olupkov na stopnicah in padca skozi okno :valjamse:
S prvim odstavkom se tudi js strinjam.

Ne vem js, ali so dron razstrelili ali ne, nisem bil tam. Tista napovedovalka je povedala, da so dron razstrelili in tudi povedala da je dron sam priletel nazaj. Njo nič ne krivim, prebrala je, kar je dobila napisano.
Js mislim, da okoli putinove rezidence dron sploh poletel nebi, tako kot ne poleti nad letališče, nad zapore... (geofencing).
Čudno, da poljske vladne in predsedniške stavbe tega geofencinga nimajo , ali pa mogoče tisti dron, ki sta ga spustila sploh ni letel nad tistimi stavbami ampak samo kje v bližini ali daleč, kamor ta geofencing ne seže.

Torej tudi nad trditvijo, da je dron letel nad temi palačami lahko dvomimo. Ker če bi imeli poljaki varnost pošlihtano, dron tam čez že sam od sebe nebi mogel leteti, tudi če ga kdo tja usmeri.

• Haha
  • Všeč mi je
Reactions: jendomen in sajkek

damirj

Guru
9. maj 2012
5.800
2.704
113
DJI nima več geofencinga oz lahko izklopiš. Lahko letiš okoli letališč. Če je dron iz lidla, potem takih naprednih funkcij niti nima zagotovo. Tudi če je DJI pred novim updejtom, si mu lahko naložil pohekan firmware in si letel kjerkoli in kolikor hočeš visoko. Tako da si se spet zmotil in očitno je lahko letel nad palačami.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek in mirsi

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.168
-5.786
113
DJI nima več geofencinga oz lahko izklopiš. Lahko letiš okoli letališč. Če je dron iz lidla, potem takih naprednih funkcij niti nima zagotovo. Tudi če je DJI pred novim updejtom, si mu lahko naložil pohekan firmware in si letel kjerkoli in kolikor hočeš visoko. Tako da si se spet zmotil in očitno je lahko letel nad palačami.
Torej nisem bil na tekočem. Hvala za pojasnilo. Torej se spet da v zapore švercat drogo z droni :-(

• Všeč mi je