Vojna v Ukrajini 2

resnica

Majstr
9. feb 2013
607
687
93
Poglej priponko 100093
The population of Pokrovsk as of 1 August 2017 was 75,205 people.

Pokrovsk has central importance for the Ukrainian steel industry. Pischane is the largest plant for coking coal production in Ukraine. The site provided half of Metinvest's coal volume, used to produce steel at the company's plants. Loss of the Pokrovsk coal mine would thus be a major blow to Ukraine's steel production industry. According to the head of Ukraine's steelmakers' association, Oleksandr Kalenkov, a full closure of the plant could diminish Ukrainian steel production to only 2-3 million metric tons, down from a projected 7.5 million by the end of 2024
Tudi ti ferdo , jonny77 mirsi , jest5 lahko odgovoriš, kaj boš pridobil, ko Rusi zavzamejo Pokrovsk in zakaj se temu veseliš?

jest5

Guru
18. avg 2007
26.596
-8.933
113
Prav zabavno je, ko v svoji ihti in sovraštvu ne dojameš/nočeš dojeti, kaj je bistvo posta, na katerega si se obesil.

Hint:
Ni drkanje na Ruse

Ampak za vsak slučaj le ne pozabi nasrat vsega repertuarja žalitev in podtikanj. Tko za zihr

• Všeč mi je
  • Objave ne odobravam
Reactions: damirj in jonny77

resnica

Majstr
9. feb 2013
607
687
93
Prav zabavno je, ko v svoji ihti in sovraštvu ne dojameš/nočeš dojeti, kaj je bistvo posta, na katerega si se obesil.

Hint:
Ni drkanje na Ruse

Ampak za vsak slučaj le ne pozabi spustiti vsega repertuarja žalitev in podtikanj. Tko za zihr
Zagotavljam ti, da ni nič zabavnega (tvoji smeškoti so zato prav patetični) v vojnah in nikakor nisem jezen, prej žalosten. Imaš vso pravico podpirati Ruse, me pa resnično zanima zakaj? Kaj imaš ti od tega, oziroma kaj bomo pridobili mi z uničeno Ukrajino?

Floki

Guru
6. sep 2007
10.384
3.383
113
Z menoj je vse v najlepšem redu, bolj me skrbi, kaj se dogaja v tvojih mislih, ko se tako veseliš uničenja in smrti v tuji državi. Ne razumem, kako lahko kdorkoli pri zdravi pameti, še posebej iz kavča na varnem zahodu, odkrito podpira Rusijo pri njenih brutalnih dejanjih v Ukrajini. Kaj ti konkretno pridobiš če Rusi zavzamejo Pokrovsk, se pravi še eno do tal porušeno mesto, ki je bilo pred vojno polno življenja, zdaj pa je postalo mesto duhov? Kaj Slovenci s tem pridobimo? A res misliš da bo svet bolj pravičen, ali varen in stabilen, če bodo moč dobili agresorji?

Kaj jaz pridobim nič, dol mi visi za ukrajince in njihovo vojno. Tematika tukaj se gre o vojni v ukrajini, nasrali se 1600 strani. Gre za realno situacijo ki se tam dogaja in ki si ti očitno nočeš priznati. Zahodne sankcije so pesek v oči na račun izgube državljanov EU. Če še ne poznaš reka dolg EU, zemljo Rusiji, slavo ukrajini. Realnost je pač taka da ukrajinci vojno izgubljao pa če si to priznaš ali pa ne. Plačujemo jo pa mi. Aja za njimi bodo pa hudobni rusi po nas prišli al kako že gre. Rusija do portugalske a ne. Ko so včasih otroke strašili kako bo baubau prišel.

resnica

Majstr
9. feb 2013
607
687
93
Kaj jaz pridobim nič, dol mi visi za ukrajince in njihovo vojno. Tematika tukaj se gre o vojni v ukrajini, nasrali se 1600 strani. Gre za realno situacijo ki se tam dogaja in ki si ti očitno nočeš priznati. Zahodne sankcije so pesek v oči na račun izgube državljanov EU. Če še ne poznaš reka dolg EU, zemljo Rusiji, slavo ukrajini. Realnost je pač taka da ukrajinci vojno izgubljao pa če si to priznaš ali pa ne. Plačujemo jo pa mi. Aja za njimi bodo pa hudobni rusi po nas prišli al kako že gre. Rusija do portugalske a ne. Ko so včasih otroke strašili kako bo baubau prišel.
Še večji misterij mi je, kako zagovorniki Rusije nikoli ne poveste direktno, da jih podpirate. Kot bi čutili nek sram. Vedno se sklicujete na neko indiferenco, kao, meni je vseeno ampak očitno ti ni, če že vsrh 1600 strani bdiš nad temo in sliniš nad Rusi. Če že zagovarjaš agresorja, bodi vsaj iskren.
Pa dejva bit iskrena no, v Ukrajini gre za državo, ki je bila napadena in ne obratno. Da zdaj krivimo njih, ker se upirajo, ni samo cinično, je tudi moralno zgrešeno.
Drugače pa je Rusija dolgoročno že poraženka, število prebivalcev upada, vojna uničuje njihovo gospodarstvo, in posledice bodo čutili še desetletja.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.043
-5.402
113
Kaj pa smo mi pridobili z vstopom Švedske in Finske v Nato in siljenjem Ukrajine v Nato, razen inflacije, nižanje standarda (denar, ki bi ga lahko porabili zase pošiljamo v Ukrajino, draginje in manjšanje svobode, manjšanje pravic, višjih davkov, in tolikšnega znižanja varnosti, da bomo morali vojaški proračun več kot podvojiti - na račun zdravstva, šolstva, plač in penzij...

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.043
-5.402
113
Še večji misterij mi je, kako zagovorniki Rusije nikoli ne poveste direktno, da jih podpirate. Kot bi čutili nek sram. Vedno se sklicujete na neko indiferenco, kao, meni je vseeno ampak očitno ti ni, če že vsrh 1600 strani bdiš nad temo in sliniš nad Rusi. Če že zagovarjaš agresorja, bodi vsaj iskren.
Pa dejva bit iskrena no, v Ukrajini gre za državo, ki je bila napadena in ne obratno. Da zdaj krivimo njih, ker se upirajo, ni samo cinično, je tudi moralno zgrešeno.
Drugače pa je Rusija dolgoročno že poraženka, število prebivalcev upada, vojna uničuje njihovo gospodarstvo, in posledice bodo čutili še desetletja.
Škoda, da po 3+ letih še nisi ugotovil, koga js podpiram.
Js podpiram Ukrajince - tiste, ki jim je ZDA z Nulandovo in pomočjo domačih izdajalcev l. 2014 z državnim udarom vrgla predsednika in vlado, in se s tem niso strinjali. Podpiram Ukrajince, ki so se na referendumu odločili, da se odcepijo, tako kot se je od Juge odcepila Slovenija, in jih je ukrajinska vojska napadla, tako kot je nas napadla JNA. JNA in UA vojska sta agresorja. Js podpiram napadenega. Podpiram Ukrajince, ki jim je prevratniška vlada odvzela mnogo človekovih, manjšinskih in še drugih pravic. Podpiram željo ukrajincev, ki so se odcepili in nočejo v nato.
Ne podpiram pa Zelenskega, ki je 2022 zavrnil mirovni predlog, po katerem bi Donbas ostal del Ukrajine, saj je hotel še večstotisoč mrtvih, hotel prodati še na miljarde orožja ki ubija, ki želi (in dobi) naš denar, da mi zato slabše živimo.

Kdo bo na koncu zmagal in poražen, bomo pa še videli.
Smo pa že v začetku vojne tu jasno definirali, da vse, kar je manj kot: Donbas in Krim v okviru Ukrajine, ter vstop v EU in Nato pomeni za Ukrajino poraz.