Vojna v Ukrajini 2

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.930
128
63
štajerska
In kaj je narobe s tem, če se Rusi in Kitajci na veliko oborožujejo?
Saj že par ket poslušamo, kako več orožja samo zagotavlja mir. Torek tudi Rusom in Kitajcem več orožja prinaša mir. Ampak če je vojna je itak za vse, in mir tudi za vse.
Torej če imajo rusi več orožja, smo tudi mi bolj varni. Ali se motim?
Velika verjetnost obstaja, da ko bo Putin šel v večna lovišča, bodo Kitajci te bombnike uporabili proti Rusiji

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.918
-4.992
113
Še večja verjetnost pa obstaja, da bodo Ukrajinci, potem ko bodo spregledali, kako jih je zahod grdo nategnil, in da tudi poljaki, madžari in romuni stegujejo roke po njihovem ozemlju (rudnine so že američani vzeli), orožje, ki smo jim ga mi donirali, obrnili proti zahodu.

Temu pa se izognemo lahko samo tako, da jim orožja ne damo preveč in da pustimo, da jih rusi toliko razbijejo, da jih bo minila želja po bojevanju.

Čeprav v bistvu so oni nas nategnili. Mi jih plačujemo z miljardami in dajemo orožje, obveščevalne podatke, tudi iz satelitov, logistiko, da shebajo in oslabijo ruse, jih naženejo iz Krima, Kurska, Belgoroda....oni so pa zapravili še tisto ozemlje, ki so ga pred 3 leti še imeli.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.918
-4.992
113
"EU še nima dovolj sredstev, ladij in letal, da bi začela misijo za prestrezanje tankerjev z rusko nafto. Zato taka misija trenutno ni predmet razprave", je po srečanju načelnikov generalštabov EU povedal vodja vojaškega odbora EU, Robert Briger.
Dajmo raje rečt, da se je EU veselo lotila prestrezanja tankerjev, pa so se, ko so videli SU-35 usrali.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.966
5.298
113

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.918
-4.992
113
Če gremo še k piratstvu.
Ko sta zadnjič estonska vojna ladla in helikopter ob spremstvu poljskega Miga napadla in skušala zasečt tanker, z izgovorom da preverjajo sankcije, ki so jih uvedli Britanci, - ( potem so estonci odnehali, ko se je mimo pripeljač SU-35...) Kaj bi se zgodilo, če estonci nebi odnehali in bi Ruski avion napadel Estonsko vojaško ladjo.

Ali bi bil to ruski napad na NATO vojsko ali na Estonsko vojsko? Bi Estonija lahko aktivirala 5, člen?

mislim, da je Damirj tu expert, kdaj je vojska nato in kdaj od države. bi lahko odgovoril?

sad

Guru
24. avg 2007
21.853
10.474
113
Dobro, da imaš ta flop. Sedaj boš lahko naslednjih nekaj let vsakič to vlekel noter.
O klanju Ukrajincev s strani Rusov pa seveda ne boš debatiral. Pa retoričnih vprašanj tudi ne bljuval.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

damirj

Guru
9. maj 2012
5.583
2.579
113
Če gremo še k piratstvu.
Ko sta zadnjič estonska vojna ladla in helikopter ob spremstvu poljskega Miga napadla in skušala zasečt tanker, z izgovorom da preverjajo sankcije, ki so jih uvedli Britanci, - ( potem so estonci odnehali, ko se je mimo pripeljač SU-35...) Kaj bi se zgodilo, če estonci nebi odnehali in bi Ruski avion napadel Estonsko vojaško ladjo.

Ali bi bil to ruski napad na NATO vojsko ali na Estonsko vojsko? Bi Estonija lahko aktivirala 5, člen?

mislim, da je Damirj tu expert, kdaj je vojska nato in kdaj od države. bi lahko odgovoril?
Poleg Estonije, bi bila napadena tudi Poljska in bi obe aktivirale 5. člen. Torej bi se na rusijo spravili x2. Po mojem bi se rusiji slabo pisalo, sej veš, cel kažin bi bil. Še posebej, ko bi NATO vojska delala WCje v hišah ruskotov, da bi ne hodili več srat na njive.

• Haha
Reactions: jest5 in jonny77

jonny77

Guru
16. sep 2007
12.020
2.429
113
Pomurje
Poleg Estonije, bi bila napadena tudi Poljska in bi obe aktivirale 5. člen. Torej bi se na rusijo spravili x2. Po mojem bi se rusiji slabo pisalo, sej veš, cel kažin bi bil. Še posebej, ko bi NATO vojska delala WCje v hišah ruskotov, da bi ne hodili več srat na njive.
vidis zakja je včasih bolje bit tiho, kot pa spisat tak prispevek.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

damirj

Guru
9. maj 2012
5.583
2.579
113
vseeno mislim, da se ti motiš oz. napoveduješ nekaj kar se še ni zgodilo in se verjetno ne bo.
Igzakli. Kaj sem pa jaz napisal drugega kot točno to kar si ti napisal in dejansko potrjuješ, da mirsi nima prav oz. samo po domače pod***va. Se še ni zgodilo in zelo verjetno ne bo zgodilo, da bi se 5. člen aktiviral kar tako. Tudi če bi se, je odzadaj kup nekih mehanizmov, o kateri mirsi očitno nič ne ve, ki skrbijo za to, da se neka frka ne zgodi kar tako, kot to mirsi napoveduje.

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.918
-4.992
113
Igzakli. Kaj sem pa jaz napisal drugega kot točno to kar si ti napisal in dejansko potrjuješ, da mirsi nima prav oz. samo po domače pod***va. Se še ni zgodilo in zelo verjetno ne bo zgodilo, da bi se 5. člen aktiviral kar tako. Tudi če bi se, je odzadaj kup nekih mehanizmov, o kateri mirsi očitno nič ne ve, ki skrbijo za to, da se neka frka ne zgodi kar tako, kot to mirsi napoveduje.
Kaj nimam prav ? Saj nisem nič trdil, in nič napovedoval, sem samo postavil vprašanje, ali bi bilo v primeru napada na estonsko vojaško ladjo napad na nato ali estonijo. Vprašal sem pa, ker ne vem, ti pa veliko veš o tem in bi lahko obrazložil.

Da pa zadnjič ni počilo, je pa malo manjkalo, če se tisti poveljnik na estonski ladnji, ki so ga poslali na samomorilsko akcijo nebi usral in prekinil napad na tanker in zbežal, bi verjetno naslednji dan brali o ruskem napadu na ladnjo nato vojske.

• Všeč mi je

damirj

Guru
9. maj 2012
5.583
2.579
113
Kaj nimam prav ? Saj nisem nič trdil, in nič napovedoval, sem samo postavil vprašanje, ali bi bilo v primeru napada na estonsko vojaško ladjo napad na nato ali estonijo. Vprašal sem pa, ker ne vem, ti pa veliko veš o tem in bi lahko obrazložil.

Da pa zadnjič ni počilo, je pa malo manjkalo, če se tisti poveljnik na estonski ladnji, ki so ga poslali na samomorilsko akcijo nebi usral in prekinil napad na tanker in zbežal, bi verjetno naslednji dan brali o ruskem napadu na ladnjo nato vojske.

Močno dvomim, da kar tako nevedno sprašuješ, že vsaj 5x do sedaj, in vsakič dobiš enak odgovor. Pa še kar kasneje ponovno vprašaš enako. Nekaj ne štima s tvojim mišljenjem, da samo sprašuješ...

mirsi

Predator
4. jun 2014
8.918
-4.992
113
Dobro, da imaš ta flop. Sedaj boš lahko naslednjih nekaj let vsakič to vlekel noter.
O klanju Ukrajincev s strani Rusov pa seveda ne boš debatiral. Pa retoričnih vprašanj tudi ne bljuval.
O pobijanju ukrajincev s strani rusov vsekakor pišem več kot ti o pobijanju rusov s strani ukrajincev. Nazadnje sem o tem pisal na prejšnji strani. Pa nisi nič komentiral.

• Všeč mi je