Vojna v Ukrajini 2

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.953
7.649
113
Kaj ti pomaga podvojena proizvodnja granat, ce ni v tvojem clanku napisanega konteksta.

Primer: Francija je do zdaj proizvajala 1000 155mm granat na mesec. Zdaj so podvojili proizvodnjo in jih bodo proizvedli 2000 na mesec.
Ukrajina na dan porabi 6000 155mm granat. Torej, Francija v enem mesecu proizvede toliko granat, kot jih Ukrajina izstreli v enem dopoldnevu.
Oz. karikirano: 0 krat 2 je se vedno 0.

To je razlika med tvojim in mojim clankom, ki je, mimogrede, analiza ameriskega think tanka.

AndyZ; glede na to, da se hvališ koliko granat izstreli Rusija dnevno (4x toliko kot ukrajina? ne da se mi iskat tvojih starih objav) je to 24000 dnevno. Rusom pa to po enemu letu še vedno kar izvira iz nekih starih skladišč ali kaj? Ali jih proizvajajo na isti montažni liniji kot 200 najmodernejših tankov letno?

Potem pa gledaš take; kako druga armada na svetu vlači ven 60 let staro topništvo.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

MrDaco

Guru
11. sep 2007
12.591
6.792
113
Domazet :valjamse:

"Hrvaška predsednica Kolinda Grabar-Kitarović bo odstavila upokojenega admirala Davorja Domazeta Loša iz sveta za domovinsko varnost zaradi izjave, da bi "hrvaška pehota lahko v 48 urah vkorakala v Ljubljano".

Čisto prav da ga je odstavila neaposobneža. Točno ve, da hrvaška pehota pride do Ljubljane v 12 urah, on pa zaničuje in ponužuje hrvaško vojsko z izjavo o 48tih urah.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.101
6.119
113
Svetovalec predsednika države Podolyak o tem, da se fizično očisti vse pro-rusko

8 milijonov prebivalcev Ukr države bi on vrgel v peč, če kdo ne razume, o čem tip govori.
Ob tem Ruanda 1994 izgleda kot sprehod po parku.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.555
16.873
113
Krajši prispevek o slovenskih M-55S:

Ukraine's Ancient Tanks - The T-55 Fights Again!​

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.149
4.120
113
AndyZ; glede na to, da se hvališ koliko granat izstreli Rusija dnevno (4x toliko kot ukrajina? ne da se mi iskat tvojih starih objav) je to 24000 dnevno. Rusom pa to po enemu letu še vedno kar izvira iz nekih starih skladišč ali kaj? Ali jih proizvajajo na isti montažni liniji kot 200 najmodernejših tankov letno?

Potem pa gledaš take; kako druga armada na svetu vlači ven 60 let staro topništvo.

Kot sem ze povedal na zacetku te teme; Rusija se je pripravljala na to vojno ze vsaj 8 let. Ruska vojaska industrija se je pripravila na to in ze eno leto deluje 24/7.
NATO je sel v to avanturo nepripravljen razen tega, da so 8 let opremljali in trenirali ukrajinsko vojsko.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.370
1.212
113
Kot sem ze povedal na zacetku te teme; Rusija se je pripravljala na to vojno ze vsaj 8 let. Ruska vojaska industrija se je pripravila na to in ze eno leto deluje 24/7.
NATO je sel v to avanturo nepripravljen razen tega, da so 8 let opremljali in trenirali ukrajinsko vojsko.
Lahko, da se je pripravljala, ampak glede na rezultate na terenu , kakšno je tvoje mnenje , je bila tudi dejansko pripravljena oz. ali jim gre po planu kot pravijo?

dejan_

Guru
23. maj 2012
2.626
2.475
113
Glede na 8 let priprav lahko zaključimo da so šalabajzerji prve klase. Upam da jih letos Ukrajinci konkretno porazijo in porinejo nazaj v njihovo rodno jebino

Svetovalec predsednika države Podolyak o tem, da se fizično očisti vse pro-rusko

8 milijonov prebivalcev Ukr države bi on vrgel v peč, če kdo ne razume, o čem tip govori.
Ob tem Ruanda 1994 izgleda kot sprehod po parku.

dej poglej par stran nazaj kako bi kmeri od vrat do vrat pucali vse kar ni prorusko, da o njihovi cerkvu poglavarju kirilu niti ne govorim...pa o tem da ne smeš nč napisat čez državo,m vojašk opoperacijo in podobno.....od puusy riot kjer je cekev podprla da jih dajo na hladno do blagoslova orožja naprej. kdo je žežegnal šamate?

začni tam pri vladotu in ko tam rešiš njegove zablode pejt čez mejo k zelenskemu

H19ED

Guru
30. jul 2022
3.138
2.384
113
Bogi otroc.... :aplauz: :aplauz: :aplauz:

Electronic Arts has finally left Russia Entry on the termination of the legal entity was entered into the register on March 31. The company stopped selling video games in Russia and Belarus in March last year. In November 2022, the publication "Izvestia," citing sources, wrote that Electronic Arts representative office in Russia had closed.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1642140147817775104?s=20

• Wow
Reactions: LarryClay

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-381
113

a rusija je sla v vojno, nato pa v avanturo?

Vadim

Guru
2. jul 2020
5.953
7.649
113

A to so bile famozne priprave, kjer so mislili, da bo Zelenski zbežal, oni pa bodo v 3 dneh nastavili svojo lutko na oblast? :valjamse:

Uporabi svoje možgane, če vlačijo iz skladišč stare tanke in topove je nekaj moralo iti resno narobe pri teh "pripravah".

• Všeč mi je
Reactions: sad in Gavran

hermann

Guru
19. mar 2014
9.834
6.784
113
Bogi otroc.... :aplauz: :aplauz: :aplauz:

Electronic Arts has finally left Russia Entry on the termination of the legal entity was entered into the register on March 31. The company stopped selling video games in Russia and Belarus in March last year. In November 2022, the publication "Izvestia," citing sources, wrote that Electronic Arts representative office in Russia had closed.

https://twitter.com/nexta_tv/status/1642140147817775104?s=20
v bistvu prvoaprilska šala glede na to, da je piratstvo tamkaj praktično uzakonjeno (velja isto za Ukrajino, da se ne bo kak rusofil vtaknil)

zna pa bit počasi problem, ker igre ne bojo več v Ruščini, oni pa drugega kot grabljice ne razumejo...