Vojna v Ukrajini 2

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.153
12.641
113
kod Džej-Zija
In sodišče na Krimu je odločilo, da je bila odcepitev zakonita. Tudi referendum je bil zakonit in veljaven, je odločila volilna komisija in sodišče na Krimu.
In tako meni tudi mednarodna skupnost ( tista ki je odcepitev priznala - jih je kar nekaj) Tista, ki odcepitve ni priznala, pa meni da ne.
Ali je zahodna mednarodna skupnost bolj merodajna kot vzhoodna mednarodna skupnost?
A bejž, a sodišče, postavljeno iz strani Rusije, je tako odločilo? Kakšen šok.

Pa poglejmo še države, ki so priznale Krim kot del Rusije:
  • Rusija (no shit Sherlock),
  • Belorusija (spet šok, z Lukašenkom kot rjavim noskom v riti Putina),
  • Severna Koreja (tam nekje s prejšnjima dvema),
  • Sirija (ko je še lezla v rit Putinu),
  • Venezuela (v izjavah, ne uradno, Maduro pač),
  • Afganistan (pod talibani :valjamse: ),
  • Nikaragva (v določenih diplomatskih kontekstih, ne uradno).
In temu ti praviš vzhodna mednarodna skupnost? Par držav, ki jim vladajo idioti in samodržci. Seveda pozabljaš na naslednje dejstvo:
  • Generalna skupščina ZN je marca 2014 sprejela resolucijo, ki potrjuje teritorialno celovitost Ukrajine, vključno s Krimom.
  • Resolucijo je podprlo 100 držav, 11 jih je glasovalo proti (vključno z Rusijo, Armenijo, Belorusijo, Bolivijo, Kuba, Severna Koreja, Nikaragva, Sudan, Sirija, Venezuela, Zimbabve), 58 pa se jih je vzdržalo.
Čestitke, vedno znova odkrivaš nove globine idiotizma.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.153
12.641
113
kod Džej-Zija
Zakaj menjaš temo? Prej si tolkel nebuloze o Krimu, zdaj pa vlačiš Kosovo noter. Lahko enkrat odkrito odgovoriš na vprašanje brez preusmerjanja pozornosti?

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.282
-6.341
113
Zakaj menjaš temo? Prej si tolkel nebuloze o Krimu, zdaj pa vlačiš Kosovo noter. Lahko enkrat odkrito odgovoriš na vprašanje brez preusmerjanja pozornosti?
Nič ne spreminjam teme. Samo na primeru Kosova ti kažem, koliko velja mnenje mednarodne skupnosti. NIČ.
OZN namreč priznava celovitost Srbije (s Kosovom) večina držav OZN Kosova ne priznava. Mi pa pravimo, da je Kosovo samostojna država. Je ali ni?

O veljavnosti referenduma odloča volilna komisija, in ne nekdo preko luže s kavča. Lahko ga sicer ne priznava, če ni zadovoljen z rezultatom. ampak to ne spreminja dejstva, da se je Krim odcepil.
Pa saj EU tudi ni priznala ruskih volitev, in ne priznava Putina kot predsednika, Pa to ne spremeni dejstvam da je Putin predsednik.
Pa tudi Slovenijo prvih pol leta skoraj nihče ni priznal iz mednarodne skupnosti, pa vseeno pravimo, da smo samostojni od 25 jun 1991.

resnica

Majstr
9. feb 2013
667
765
93
Nič ne spreminjam teme. Samo na primeru Kosova ti kažem, koliko velja mnenje mednarodne skupnosti. NIČ.
OZN namreč priznava celovitost Srbije (s Kosovom) večina držav OZN Kosova ne priznava. Mi pa pravimo, da je Kosovo samostojna država. Je ali ni?

O veljavnosti referenduma odloča volilna komisija, in ne nekdo preko luže s kavča. Lahko ga sicer ne priznava, če ni zadovoljen z rezultatom. ampak to ne spreminja dejstva, da se je Krim odcepil.
Pa saj EU tudi ni priznala ruskih volitev, in ne priznava Putina kot predsednika, Pa to ne spremeni dejstvam da je Putin predsednik.
Pa tudi Slovenijo prvih pol leta skoraj nihče ni priznal iz mednarodne skupnosti, pa vseeno pravimo, da smo samostojni od 25 jun 1991.
Krim se je odcepil pod rusko okupacijo in v nasprotju z mednarodnim pravom, zato ga večina držav OZN ne priznava.
Slovenija je imela ustavno pravico do samoodločbe, zato je bila njena osamosvojitev zakonita in mednarodno priznana.
To da te mednarodna skupnost prizna je dokaz, da je država pridobila suverenost na tak način, kot ga mednarodna skupnost sprejema. Krim je “država“ samo za Ruse in par njenih zaveznikov in kot taka za ostale ne obstaja. Njen nastanek je kršil temeljna načela mednarodnega reda.

Zato Krimu ni priznana suverenost, kar je najpomembnejše za odnose z drugimi državami. Država mora biti neodvisna in imeti dejansko sposobnost, da sklepa pogodbe in vzdržuje diplomatske odnose z drugimi državami.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.282
-6.341
113
Krim se je odcepil pod rusko okupacijo in v nasprotju z mednarodnim pravom, zato ga večina držav OZN ne priznava.
Slovenija je imela ustavno pravico do samoodločbe, zato je bila njena osamosvojitev zakonita in mednarodno priznana.
To da te mednarodna skupnost prizna je dokaz, da je država pridobila suverenost na tak način, kot ga mednarodna skupnost sprejema. Krim je “država“ samo za Ruse in par njenih zaveznikov in kot taka za ostale ne obstaja. Njen nastanek je kršil temeljna načela mednarodnega reda.

Zato Krimu ni priznana suverenost, kar je najpomembnejše za odnose z drugimi državami. Država mora biti neodvisna in imeti dejansko sposobnost, da sklepa pogodbe in vzdržuje diplomatske odnose z drugimi državami.
Krim ni bil pod rusko okupacijo, ruska vojska je bila na krimu po mednarodni pogodbi, s strinjanjem ukrajine.
Slovenija je imela ustavno pravico do samoodločbe pod pogoji 5.čl ustave sfrj, ki pa jih ni izpolnjevala.
Slovenija (in tudi drugi) imajo pravico do samoodločbe po mednarodnih zakonih.

Priključitev Krima rusiji je del mednarodne skupnosti priznal, del (večina) pa ne.
Osamosvojitev Kosova je del mednarodne skupnosti priznal, del (večina) pa ne.
Osamosvojitev Slovenije je del mednarodne skupnosti priznal, del (manjsina) pa ne
Rusijo, katere del je Krim, priznava večina držav (če ne vse).
Putina kot predsednika Rusije večina držav priznava, manjšina (tudi mi) pa ne.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

damirj

Guru
9. maj 2012
5.894
2.765
113
Krim se ni odcepil. Kr8im po vseh merilih je še vedno del ukrajine, ki pa ga okupira rusija. Enako kot je kursk en čas okupirala Ukrajina. No en majehn del ga še vedno.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.282
-6.341
113
Musk je pred časom dal predlog, da bi po vseh pokrajinah v Ukrajini izvedli referendum in bi tako ugotovili voljo ljudi, v kateri državi želijo živeti.
Seveda bi za ta čas referenduma pod okriljem, OZN prekinili spopade. In potem pokrajine priključili v skladu z referendumsko voljo.

Bi podprli tak predlog? Da/Ne ?

• Všeč mi je

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.153
12.641
113
kod Džej-Zija
Ne, ker se pokrajine brez primernega pravno-formalnega okvira nimajo kaj zmišljevat.

Naj raje model predlaga novo ustavo, ki bo to omogočala, potem pa na referendumu sprašuje o njej. Celotno državo seveda.

resnica

Majstr
9. feb 2013
667
765
93
Krim ni bil pod rusko okupacijo, ruska vojska je bila na krimu po mednarodni pogodbi, s strinjanjem ukrajine.
Slovenija je imela ustavno pravico do samoodločbe pod pogoji 5.čl ustave sfrj, ki pa jih ni izpolnjevala.
Slovenija (in tudi drugi) imajo pravico do samoodločbe po mednarodnih zakonih.

Priključitev Krima rusiji je del mednarodne skupnosti priznal, del (večina) pa ne.
Osamosvojitev Kosova je del mednarodne skupnosti priznal, del (večina) pa ne.
Osamosvojitev Slovenije je del mednarodne skupnosti priznal, del (manjsina) pa ne
Rusijo, katere del je Krim, priznava večina držav (če ne vse).
Putina kot predsednika Rusije večina držav priznava, manjšina (tudi mi) pa ne.
Ni ti jasno ne.
Lahko se postaviš na glavo in razpočiš, ampak tvoje mnenje nima nobene pravne teže.
Da bi razumel, zakaj, moraš vedeti, kaj sploh definira državo in med najpomembnejšimi dejavniki je priznanje drugih držav. Zato se ne čudi, da države EU uvajajo sankcije Rusiji, z njo ne sodelujejo in vlagajo tvoj in moj skupni denar v varnost.
Ker očitno potrebuješ preprosto razlago.
Ti in tvoj sosed Tone razglasita samostojnost Zgornje Kungote. S tem sicer nista kršila mednarodnega prava, a države vama ne prizna nihče.
Nato se na alter forumu pojavi rahlo neuravnovešen France, ki že tri leta in par tisoč strani poskuša vse preostale uporabnike prepričat, da je Zgornja Kungota legitimna država, ker se je odcepila, ker so to storile Slovenija, Kosovo, hruške in jabolka.

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.282
-6.341
113
Kje je pravzaprav ta ladja?
- ob nemški obali (v naslovu) ?
- blizu nemške obale? (v podnaslovu) ?
- v mednarodnih vodah (kasneje v članku?

Aja pa peljela se je tam, kot 1000+ drugih ladij, kjer so tam blizu mesec prej opazili NLP,

• Všeč mi je
Reactions: jendomen in jest5

mirsi

Predator
4. jun 2014
9.282
-6.341
113
Ne, ker se pokrajine brez primernega pravno-formalnega okvira nimajo kaj zmišljevat.

Naj raje model predlaga novo ustavo, ki bo to omogočala, potem pa na referendumu sprašuje o njej. Celotno državo seveda.
Bom razširil vprašanje, ali ste za to, da ukrajina spremeni ustavo, ki bi omogočal tak referendum, in se referendum potem izvedi tako kot sem prej napisal?

• Všeč mi je