Možno je tudi, da se avto čez X minut sam zaklene nazaj, potem ko je bil odprt in vrata zaprta.
Praktično ne poznam primera, da je to res. Razen, če je prišlo do kakšen okvare.
Se pa avtomobili običajno zaklenejo po pol ali eni minuti, če ti avto odkleneš in ga potem ne odpreš v tem času.
Lahko ampak v bistvu samo premostis razdaljo med kljucem in avtom. Samo shranjevanje prestrezenega ti ne pomaga ker se koda spreminja.
posnetkov kako to pocnejo je pa na spletu polno
Relay theft bo našlo ogromno posnetkov.
Po mojih informacijah mora sicer biti ključ v neki normalni bližini (recimo tisti video zgoraj iz Afrike je tak). Ne moreš tega narediti, če je ključ na vrhu hriba, avto pa v dolini

.
Tukaj je lepo vidno, kako en z anteno poizkuša uloviti signal ključa na drugi strani zidu in ko ga ulovi, se drugi s sprejemnikom samo odpelje.
Je pa tako, da novejši avtomobili imajo že vgrajene zaščite proti temu, recimo da gre ključ v sleep mode po nekem času mirovanja. Ali pa avto zakleneš na določen način in tako začasno izključiš keyless sistem. Recimo VAG vozila:
Sicer se da pa pri nekaterih tudi trajno izključiti to funkcijo. Recimo jaz imam na mojem le zaklepanje aktivno, odklepanje pa le z daljincem. Izgubiš nekaj komforta, zmanjšaš pa možnost kraje.