Vlom v avto brez sledi

Jason

Fizikalc
20. avg 2009
707
53
28
Živjo vsi!
V soboto sem imel avto cel dan parkiran v bližini ljubljanskega živalskega vrta, pri uvozu za FRI in kemijski faks. Za sovoznikovem sedežem sem imel pokonci postavljen manjši potovalni kovček.
Ko sem se pozno popoldne vrnil k avtu (tema), sem samo odpeljal.
Na cilju sem opazil, da je bila zadrga kovčka odprta na zgornji strani. V kovčku je bil tudi manjši nahrbtnik, toaletna torbica in še ena manjša torbica. Vse odprto. Najmanjša torbica (prej v kovčku), je ležala na tleh. Nekdo je očitno stikal po kovčku oz. avtu.
Zmanjkalo ni nič, niti nisem imel kaj vrednega. Na avtu nisem opazil nobenih sledi vloma. Avto je bil zjutraj (ko sem ga zapustil) 100% zaklenjen, kovček in vse torbice (v kovčku) pa zaprti.
Avto: VW Sharan 2018, brez keyless sistema.
Vprašanje: Ali se je komu že kdaj zgodilo kaj podobnega? Na kakšen način bi lahko kdo prišel v avto?
Hvala in lp!

jezek

Guru
24. jul 2008
5.258
2.252
113
Ah, nacinov je verjetno vec, za svoj model guglaj konkretno. Verjetno pa: na silo (neke palčke mimo vrat/ob steklih), tenis zogica, posnel tvojo kodo pri zaklepanju, generator kod itd...

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.434
2.388
113
Ali pa motilec daljinca za zaklepanje, pa samo misliš, da je bil zaklenjen.

Je bil zaklenjen tudi, ko si se vrnil?

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
21.366
13.034
113
kod Džej-Zija
Tale fora z motilcem je precej pogosta. Frendu so tako iz avta ukradli računalnik. Model je mislil, da je zaklenil avto, a se je motil.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
10.127
10.710
113
EU
Pri Hondi stisnem gumb za zaklep, in med odhodom z robom očesa vedno pogledam, če se je avto odzval.
Pri Avensisu je bolj enostavno, ker moram dati prst na kljuko za zaklep.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.472
147
63
Živjo vsi!
V soboto sem imel avto cel dan parkiran v bližini ljubljanskega živalskega vrta, pri uvozu za FRI in kemijski faks. Za sovoznikovem sedežem sem imel pokonci postavljen manjši potovalni kovček.
Ko sem se pozno popoldne vrnil k avtu (tema), sem samo odpeljal.
Na cilju sem opazil, da je bila zadrga kovčka odprta na zgornji strani. V kovčku je bil tudi manjši nahrbtnik, toaletna torbica in še ena manjša torbica. Vse odprto. Najmanjša torbica (prej v kovčku), je ležala na tleh. Nekdo je očitno stikal po kovčku oz. avtu.
Zmanjkalo ni nič, niti nisem imel kaj vrednega. Na avtu nisem opazil nobenih sledi vloma. Avto je bil zjutraj (ko sem ga zapustil) 100% zaklenjen, kovček in vse torbice (v kovčku) pa zaprti.
Avto: VW Sharan 2018, brez keyless sistema.
Vprašanje: Ali se je komu že kdaj zgodilo kaj podobnega? Na kakšen način bi lahko kdo prišel v avto?
Hvala in lp!

Skoraj zihr motilec, jaz sem jih zadnjič dobil v BTCju, ampak sta se hitro pobrala stran, ne vem pa če so jih potem izsledili. Avto se ni zaklenil, nisem bil pozoren na smernike in ogledala,tako da sem samo mislil da je zaklenjen.... Cez 15 sekund, je že brskal po vozilu,ampak na srečo ni bil popolnoma prazen avto...

mistique

Guru
16. jun 2009
15.564
2.981
113
Jaz pa pustim odklenjeno in mi potem nepridipravi zaklenejo.

/darkhumor off

Situacije, ko se nam mudi, smo na avtopilotu, pod stresom, nam pozornost jemljejo otroci, hišni ljubljenčki, random kret*ni so voda na mlin za kriminalce. Verjamem, da torb, kufrov in podobnega, ne boš več puščal v kabinskem prostoru...

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.434
2.388
113
V USA (mogoče kmalu tudi pri nas) je popularno tudi razbitje zadnjega okna in spust sedeža, da preveri kaj je v prtljažniku. So posnetki kjer to profi naredi v par sekundah.
Ali grejo na srečo glede na izgled voznika parkiranega vozila in/ali znamko avta ali pa imajo oglednike, ki sporočajo kaj je spravil v prtljažnik.

5. apr 2015
1.538
815
113
Pa še ti jammerji, repetitorji signala, so relativno dostopni in preprosti postali.. poceni in naroči na dom..

Kje? dark web ziher, kaki redditi itd...