Večfenkcionalne naprave

icemen

Zelenc'
6. maj 2008
11
0
1
Lep pozdrav vsem.

Na vas se obrčam z par vprašanji. Ravnokar sem se odločil za nakup večfunkcionalnega tiskalnika. V tem trenutku se nekako odločam me HP c5380 in HP c5280. Prosil bi mi lahko na kratko povedali ali sta tidve napravi vredu ter katero bi se nekako bolj splačalo kupiti. Mogoče bi še mi lahko kdo napisal kakšna je kaj pričakovana življenska doba teh naprav.

Na vas pa bi se obrnil še z eno prošnjo. Pred kratkim mi je nekdo rekel, da se dolgoročno bolj splača kupiti barvni laserski tiskalni, ker naj bi lahko natiskal več starni ter tako prišparal pri barvah ter da lepše tiska. Jaz verjetno spadam med tiste, ki tiskalnik uporabljajo nekje v mejah normale (ne nevem kako ogromno), zato sem mogoče malo bolj skeptičen glede tega, če bi se mi splačal nakup barvnega laserja.

Lahko mi tud svetujete, če bi se splačal nakup kakšne druge večfunkcionalne naprave (npr. epson, lexmark itd.).

Hvala za vsakršen odgovor in nasvet.
 

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.174
267
83
Jaz imam čb mrežnega Samsunga multifunkcijskega, pa je zakon (vsaj kar se tiče skeniranja). Poglej še malce po teh.
 

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.323
372
83
Nimam nobene tovrstne naprave, sem jih nekaj kupil, a ne zase.

Rekel bi takole: kupi, če rabiš vse tri funkcionalnosti, t.j. printer, skener in fotokopirec. In še to le v manjšem obsegu! Če si skener in fotokopirec do sedaj rabil 3x na leto in kupuješ printer, potem nima smisla. Tisto "več" je v resnici "manj", ker bosta dve funkciji neizkoriščeni, tretja pa suboptimalna.

Nič pa nisi povedal o pričakovani rabi - koliko strani na dan printa, kopiranja, skeniranja?

B.
 

icemen

Zelenc'
6. maj 2008
11
0
1
Kar dostikrat skeniram kakšne dokumente v računalnik. To funkcijo v povprečju uporabljam najmanj dvakrat na teden (za kako stran ali dve). Funkcije kopiranja niti ne uporabljam kaj dosti. Printam pa v povprečju vsaki tretji dan določene stvari.

Tako, da funkcijo skeniranja pa printanja kar uporabljam, medtem ko kopiranje pa ne ravno dosti.
 

Steve

Guru
13. avg 2007
9.611
1.527
113
ko sem jaz vrtal okrog kaj kupit, sem prišel do zaključka da canon trga gate. Po raznih testih so veliko boljši od hp. Tako je moj stari canon skener, ki še zdaj dela odlično po 9 letih, nadomestila multi kišta canon pixma nevem keri model, dobrih 100€ je stal. Kupil sem ga predvsem ker ima še fax zraven. Drugače je teh pixma modelov ko listja. priporočam
wink-1.gif
 

icemen

Zelenc'
6. maj 2008
11
0
1
Kak so pa kaj življenske dobe tiskalnikov oz. večfunkcionalnih naprav. Okvirna doba ki bi jo naj zdržale?