V našo družino prvič prihaja pes in iščem nasvete..

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.846
1.432
113
Smesno pa je razmisljanje nekaterih, da bi moral biti pes na vsakem sprehodu privezan in ne bi smel prosto tekati, sploh na poteh kjer srecas tu pa tam koga.
Zakaj? Moj je. Pa med par urami hoje po godzu/hribu včasih ne srečamo nikogar.Enostavno ne vidim razloga, da ne bi bil. Če je navajen/naučen hodit ob meni (ali res zelo blizu mene), je funkcionalno čisto vseeno, ali je na povodcu.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.548
1.535
113
Ker je pes na 2m dolgem povodcu v x ur dolgem pohodu pač ne more dobiti tega, kar lahko dobi, če prosto teka ob meni ali pa v radiju 10 metrov. Nimam robota, da bo pri nogi in bo veš čas gledal v moj obraz če dela prav in čakal potrditve. Pa ne zagovarjam nikakršnega brez glavega preganja psa na okrog, ampak dokler je pes na isti poti kot jaz, v stiku z mano in na razdalji, ki je nekaj metrov od mene, je to, če mene vprašaš čisto ok.
Pa da se razumemo, moj pes je z mano na teku, pa delam mantrailing z njim (tisti, ki to pozna, ve kakšni vodniki to delamo), pa pohode, ki so dolgi več ur, ....še vedno bom imel mnenje, da če je pes vzgojen, je lahko tudi brez povodca. In takoj bi jo privezal, če bi videl, da ne posluša, da preganja divjad, vedno jo primem, ko vidim, da kakega naključnega sprehajalca moti.

• Všeč mi je
Reactions: sad

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.548
1.535
113
Imasm tudi jaz vzgojenega. In je vedno na povodcu zunaj. Edino sprejemljivo. Ti pa pač kršiš zakon, ker (izven doma ( ograjenega dvorišča) pes pač ne more biti brez povodca.
Tu se ne strinjam. Zakon o zaščiti živali je jasen in v 4. točki 5. člena pravi
javno mesto je javni kraj, kot je opredeljen v zakonu, ki ureja varstvo javnega reda in miru, razen površin, na katerih ni oziroma ni pričakovati večjega števila ljudi;

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in sad

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.363
216
63
Nimam problema s psi brez povodca, če ga imajo hudo odgovorni lastniki z dobro vzgojo. Žal je med njimi tudi mnogo takih, ki teh kvalifikacij nimajo in mečejo slabo luč na vse.

Mi imamo reaktivnega psa (na druge pse). Koliko dela vlagamo vanj, pa se nam vse podre ko spuščen pes rine v našega, v ozadju pa obupani klici lastnika ne delujejo. "saj naš ne grize" ni dovolj, ker je škoda narejena že z bližino.

• Všeč mi je
Reactions: ribicija in sad

MojsterS

Majstr
10. sep 2007
1.363
216
63
Mimogrede, če je tu kdo, ki je dal čez kakšno šolo reaktivnosti ali pozna trenerja, ki se temu uspešno posveča, se priporočam.

Naš pes je nizka pasma, miren, len, čudovit pes, ki ga ne moti ne človek, avto, kolo, motor, petarde,...
Hudo pa ga moti druga žival, še posebej pes. Dali smo čez že dve šoli, treniramo, delamo. Nekaj časa uspeva, potem ne več. Vedno pademo nazaj in frustracije so kar velike.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.951
3.248
113
Mimogrede, če je tu kdo, ki je dal čez kakšno šolo reaktivnosti ali pozna trenerja, ki se temu uspešno posveča, se priporočam.
Priporočam Lepo vzgojen pes. Lea obvlada. Vem, da delajo tudi prevzgojo reaktivnih psov. Telefon: 041 282 320. So pa v Guncljah (Šentvid).
Alternativno bi priporočal tudi Davida (Canispoint prej Alfakan) s Prebačevega. Tudi super strokovnjak, ki obvlada prevzgojo. Ima tudi hotel za pse. Tel: 041 855 924.

(Pre)vzgoja psa je kar trdo delo in zahteva res veliko discipline, doslednosti...kar zagamano, tudi, če imaš dovolj časa in volje.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.989
937
113

za tole mokro zimo :evil:
1770318040138.png

• Wow
Reactions: motofrik

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.964
1.388
113
Mene pa zanima, če so odpiralcu teme dekleta že pokvarila vzgojo psa... :evil:

MUC

Majstr
4. sep 2007
1.819
120
63
Katera dekleta? :)
Sicer gre vse po planu, prvi cepljenji sta za nami, čez kakšen mesec še steklina in to je to. Mal so me presenetili, da mu je treba vsak mesec dati eno tableto Nexgard spectra xs (ki je 17€), ostalo pa ok. Glede šole pa so mi priporočili, da počakamo ene pol leta.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.548
1.535
113
Katera dekleta? :)
Sicer gre vse po planu, prvi cepljenji sta za nami, čez kakšen mesec še steklina in to je to. Mal so me presenetili, da mu je treba vsak mesec dati eno tableto Nexgard spectra xs (ki je 17€), ostalo pa ok. Glede šole pa so mi priporočili, da počakamo ene pol leta.
Star je pa koliko sedaj? Razglistiti psa 1x mesecno je meni pogojno mogoce do 6 mesecev, sicer pa bo na dolgi rok to prej problem kot korist za pasje crevesje.
Proti bolham, klopom sam raje uporabljam Foresto. Razglistim svojo psicko 2x letno.