Ne vem kaj pišem … Ni bilo še elit. Ja točno tako, če bi bile zakon ne bi šel skozi. Kaj bi se zgodilo potem pa recimo da lahko samo ugibamo, videli smo pa kaj se je zgodilo v gospodarstvu. Saj sem napisal da ni bilo povsem pošteno. Ja, so bila prepoceni. Ampak glej, moj fotr je 40 let delal v fabrki in vsa ta leta so mu trgali od plače da je fabrka gradila stanovanja. Tako da tista cifra na koncu ni bla ravno samo to. Ja, nekateri so dobili več stanovanj. Ampak če si zgrabil recimo 5 stanovanj tega ne moreš primerjati z nekom ki bi nagrabil recimo 5000 stanovanj. Kupljenih s kreditom. In potem bi najemnikom odrl kožo da ga odplača in še malo zasluži. Naslednje generacije nimajo nič od tega? Jaz res nimam veliko, stanovanje je manjše in v vikojebini, ampak moja starša stanovanja nista odnesla v grob. Prav tako ne drugi.Dobili so jih otroci, vnuki. Tako da… Še enkrat, ja ni bilo idealno, daleč od tega, ampak kot sem napisal, bojim pa se da bi bilo kako drugače še mnogo slabše in še mnogo manj pošteno. in to je bilo pred koliko, 30 leti. Država pa v vseh teh letih ni naredila veliko. Tudi zdaj bi državna stanovanja mal prelagala iz ene malhe v drugo, združevala, nastavljala dobro plačane direktorje skladov itd itd. Problem je v tem, da drżava ne spodbuja nekega pametnega in reguliranega dolgoročnega najema. Stanovanja ki so se razdelila/podarila oz karkoli rečemo niso izginila. Tu so, ljudi je treba motivirat da jih dajo na trg, Jazbinškova in nejazbinškova. in se pri tem počutijo varno. In tukaj je bistvo problema. Zakon o najemu in njegovo izvajanje. Cene stanovanj so pa nore pravzaprav povsod, ne samo pri nas zaradi Jazbinška. Pač tiskanje denarja se mora nekje poznati.