Trump vs Huawei

Steve

Guru
13. avg 2007
9.606
1.526
113
Tisti ki spremljate zadnje mesece dogajanje okrog trumpove križarske vojne proti kitajcem in se posebej huawei, kaj menite? Stoji za temi obtožbami okrog vohunjenja kaj resnice? Kitajci sigurno niso nedolžne ovčke, ampak smešna mi je ta dvoličnost. USA obtožujejo Huawei da v mrežno opremo vgrajuje vohunske naprave, seveda brez enega dokaza. Kolega Snowden nam je lepo pojasnil kako so točno to počele usa leta in leta. Med drugim svojim državljanom in tudi zaveznikov (nemčija, avstrija, japonska,…). Nikome ništa.

Na podlagi teh trditev (brez dokazov) zdaj zahodne vlade razmišljajo o tem, ali bo Huawei zgradil 5g mrežo po EU ali ne. Če ne, bo to na škodo nas, potrošnikov, saj je njihov 5g cenejši in naprednješi od vseh ostalih. Torej bomo plačali več, dobili manj, zato ker so usa rekle da so kitajci barabe, EU glupani pa kot ponavadi glavo v šupak in prikimavajo.

Po mojem mnenju je to samo obupana trumpova igra kako zabremzati kitajce v razvoju. Če ne gre zlepa, pa pač po njegovo. Vseeno pa bo jim verjetno povzrocil kar zajetno skodo
 
  • Všeč mi je
Reactions: Smajo

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.004
113
Kočevska
Prepričan sem, da so njihovo mrežno opremo preanalizirali do atomske ravni in bi z velikim veseljem objavili, če bi odkrili kak vohunski čip. Vse skupaj ni drugega, kot udarec v umazani trgovinski vojni.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Gatto

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.784
6.069
113
Ma ne da to Snowden pove. Zgodil se je vdor v NSA, dokumenti pricurljajo na plano, nakar kar na enkrat "znanstveniki" odkrijejo vanostne luknje Meltown na Intlu ter Spectre na AMD in ARM procesorjih. Varnostne luknje... my ass... Vse to so bili backdori na praktično vseh zahodnjaških informacijskih produktih.

ZDA moti to da ni backdora, ni nadzora, za njih je samo ena črna skrinjica z napisom Huawei. Pa tukaj niso ravno telelfoni pod vprašajem. Huawei se marsikje postavi ob bok HPE, Dellu, Ciscotu in še komu.
 
Nazadnje urejeno:

erikson

Guru
25. avg 2007
21.279
5.200
113
Če prebereš kaj so poslali Američani na sodišče je Huawei na vsak način hotel ukrasti tehnologijo AT&T - robotsko roko za testiranje telefonov.

Huawei Et Al Indictment

Že pred leti pa je Huawei skopiral usmerjevalnike podjetja CISCO in jih prodajal za nekajkrat nižjo ceno.
 

MrDaco

Guru
11. sep 2007
10.784
6.069
113
Sem delal z Huawei blade centrom. Zna bit da so precej skopirali od Cisca, ker je bil nabor ukazov na i/o switchu precej podoben. Celo pohvalit so se znali v smislu, saj to je skoraj isto kot pri Ciscu. Čeprav hardwear ni zgledal kot bilokaka kopija, SW pa zna bit heknjeni IOS.
 

masevc

Guru
2. sep 2007
3.427
858
113
Se mi zdi, da se tule lovijo okoli 5g tehnologije.
Kitajci napadajo, borijo se za pozicije prihodnosti

V nekem smislu jih razumem. Ne zelim si, da vse prestrezajo...