Transport vozila iz Vidma (Udine)

Oakey

Majstr
3. feb 2016
980
582
93
Čez kak mesec ali dva bom rabil transport EV vozila (teža tik pod 2000 kg) iz Vidma do recimo okolice Ljubljane.

Ker imam izpit C in E kategorije bi lahko transport opravil tudi sam, še posebej na to, ker razdalja ni velika. Samo najeti bi moral dovolj močno prikolico in vlečni avto/kombi.

Ima kdo izkušnje s tem in lahko kaj svetuje?

Eventuelno bi tudi komu plačal za tak transport (po zmerni ceni, ker razdalja je samo nekih 150km v eno smer), ampak ne da bi mi zaračunal enako kot nekomu, ki pripelje iz Munchna.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.838
8.673
113
pri taščici
A sam avto je pa nevozen (tehnicno al birokratsko, nima veze).
Vprasaj ponudnike prevoz v "munchen". Verjetnp vozijo tudi kaj v "Torino" al pa Španijo.
Najem kombija in prikolice goriva ,cestnine, tudi ne bo samo 100€

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.691
3.704
113
A jaz to prav zastopim, kupiš nov avto, pa ti je težko še par 100 eur dat za dostavo na domači naslov? Ceno dostave pač vkalkuliraš v končno ceno avta.

• Všeč mi je
Reactions: motofrik

Oakey

Majstr
3. feb 2016
980
582
93
A sem kje napisal da rabim pametovanje in moraliziranje?
Govoris kot da tega sam ne vem. Vseeno pa razmislim tudi o alternativah, če obatajajo, ker nisem lenuh in narejen na udobje, da mi drugi vse prinesejo k riti. Verjamem, pa da eni z lahkoto raje plačate 500€ za to, da se vam ni treba premakniti iz cone udobja.

Hvala za tak “nasvet”.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.852
5.176
113
Ali je prodajalec avtohiša ali fizična oseba? Če je nov avto (pod 6 mesecev star ali z manj kot 6000km), potem ti avtohiša lahko uredi izvozne tablice, začasno zavarovanje in to je to. Lahko oboje urediš tudi ti sam. Imeti moraš račun, EU homologacijo in avto mora biti odjavljen.
V Slo boš potem plačal DDV in Dmv in iti na homologacijo.

• Všeč mi je
Reactions: Oakey

Oakey

Majstr
3. feb 2016
980
582
93
Janez40 hvala za te informacije.

Pepe tudi to imam namen. In tudi poklicat na tehnične za par drugih informacij…

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.838
8.673
113
pri taščici
Ali je prodajalec avtohiša ali fizična oseba? Če je nov avto (pod 6 mesecev star ali z manj kot 6000km), potem ti avtohiša lahko uredi izvozne tablice, začasno zavarovanje in to je to. Lahko oboje urediš tudi ti sam. Imeti moraš račun, EU homologacijo in avto mora biti odjavljen.
V Slo boš potem plačal DDV in Dmv in iti na homologacijo.
Italijani imajo zacasne tablice
koliko stanejo?
Sem lani tipal nekaj za Avstrijo, okoli 400€ ce se ne motim.
Ni to Nemčija

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.852
5.176
113
Jaz osebno bi najel enega prevoznika. Ne bi se mi dalo ukvarjat z Italijani in papirji. Nerad vozim velike najete prikole z 2t lastnim avtom zadaj. Naslednja best thing je prevoznik/avtovleka s povratno vožnjo.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.954
1.473
113
Sem dal pred kakim legtom priplejat iz DE en EV, lahko ti poiščem kontakt, če želiš. Ni bilo drago, okoli 400 €. Je pa res, da je bil nekaj lažji ...

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.540
1.035
113
tam ko se terc po tori rola
Nočem pametovati, ampak... bog ne daj, če kaj pride med transportom... kako je z zavarovanjem, glede na to, da je avto še neregistriran, niti preizkusnih tablic (nezavarovan)...? Jaz sem si dal motor (nov, neregistriran) pripeljati, pač plačaš tistih par evrov in je to to. Kaj pa če greš s papirji na svojo UE, registriraš in zavaruješ, te nekdo zapelje v Italijo, namontiraš tablice in se kot gospod pripelješ domov?