Trade Republic

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.634
2.493
113
Pazite na obdobje, da bo med nakupom in prodajo in ponovnim nakupom.... Minilo vsaj 1 mesec...
Furs ne priznava prodaje v zgubo in ponovni nakup po nižji ceni... Da se ne bo kdo ujel v to pravilo...
PS Nisem čisto točno napisal, ker se zdajle ne spomnim točno, je pa ta finančna operacija zapisana v zakonu.
To imaš čisto prav ampak v našem primeru se ne pogovarjamo o prenašanju izgube in to potem ni relevantno.

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.627
2.180
113
Tole se ne nanaša direk na TR, ampak glede na to da od tam ni mogoče izvozit ničesar drugega kot pdf jev, še kako relevantno.

Skratka. A je komu uspelo uvoz podatke za dividende v edavke prek csv ja. Spravil sem si skupaj eno google sheets tabelo v kateri imam pač vse podatke za lansko leto in zdaj bi rad to počil v obrazec.

Karkol nardim, karkol butnem gor, zavrne. Delal sem na osnovi nekega word dokumenta ki naj bi obrazložil kako spacat skupaj csv, ampak noter niti format števil ni napisan. Je komu uspelo kaj takega.

Kako se sploh lotite prijave dividend. Vnašanje direkt v UI je zadnja stvar ki bi jo rad počel.

Hvala.

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.174
1.333
113
Tole se ne nanaša direk na TR, ampak glede na to da od tam ni mogoče izvozit ničesar drugega kot pdf jev, še kako relevantno.

Skratka. A je komu uspelo uvoz podatke za dividende v edavke prek csv ja. Spravil sem si skupaj eno google sheets tabelo v kateri imam pač vse podatke za lansko leto in zdaj bi rad to počil v obrazec.

Karkol nardim, karkol butnem gor, zavrne. Delal sem na osnovi nekega word dokumenta ki naj bi obrazložil kako spacat skupaj csv, ampak noter niti format števil ni napisan. Je komu uspelo kaj takega.

Kako se sploh lotite prijave dividend. Vnašanje direkt v UI je zadnja stvar ki bi jo rad počel.

Hvala.
Niti FURSou dokument za uvoz podatkov, niti TR za izvoz Ni OK...
Pri meni je bilo lani polno napak na izpisku od TR...
Zato delam to "ročno"

Potem so še problemi s tečaji (če dividenda ni izvorno v €) in če dobiš dve dividendi od istega izplačevalca na isti dan

Skratka.. Vse je sranje...

Lani oddal v papirnati obliki... Za letos je menda nujo elektronsko...

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.627
2.180
113
Pri meni je bilo lani polno napak na izpisku od TR...
Kakih napak? Kaj ni štimalo? To verjetno govoriš o tistem celotnem izpisu prometa "Account statement". Sprašujem, da vem na kaj naj bom pozoren.

Ma js sn si potegnil ven izpisek za vsako izplačilo dividende in pol vse skup skucal v sheets. Nekak se mi zdi da štima, ampak zdaj bi si rad predvsem olajšal naslednji korak. A mislite da bi šlo da enostavno oddam obrazec in jim kot prilogo fuknem noter csv z vsemi podatki pa zravn še vse izpiske posameznih izplačil. Sej nisn js kriv da je njihov sistem absolutno idiotski

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
3.174
1.333
113
Kakih napak? Kaj ni štimalo? To verjetno govoriš o tistem celotnem izpisu prometa "Account statement". Sprašujem, da vem na kaj naj bom pozoren.

Ma js sn si potegnil ven izpisek za vsako izplačilo dividende in pol vse skup skucal v sheets. Nekak se mi zdi da štima, ampak zdaj bi si rad predvsem olajšal naslednji korak. A mislite da bi šlo da enostavno oddam obrazec in jim kot prilogo fuknem noter csv z vsemi podatki pa zravn še vse izpiske posameznih izplačil. Sej nisn js kriv da je njihov sistem absolutno idiotski
TR je narobe obračunal že plačane davke...
Pri FURSu imaš pa problem s tečaju tujih valut (ker oni vzamejo tečaj, ko naj bi bila dividenda izplačana po tečaju BS... TR ima pa nek drug tečaj)

Skratka zaradi Centov komplicirajo (butast zakon imamo)