Test pomivalnih strojev

hermann

Guru
19. mar 2014
9.900
6.835
113
Mene pri odpiranju vrat matra, da bo s spuščanjem pare uničil omaro. Wifi pa par centov več in nekaj kar lahko crkne. Brez, da zasebnost vmešavam.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.141
3.615
113
Saj sem ti napisal: vrata lahko ostanejo zaprta, mislim da prav vsi sedaj odprejo vrata, razlika je samo kdaj. Imaš take ki odprejo takoj po segrevanju za sušenje in gre posledično para ven, ali pa take (kot naš) da odpre več kot pol ure kasneje, program je slabo uro, ko nastvaiš odpiranje vrat se podaljša na uro štirideset in potem ni več pare, se pa lahko lepo posuši.
Brez odpiranja vrat ne dosežejo niti D učinkovitosti več, ker se špara z elektriko in manj segreje/posuši.

WiFi je nepotreben cukerček, ki ga ne rabiš uporabljat.

• Všeč mi je
Reactions: hermann

hermann

Guru
19. mar 2014
9.900
6.835
113
Ok potem se z odpiranjem vrat ne bom preveč obremenjeval, sem pač za časom ostal.

A "boljši" gorenje pomivalc je dandanašnji že za kupit? Ali kaki beko z vrha ponudbe?

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.879
5.468
113
Nemogoče je reči, kaj je ok. Modeli se hitro menjajo. Modele, ki lahko sedaj kupiš, noben nima tako dolgo, da bi bilo omembe vredno glede trajnosti.
Meni je prejšnji beko javil prvi problem pri ~ sedmih letih, trenutni bosch pa je že po 2,5 letih rabil obisk serviserja.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.141
3.615
113
Ok potem se z odpiranjem vrat ne bom preveč obremenjeval, sem pač za časom ostal.

A "boljši" gorenje pomivalc je dandanašnji že za kupit? Ali kaki beko z vrha ponudbe?
Kolega, ki dela v Gorenju na servisu pravi, da če že Gorenje potem serijo/tip DW 50.2, baje trgovci vedo kateri so to, ker komercialne oznake so drugačne.
Beko glej da je turški, bugarski so baje nižja klasa.

Meni je prevladalo, ko sem stroj odprl: gledaš RF notranjost in pa da so košare iz čimbolj debelih žic, pa da se lepo not ven vozijo - meni je tako Candy odpadel. Tretja gornja košara za pribor je X krat boljša od one košarice spodaj.

• Všeč mi je
Reactions: hermann in sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.010
12.563
113
Mene pri odpiranju vrat matra, da bo s spuščanjem pare uničil omaro. Wifi pa par centov več in nekaj kar lahko crkne. Brez, da zasebnost vmešavam.
kako omaro? kaj imaš iz papiraj omaro? drugače se na robe zalepijo zaščite (pride zraven). , če ne pa pustiš da je zaprt.

wifi je danes poleg.. uporabno? ja in ne. ampak na konc ti vsaj javi (če seveda zadevo povežeš na account in appe) ce je kaj narobe, če manjka kaj itd , posodobitve in podobna šara. Lahko tudi to izklopiš.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.900
6.835
113
Tretja gornja košara za pribor je X krat boljša od one košarice spodaj.
Tole z gornjo košaro sem pozabill rečt, da je kar mus :) Ne gledam pomivalcev brez tega.

Je pa majhna verjetnost, da se bom dejansko odpravil v kakšno fizično štacuno šnofat drate. Se tolažim, da bom dal kakega stotaka več in da bo zadeva relativno ok. Nakup in dostava bosta prek neta.

Dva primera strojev:

Ne vem kakšna pomembna razlika je med tema dvema, čeprav se realno nagibam k boschu. Z dvema pralnima strojema beko in enim sušilcem smo bili sicer do zdaj super zadovoljni in to ob brutalni zlorabi.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.141
3.615
113
Od teh dveh Bosch, s serijo 6 ne zgrešiš. Preveri pa ali ti ta vgradni paše na tvoje omarice od kuhinje. Nam so pri dveh kuhinjah sedaj težili, da smo dali točen model pomivalca, da so fronto prilagodili. :oops1:

Harvey Norman MB ima akcijo razstavnih, ti tudi pripeljejo domov.

• Wow
ksz

Kaj je zdajle za kupit in kje? Po mnogo letih mi je bosch shodil z napako e15 (protipoplavna zaščita) in ga ne mislim rihtat.

Nisem noro zahteven, važno, da opere , pa 5 let garancije je velik plus, ker je dandanašnji baje že vse en klump. Znamka mi je skoraj vseeno katera.
jaz bi pogledal za kakim whirlpoolom ki je v bistvu hotpoint ariston. So dobri strojčki precej nudijo, cene niso bavbav, edin servis poglej kje je v tvoji bližini za vsak slučaj, ga vzameš v harveynormanu z dokupljeno 7 letno garancijo in maš naslednjih 7 let mir

19. jul 2007
3.003
1.740
113
Zadnja leta se je višina kuhinjskih pultov povišala in sedaj obstajajo povišani pomivalci (xl izvedba). Mogoče zato.
Mi smo morali dati kuhinjo dol in dvignit za 3 cm vse skupaj, ker se drugače vrata pomivalca ne bi popolnoma odpirala. Malo smo spregledali geometrijo montaže pomivalca, smo preverili samo vertikalne odmike.

Mi imamo XXL pomivalec in je drugače res super (Bosch serije 6, Made in Germany), lahko normalno uporabljaš, ker je vsaj nekaj prostora (in seveda 3 polica za pribor).

hermann

Guru
19. mar 2014
9.900
6.835
113
za tistega boscha, ki sem ga pripel zgoraj
VIŠINA [CM] 81-5

to je po mojem povsem klasična velikost, da ne bom kake neumnosti naredil?

19. jul 2007
3.003
1.740
113
81,5 cm je klasična velikost (Bosch XXL je 86,5 cm), kljub temu moraš sam preveriti trenutno situacijo.

Pomembno je kako je vpet spodnji tečaj vrat, se pravi kako se spustijo dol pri odpiranju (če je fronta precej stran od osi odpranja, naredi velik krog. Preveri trenutno situacijo, ter navodila montaže (ne ignoriraj zahtev pri spodnjem robu).
1757936524837.png
ž

• Všeč mi je

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.141
3.615
113
Zadnja leta se je višina kuhinjskih pultov povišala in sedaj obstajajo povišani pomivalci (xl izvedba). Mogoče zato.
Ne ni v tem problem, pač pa to kar piše Johan.

Odvisno od sistema vpenjanja čelne plošče na vrata in posledično odpiranja vrat se lahko plošča spodaj zadeva v spodnjo fronto.

hermann če kupuješ v Bigbangu jim pošlji sedanji model stroja pa velikost čelne plošče in naj ti odgovorijo če paše; zdaj tudi kuhinje prodajajo in morajo vedet, če ne pa Harvey Norman vprašaj.

• Všeč mi je