Telemach!!!

dennis18

Pripravnik
6. maj 2008
70
0
6
Če drugega ne, ga vrjetno lahko ročno naučiš IR komand, ker original daljinec (poleg RF) omogoča tudi IR način delovanja. A kot Android TV/Shield napravo se pa ne da dodat, da bi krmilil preko mreže?

WiFi kolikor vem uradno ni podprt in je namerno onemogočen. Mogoče, če dovolj težiš supportu, ti ga na daljavo omogočijo. Za enega izmed modelov boxov, mislim da so bila pa celo nekje na netu novodila, kako vklopit WiFi preko ADBja. Alternativa je, da uporabiš powerline adpater in priklopiš preko štroma.

Kako pa se ga lahko nauci rocno IR komand? So kje kaksna navodila?

Hvala.

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
::1/128
Sej naučit moraš Harmonya. EON daljinec bo pošiljal IR komande, če ne bo povezan preko BT. Sicer pa so komande, če se ne motim, enake kot na starih boxih, tako da če je kakšen od starih boxov v bazi, lahko s tem probaš.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.956
3.176
113
Včeraj sem si vzel 1 uro da spet probam usposobit eon daljinca na harmonyju. Ni teorije da to dela. Najde ga itak ne, tudi če ročno vse vpišeš, ne najde. Potem pa sem ga probal učit komande. Hub ne zazna niti ene komande, pa sem se matral 10 min z različnimi koti, razdaljami, osvetlitvijo,...ne prepozna:obesise:

Steve

Guru
13. avg 2007
10.956
3.176
113
Ko sem pritiskal gumb za vklop se je box vklopil, stoji pa 3 sobe stran, tako da predvidevam da je komande pošiljal preko bt, pa modra lučka se je vklapljala, ko sem pritiskal gumb. Se da kako preklopit na IR?

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.413
486
83
::1/128
Izklopi box iz elektrike, pa bi moral začet preko IRja delat, ker ne bo več povezan preko BT.

Druga opcija, da ga removaš na samem boxu ampak ga boš moral potem nazaj sparit.

mercedes

Majstr
16. dec 2014
2.521
179
63
Ali lahko tu zastavim vprašanje ali odpiram temo ??

Zanima me ,kako bi prišel do nekega skupnega firmwera za airties 4920 naprave ??

Imam šest airtiesov ,ki sem jih kupil na spletu , vendar se povežejo v mesh samo štirje ki imajo enak fw ,ostala dva pa imata različen fw in se ne povežeta v mesh.

V osnovi so airtiesi iz nekega danskega omrežja , in sem njih že povprašal , vendar bi mi pomagali ,če bi živel na Danskem.

Je tu kakšen telemahovec z rešitvijo ?

Realno pa sploh ne razumem zakaj je od enega access pointa fw takšna skrivnost.

Tisti štirje ki mi delujejo imajo fw 1.33.10.18.1545 ostala dva imata pa fw z začetnico 3.

Je kakšna opcija da jih popeljem na skupni fw ??

Hvala

brezhibno

Pripravnik
3. jan 2012
240
24
18
Eon box ti more prit menjat tehnik, poklici kontakni center povej da ti steka in bodo poslali tehnika. Katerga boš pa dobil ….nevem

yohnnyb89

Fizikalc
17. dec 2019
203
25
28
Ali kdo kaj ve kdaj bodo na coax-u HR programi delali v HD? Sedaj v HD nacinu delajo samo preko EON aplikacije ali pa preko EON box a.

yohnnyb89

Fizikalc
17. dec 2019
203
25
28
Verjetno nikoli. Baje imajo premalo frekvenčnega prostora. Ampak ponujajo, pa ti možnost Conax za doplačilo. Seveda z oskubljeno kvaliteto. So tudi zreli za kakšno inšpekcijo.
Danes slisim na medvoski kabelski da Telemach ukinja analogne tv kanale in s tem se bo sprostil frekvencni prostor in na racun tega bodo lahko vpeljali vec kanalov v HD in tudi hitrost interneta naj bi se dvignila. Vec naj bi bilo znanega danes teden ko bo imel Telemach predstavitev na to temo.

yohnnyb89

Fizikalc
17. dec 2019
203
25
28
Ker nimam EON boxa in nobenih izkusenj z njim ampak imam samo EON aplikacijo na televiziji me zanima ce spremljam tv kanale preko EON boxa ali je kakovost slike kaj slabsa od tiste ki jo dobim preko koaksialnega kabla? Ne razumem pa kako poteka ogled televizije na EON box u v katerega pride koaksialen kabel in utp kabel torej ali se potem slika v zivo predvaja preko klaksialnega kabla ali preko utp kabla? Cemu torek v EON boxu tako koaksialen kabel kot utp kabel....to mi ni jasno.

delavec44

Guru
17. dec 2012
4.575
3.273
113
Kvaliteta je ista. Na boxu imaš še xxx vsebino. V živo gre preko coax, ogled za nazaj in ostalo prek utp.

• Všeč mi je
Reactions: 5450