T2 razširitev postavitve po hiši (vprašanje)

Yogi

Majstr
1. sep 2007
3.099
220
63
Doma imamo sledečo zadevo:
T2 optika do hiše, v hiši so 3 nadstropja. V zgornjem nadstropju je ruter (WIFI). V zgornjem in srednjem nadstopju je TV. Wifi lovi po celem zgornjem nadstropju in delno po srednjem nadstropju, vendar vse to zadošča.
Sedaj pa bi še v spodnje nadstropje dodal TV, rad bi tudi WIFI, ki pa žal ne seže do spodnjega nadstropja. Ruterja ni možno postaviti v srednje nadstropje. Kabli pa so iz ruterja speljani v vsako nadstropje.

Je to enostavno rešljivo? Dodatna škatlica v spodnje nadstropje, ki bi hkrati oddajala WIFI? Ali Dodatna škatlica za TV in dodaten WIFI "range extender" nekam v srednje nadstropje?

Hvala.
 

Yogi

Majstr
1. sep 2007
3.099
220
63
Mislim, da bi morda šel še en kabel v cev. Hvala za nasvet.

Če si prav predstavljam in ne vlečem še enega kabla: na obstoječi kabel dodam razdelilec in nato na ta razdelilec priključim nov TV vmesnik in AP (access point?). In potem AP kupim sam, T2ju pa plačam samo dodaten TV vmesnik?
 

crnobog

Majstr
29. apr 2009
2.211
307
83
pinball-si.blogspot.com
Kak razdelilec. Kupiš dodatni ruter, ga daš v bridge mode in počiš na obstoječ kabl spodaj. Iz njega potem potegneš kar pač še imaš na kablu. Če ti zmanjka portov, pa pride na vrsto switch. 5 portov/1000 mBit/s dobiš za dobrih 12 €. link