"Šverc" ponaredkov v Slovenijo

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.057
3.556
113
Ravnokar na TV prispevek o zaplembah ponarejenih izdelkov pri uvozu v Slovenijo.

Zanimiv podatek: v lanskem letu zaplenjenih s strani FURS aka carine slabih 60.000 izdelkov, leto pred tem 350.000, največ leta 2021 okoli 500.000.

Zdaj pa jaz vas vprašam ali je taka zmanjšana številka posledica:
a - večje poštenosti Slovencev;
b - manj vestnega dela carine;
c - znižanja cen originalov;
d - uvoza preko drugih (manj komplikatorskih) držav, recimo Madžarske, Poljske,...?

Ravnokar na TV prispevek o zaplembah ponarejenih izdelkov pri uvozu v Slovenijo.

Zanimiv podatek: v lanskem letu zaplenjenih s strani FURS aka carine slabih 60.000 izdelkov, leto pred tem 350.000, največ leta 2021 okoli 500.000.

d - uvoza preko drugih (manj komplikatorskih) držav, recimo Madžarske, Poljske,...?
kazni, sploh Italija ima strogo te reči urejene. MI je pa le, leta nazaj en Italijan ponujal REA (reportage) jakne ponaredek seveda kar na parkingu pred sparom v Ajdovščini. Model je naredil dnevno prodajo, tisto kar mu je ostalo je tam pokazal pa vejetno tudi prodal, ker jakne so bile okej, cenovno pa tud niso bile bavbav

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.382
7.789
113
Po moje ima D kar veliko pri tem. Vsaj tisto malega, kar imam osebnih izkusenj. Karkoli narocim s kitajske, pride sedaj iz Spanije ali Madzarske. Oziroma, ce imam na izbiro, tudi sama izberem eno izmed teh variant.

jezek

Guru
24. jul 2008
4.803
2.071
113
E in F: Strožji nadzor po EU (danes s fejk uro po letališčih še Ćaknoris ne upa) in brutalno visok standard Slovencev pod trenutno vlado.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.208
256
83
Že dolgo dolgo kupujem čike Marlboro šteka za 50% manj, tekoči prašek Ariel za 50% manj. Čiki res niso enake kvalitete kot original, a da se jih kaditi. Prašek pa opere tako kot najdražji. Skratka briga me, original ali ponaredek.... plačate v glavnem ime, znajdite se pa sami.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.899
7.549
113
Pa ti toliko pomeni, da kadiš "znamko" in ti na prašku piše Ariel? Saj lahko kupiš prašek v Eurospinu predno ga prestavijo v drugo embalažo.

• Všeč mi je
Reactions: visek_izobrazbe

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.208
256
83
Pa ti toliko pomeni, da kadiš "znamko" in ti na prašku piše Ariel? Saj lahko kupiš prašek v Eurospinu predno ga prestavijo v drugo embalažo.
Prej sem kadil Winston... trenutno so 5,10 €.... Marlboro Red ali Gold dobim po 2,50€. Tudi najcenejši prašek v akciji v Eurospinu je še vedno 2x dražji kot ta, ki ga kupim. Nisem ga kupil zaradi imena, ampak zaradi cene....
Tudi laško pivo je v tujini cenejše kot pri nas... Pa je ponaredek?

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.436
347
83

Posledice in akcije v času korone in po koroni?