Starodobnik klub - včlanitev

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.519
3.257
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Roko na tica imas vec starodobnikov ki zasedajo kar nekaj prostora okoli bloka.

Kaj te pa to moti? Okoli je ogromno avtomobilov, ki zasedajo prostor ne samo moji.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej so fajn avti ampak dej vsaj spedenaj jih no. Ker trenutno so sami sebi slaba reklama. Ker zgledajo zjahani do konca.

Kaj naj spedenam? Avtomobili so vsi delujoči, tehnično vzdrževani in vozni, meni je pomebno, da grem lahko ta trenutek z avtom do Dunaja in nazaj ne pa neka fensi šmeksi barva samo zato da bi imeli sosedi kaj občudovati. Verjetno je res težko razumeti ampak avtomobile imam zase ne za hvalisanje pred sosedi. So pa res pogostokrat deležni vandalizma, še posebej so se spravili na Chevyja, ki je bil pred leti skoraj brez praskice, zdaj je pa že kar precej poškodovan. Verjetno nekoga zelo moti, da imam avto parkiran pred blokom. Hmm..Morda veš kdo bi lahko bil? Samo vprašam...
evil.gif

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

In starodobnik je hobi. Ce je za orat pol je pac star delovni stroj. Ne vem zakaj bi blo za stare delovne stroje zavarovanje kaj cenejse

Za tiste, ki nevejo točno kaj želijo je res hobi, zame je to življenski stil.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.688
8.014
113
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Kaj te pa to moti? Okoli je ogromno avtomobilov, ki zasedajo prostor ne samo moji.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Sej so fajn avti ampak dej vsaj spedenaj jih no. Ker trenutno so sami sebi slaba reklama. Ker zgledajo zjahani do konca.

Kaj naj spedenam? Avtomobili so vsi delujoči, tehnično vzdrževani in vozni, meni je pomebno, da grem lahko ta trenutek z avtom do Dunaja in nazaj ne pa neka fensi šmeksi barva samo zato da bi imeli sosedi kaj občudovati. Verjetno je res težko razumeti ampak avtomobile imam zase ne za hvalisanje pred sosedi. So pa res pogostokrat deležni vandalizma, še posebej so se spravili na Chevyja, ki je bil pred leti skoraj brez praskice, zdaj je pa že kar precej poškodovan. Verjetno nekoga zelo moti, da imam avto parkiran pred blokom. Hmm..Morda veš kdo bi lahko bil? Samo vprašam...
evil.gif

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

In starodobnik je hobi. Ce je za orat pol je pac star delovni stroj. Ne vem zakaj bi blo za stare delovne stroje zavarovanje kaj cenejse

Moti me kadar nimam kam parkirat. Ampak je javen parkplac in lahko samo jamram. Imas prav - avti so lahko napol razpadli - ce je tebi kot lastniku to kul se ostalih ne tice - zasebna lastnina pac. Ne vem kdo ti dela praske na avtu - ce ga dobis mu zlomi roko da si bo zapomnil.

Ok tebi je starodobnik zivljenski stil in ga imas za vsakodnevno uporabo - zakaj tocno bi bilo za tak avto zavarovanje cenejse? Na cesti ni nic manj kot nova kia...torej zakaj?

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.741
113
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Citat:
Uporabnik sixpower pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

evil.gif

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Moti me kadar nimam kam parkirat. Ampak je javen parkplac in lahko samo jamram. Imas prav - avti so lahko napol razpadli - ce je tebi kot lastniku to kul se ostalih ne tice - zasebna lastnina pac. Ne vem kdo ti dela praske na avtu - ce ga dobis mu zlomi roko da si bo zapomnil.

Ok tebi je starodobnik zivljenski stil in ga imas za vsakodnevno uporabo - zakaj tocno bi bilo za tak avto zavarovanje cenejse? Na cesti ni nic manj kot nova kia...torej zakaj?

Okno mu razbij, ko ga ne bo doma. Se velja še , da se mora avto zavarovati in odvlečt na varno :p

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.688
8.014
113
Ne sej sem ga mogu sam spiknit ko je napisu da ima oldtimerja (in je nepravilno uporabil ednino namesto mnozine)

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.519
3.257
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Moti me kadar nimam kam parkirat. Ampak je javen parkplac in lahko samo jamram.

In prav moj avto ti je napota? Noben od vseh ostalih te ne moti ampak prav moj je na tvojem parkirnem prostoru? Jah, jaz tudi kdaj težje najdem prost parking in kaj naj zdaj tebi in ostalim težim, da umaknete svoje avtomobile? Sploh pa nit ni nek problem s parkiranjem jaz vedno najdem kakšno prosto mesto. Razen če imaš ti šleparja potem pa verjamem, da imaš probleme s parkiranjem.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Imas prav - avti so lahko napol razpadli - ce je tebi kot lastniku to kul se ostalih ne tice - zasebna lastnina pac. Ne vem kdo ti dela praske na avtu - ce ga dobis mu zlomi roko da si bo zapomnil.

Kaj je meni kool ne bom razlagal, ker itak ne boš razumel, lahjko ti pa povem, da ne maram brezhibno očiščenih, spoliranih, svetlečih avtomobilčkov. Raje pravo nasprotje v kar pa niso mišljena odlomljena ogledala, antene, brce v pleh..., ki nastajajo na parkirišču, praske so še najmanjši problem.

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:

Ja imaš point. Zavarovanje in cestnina je pač cenejša, ker tako pač je in to izkoriščam, ker lahko! Saj redno berem, da se mora človek v tej gnili lopovski državi pač znajti. Kaj ti ni prav? Fovšija? Pa prodaj novo KIO in si kupi oldtimerja pa poš imel še ti imel popust. Nihče ti ne brani. Zakaj se raje vtikaš v to kaj vozim jaz in koliko plačujem?

Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ne sej sem ga mogu sam spiknit ko je napisu da ima oldtimerja (in je nepravilno uporabil ednino namesto mnozine)

Množina ni pravilna! V slovenščini imamo tudi dvojino! Imam samo dva starodobnika in eden je v bistvu od punce. Torej sem itak že v prve kar prav napisal, ker sem uporabil ednino.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.688
8.014
113
Prevec si se razburil. Ni blo tako resno misljeno (ze v startu ne) in kot sem ti ze napisal - zarad mene ce imas cele rjaste - tvoji so pocni z njimi kar ces (jaz mam se zmer feeling da so trije ampak ne dvomim da sam bolje ves kok avtov imas).... In ne, niso tvoji avti vzrok za parkirni problem. In ne bodi mi faus KIE.

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.519
3.257
113
Lublana
Obišči stran
Prav, če nisi tako resno mislil. Priznam pa, da me včasih zelo zmoti, kadar se nekdo po nepotrebnem vtika v moje stvari. Kot sem rekel in, kot tudi ti zdaj praviš so avtomobili moji in z njimi lahko počnem kar jaz želim in ne kar bi sosedi radi. In to velja za vse, imejte avtomobile kakršne vam paše in ne vtikajte se v sosedovega.
Tretji pač ni starodobnik in ga v tej temi enostavno nisem omenjal, saj nima certifikata in popustov, čeprav zanj tudi plačujem manj, kot bi za novo KIO
wink-1.gif

Sicer pa, celi rjasti avtomobili so TOP SHIT
cool-1.gif
ni ga čez rat roda! Prilagam še nekaj fotk, da boš mogoče lažje razumel kakšen stil avtomobilov mi je najbolj blizu.
783380785602ccef1172o.jpg
186841270672027.jpg
060711pbm14.jpg
148345410200992304242410.jpg
193966182891808380198586.jpg
47772954761e5ebcc39e.jpg
493785813853550ef104z.jpg

Obstajamo čudaki, ki nam je sterilna brezhibna zunanjost avtomobilov za bruhat
wink-1.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Da povem kako se je zgodba končala:

Za zavarovanje nisem priložil ničesar. Certifikata starodobnika nimam, nisem član nobenega kluba niti svamza niti svs-a. Priložil sem samo kopijo prometnega dovoljenja v katerem piše da je avtomobil starodobnik. Tudi na registraciji je bil dovolj zaznamek da je avto starodobnik v prometni. Je pa agent rekel da bo po vsej verjetnosti dobil reklamacijo ampak to mene ne zanima
smirk-1.gif
. Je pa poklical na sedež zavarovalnice za katero dela, klical je po drugih zavarovalnicah in na Avto Krka, pa noben ni znal povedati ali je zapis starodobnik v prometni dovolj.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.252
3.613
113
Marlbor
Za popust pri cestnini je potrebno imeti vpisano v prometno. Za zavarovanje pa certifikat. Da bo zastopnik dobil reklamacijo, pomeni da boš ti dobil od zavarovalnice doplačilo do polne cene zavarovanja - to bi te načeloma moralo zanimati.
smile-1.gif

nejc111

Pripravnik
15. sep 2007
601
12
18
Uf o tem pa nisem razmišljal. Rekel je da imajo popust na starodobnike in da potrebuje dokazilo da je avto starodobnik (to je pa tudi zapis v prometni). Sporočim če bodo kakšne komplikacije..

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.630
5.274
113
Citat:
[Je pa poklical na sedež zavarovalnice za katero dela, klical je po drugih zavarovalnicah in na Avto Krka, pa noben ni znal povedati ali je zapis starodobnik v prometni dovolj.

To je pa malo čudno, da mu nikjer na zavarovalnici niso znali povedati kaj rabi, s katerimi jaz delam vsi vedo kaj je potrebno za popust
na starodobnika
smile-1.gif

S tem da imaš popust na starodobnika, moraš imeti zavarovan šeen običajen avto...

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.519
3.257
113
Lublana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik nejc111 pravi:
Da povem kako se je zgodba končala:

Za zavarovanje nisem priložil ničesar. Certifikata starodobnika nimam, nisem član nobenega kluba niti svamza niti svs-a. Priložil sem samo kopijo prometnega dovoljenja v katerem piše da je avtomobil starodobnik. Tudi na registraciji je bil dovolj zaznamek da je avto starodobnik v prometni. Je pa agent rekel da bo po vsej verjetnosti dobil reklamacijo ampak to mene ne zanima
smirk-1.gif
. Je pa poklical na sedež zavarovalnice za katero dela, klical je po drugih zavarovalnicah in na Avto Krka, pa noben ni znal povedati ali je zapis starodobnik v prometni dovolj.

Ravno zato so pred nekaj leti določili, da se vsa starodobna vozila homologira in potem v prometno vpiše opombo "starodobnik", od takrat pri podaljševanju registracije ne potrebujemo več certifikata saj zadostuje vpis v prometnem dovoljenju, kot sem itak že napisal v prvem postu. Res marsikateri agent pojma nima zakaj se gre in potem kliče okoli, da mu nekdo to potrdi. Načeloma danes ne potrebuješ ne članstvo pri eni od starodbnih zvez, ne certifikata, ker vozlio je že homologirano, kot starodobnik in to je za zavarovalnico dovolj. Sicer jaz imam certifikate in tudi redno plačujem članarino SVAMZu, ker se mi zdi tako prav, saj so oni najbolj zaslužni, da imamo tako dobre popuste in le oni lahko poskrbijo, da bodo popusti tudi v prihodnje še ostali. Država stalno pritiska in hoče izsilit ukinitev popustov.

Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:

S tem da imaš popust na starodobnika, moraš imeti zavarovan šeen običajen avto...

Ne rabiš.