Spletni nakupi e-BAY (4)

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Kolega je iz Amazona kupil neko igračo, blago je dobil, vendar manjkajo določeni deli. Nimam še izkušenj z reklamacijami na amazonu (on še manj) in me zanima kako sedaj kontaktirat prodajalca, da se ga obvesti o težavi. Našel sem samo opcijo, da vrneš artikel in ti pač vrnejo denar. On bi rad zadevo obdržal, če mu prodajalec pošlje manjkajoče dele. Ne vem kako sploh kontaktirat prodajalca..
 

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.308
630
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Nerf B5577F03
smile-1.gif
 

mr_

Guru
20. sep 2007
8.885
2.355
113
ksz

Naj opišem, kako sem bil nategnjen. K sreči se je zaključilo brez izgube, vendar.....
Na licitaciji sem imel uro. Prva nesupešna, v drugo pa je nekdo v zadnjem trenutku kupil. Preverim kupca, vse OK, v rahlo sitnem tonu mi piše, da je plačal in naj čimprej pošljem. Preverim paypal, odgovorim, naslednji dan pošljem.
In čez nekaj dni pride sporočilo, da je zadevo prijavil ebayu, ker nisem poslal opisanega predmeta. Zraven pa je priložil še slike neke druge ure v mojem paketu. Meni pa seveda skoraj tema na oči.
Sledilo je nekaj dopisovanj s kupcem, prijava kupca na ebay.
Ker sem res bil konkretno razpi.... na tega prevaranta, sem ebayu razložil, da nočem imeti opravka z njim, kar je kasneje privedlo do tega, da je bila razsodba v prid kupcu. Jaz sem na vsak njihov mail odgovarjal, pojasneval in zahteval naj si nekdo pogleda primer in da s tatom nimam želje komunicirat.
Kasneje so ponovno odprli primer, zahtevali, da kontaktiram kupca in mu pošljem podatke za vračilo paketa. Sem izpolnil obrazec, maila ni bilo, le gsm. Seveda nisem klical, ebayu pa rekel da sem-noanswer... Sledilo je par tednov pisarije, vedno nekdo drug podpisan na ebay mailu, vedno formalizirano odgovori o pravilih in napotitve na klikanje po njihovi strani. Pa na chat in obljuba o reviewu primera itd. Vmes sem dobil tudi že pismo, da je stvar zaključena. Ker pa se je šlo za več pritožb verjetno, kupca, moja prijava, še ena priajava na chatu, pa moj ugovor na plačilo provizije, sem seveda vztrajal. Na vse maile sem odgovarjal, zahteval pojasmila, pojasneval itd. Na koncu je bilo vse skupaj že komično. No pol pa ta teden pride mail, da je nekdo le pregledal cel primer in se me usmilijo in bodo povrnili kupnino. Včeraj pa še nakazilo na paypal.
Če je kdo v UK, in se mu da ukvarjat z lopovom, dam naslov in naj potrka, ter zahteva uro.
smile-1.gif
 
Nazadnje urejeno:

hja1

Pripravnik
30. mar 2016
185
2
18
Na avkciji mi je uspelo kupit izdelek za 350eur. Pred tem je imel isti prodajalec ceno 1000eur. Kupil sem v soboto, ter seveda tudi plačal. Prodajalec izdelka za enkrat ni poslal niti ne odgovarja na sporočila. Nekako sumim, da je želel iztržit več,.. Obstaja sploh kakšna možnost, da ga prisilim, da izdelek pošlje? Koliko je sploh rok, da zadevo pošlje? Piše "Will usually dispatch within 1 working day of receiving cleared payment". V najslabšem primeru mu pač lahko dam negativen feedback, samo jaz od tega nimam nič,..
 

PHOBiA

Guru
11. jul 2013
4.029
1.258
113
Na zalost ga ne mores prisilit, da zadevo poslje. Ce bo ignoriral ga prijavis na ebay in das izrazito negativen feedback.
 

hja1

Pripravnik
30. mar 2016
185
2
18
Super. Pa je mozno, da spor na ebayu odprem pred predviden rokom dostave? Ker prodajalec ni niti poslal predmeta niti ne odgovarja. Pise, da je predviden rok dostave do 29 decembra in do takrat naj bi cakal,...
 

hja1

Pripravnik
30. mar 2016
185
2
18
Sem dobil denar nazaj. Na paypalu pise, da traja do 30 dni, da se denar pojavi nazaj na Visi. Ima kdo prakticne izkusnje koliko casa to traja?
 

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.346
243
63
Živjo
Na ebay.de sem nekaj kupil in zadevo vračam, ker ne dela. Prodajalec se strinja z vračilom. Zanima me kako vrniti? Čakam na prodajalca, da mi da navodila, čakam ebay da mi da naslov prodajalca, kaj tretjega?
 

hja1

Pripravnik
30. mar 2016
185
2
18
Citat:
Uporabnik Mr_NO pravi:
Živjo
Na ebay.de sem nekaj kupil in zadevo vračam, ker ne dela. Prodajalec se strinja z vračilom. Zanima me kako vrniti? Čakam na prodajalca, da mi da navodila, čakam ebay da mi da naslov prodajalca, kaj tretjega?

Prodajalec naj naroči kurirja na tvoj naslov. Pošlje naj ti tudi nalepko, da jo lahko natisneš in daš na paket. Na nalepki so vsi podatki in bar kode kam morajo dostaviti pkaet. Vsaj pr DHL je tako.
 

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.346
243
63
Prodajalec pravi, da naj preko ebaya zahtevam nalepko. Ker moje znanje nemščine je zelo omejeno prosim za pomoč.
Kako naj pridem do zahteve za nalepko, me lahko kdo vodi korak po korak? thx
 

Mr_NO

Majstr
18. avg 2007
1.346
243
63
S prevajalnikom sem prišel do tega podatka:
Here is some information on "Returning Items" that could help you.

If you want to return an item, select Return item and then the corresponding item.

There are several options available depending on the item, return or return conditions of the seller.

Kako to naredim?
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.094
6.479
113
Da si sposodim tole temo, ker paše not...

Od marsikoga sem slišal, da si naročijo neko robo kar na avstrijsko pošto, kao "poštno ležeče" varianto, in potem pač gredo tja iskat.

Ima kdo izkušnje s tem?
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Je kdo tukaj ki je prodal že več stvari preko ebaya, da lahko malo iz prve roke pove kako to poteka?

Hvala!!!
 

KURKOFF

Pripravnik
8. avg 2007
401
0
16
Stvar "funkcionira". Poiščeš si najbližjo avstrijsko pošto in si tja naročiš nek izdelek. Ponavadi stane poštna hramba kakšen evro ali dva, če pa prodajalec pošlje paket preko dostavne službe pa je potrebo na pašti plačati še cca. 4-6 eur.

Moj "avstrijski" naslov:

Janez Novak
Postlagernd, Hauptstr. 53
Straß in der Steiermark 8472
Austria