Špica za video in foto edit

brane_new

Guru
10. feb 2008
14.128
2.208
113
Kljub temu, da imajo vsake oči svojega malarja, je treba stvar namešat.
Dve vprašanji
1. - Ima kdo izkušnje z animacijami itd? Bolj mislim na programsko opremo in strojne zahteve. Pa ne teorija, tisto, kar ste sami ugotvili.
En sample sam za predstavo

2 - Saj je tale slika editirana? kako gre to - poudarjene barve - v Photoshop-u?
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
1. adobe aftereffects

2. ja je editirana. Profi fotografi se bolje posložujejo lightroom-a. Drugač pa lahko v photoshopu. Oz tako našopat barve se da tudi že na telefonu z recimo snapseed aplikacijo.
 

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.529
168
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
fotografija z linka je skoraj malce preveč obdelana ... se da pa realne fotografije polne živih barv posneti ob pravem času - svetloba je pomembna - ter s pomočjo polarizacijskega filtra. popravki v programih za obdelovanje fotografij so potem precej manjši. :)

kar se tiče mene, glavnino fotografij obdelam v Lightroomu, se pa vedno več poslužujem programa Capture One - slednji, opažam, predvsem pri avtomobilizmu daje precej boljše rezultate.

še nekaj na temo obdelave fotografij - večinoma se prav vsak fotograf vsaj malo dotakne fotografij(e), preden jo objavi. ali je to samo malce popravljen izrez, malce dodan kontrast ... obstajamo pa fotografi, ki delamo v RAW načinu, v tem primeru pa je potrebno obdelati vse fotografije, ki jih potem ali pokažemo ali objavimo in pošljemo naročnikom.
 

VidT

Zelenc'
15. jan 2020
7
0
1
Maribor
www.indistant.si
Jaz imam mogoče eno vprašanje glede obdelovanja. Imam eno spletno trgovino v kateri vsake toliko časa predstavimo nov produkt. Ker pa te izdelke slikamo na avto (nismo baš fotorgrafi) prihaja do nijans v sivinah (ozadju). Zanima me, kako bi lahko retuširal te slike, da bi bile sivine čisto enake?
Slike si lahko ogledate tukaj: www.virum.si
 

msenjur

Guru
11. sep 2007
25.346
248
113
izklopiš auto, nastaviš ročne nastavitve, in slikaš vedno v enakih pogojih. Se pravi, nastimate en kot, mizo in luč, kjer to slikate. Pametno je, da je ozadje tisti papir za fotkanje... in fotkič na stativ, in sam klikaš... vedno z istimi nastavitvam

Druga opcija pa je, da v photoshopu obrežeš artikel in nastavljaš sivino za del ki ni obrezan...

btw: šumniki na strani vas neki hecajo...
 
  • Všeč mi je
Reactions: VidT

VidT

Zelenc'
15. jan 2020
7
0
1
Maribor
www.indistant.si
Hvala za odgovor! problem imamo, ker postavitev ni vedno ista (imamo bolj amatersko - zasilno) in se od postavitve do postavitve vedno malo zamika... Bomo pa v kratkem morali razmisliti o tem in mogoče nabaviti kakšno bolj "ziher" stvar. Do zdaj smo porobali s svojimi ozadji ampak je enostavno preveč dela :D ...
+joj pa res, hvala za komentar. :)
 

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
1.959
803
113
izklopiš auto, nastaviš ročne nastavitve, in slikaš vedno v enakih pogojih. Se pravi, nastimate en kot, mizo in luč, kjer to slikate.

minimum za to delat so 3 luči (levo desno spredaj + ena da odbije ozadje oz. sence prvih dveh).. pa če nočete ostrih senc rabiš difuzor pred lučjo (najbližji približek je "peki papir"). Tudi če maš nastavitve na "ročno", ti nekaj photoshopa ne uide.

Lahko pa si naredite "lighbox"

Zabava se začne, ko moraš poslikat steklenice.. alpa kaj bleščeče kovinskega
 
  • Všeč mi je
Reactions: VidT