Sony android KD65XF9005 mreza

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Na tem tv nikakor ne uspem videti ostalih racunalnikov v domacem omrezju. Tam v navodilih pise da ce v app izberem video ali slike,glasbo...naj bi se na levi strani prikazali vsi izvori ampak ne prikaze niti ene naprave v omrezju. Tv je priklopljen v mrezo in imam instaliran t2tv aplikacijo ki deluje super. Le to me bega da nemorem gledati filmov z diska na pc.
 

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Prosim a mi lahko napises kje to nastavim imam win 10. Dal sem cel disk v skupno rabo in se dodatno mapo filmi ampak tv jih ne dobi.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.166
8.953
113
samba share mora bit. potem vem da vidi. Imam OMV nas na raspebriju diske in v sharu (smb) pa tv (enak XE9005) to vidi na mreži, enako windowsi na notebookih vidijo te diske.

Aja pa obvezno za medijsek vsebine KODI naloži, ti native playerji niso vredni pol kurca vode. Po novem tudi DTS dela passtrough, kar prej ni, tako da bp delajo zadeve.
 

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Vidim da je stvar komplicirana in te opcije nebom imel... Nevem kako k...ne morejo narediti sistema da lahko stvar spravi skupaj povprecen uporabnik...pa saj je vecina pc na win in vecina stvari z omrezjem deluje...kako da sony ni sposoben delati na obicajni domaci mrezi.
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.166
8.953
113
poldo Sem potestiral, šel iz nule in dela vse v nulo. Bom napisal po korakih, da bos lahko eksperimentiral.
Dejstvo, če imaš clean sonija, dirketno prek mreže s prve ne gre, namreč tv dela preko media serverjev, torej če imaš na PC PLEX, ali kaj podobnega. Tisto potem v omrežju soni prepozna kot mediaserver in špila vsebine iz tistega. Men je to čudno in nisem nikoli uporabljal. Lahko pa tudi poizkušiš (nalaganje na pc poljuben media server, Kodi, plex itd pa si na pc ju urejaš filme in knjižnice...a potem mora biti PC prižgan in potem se pač streemajo filmi iz tega serverja, Video program na sonijo bo načelno to prepoznal v lokalnem omrežju) Ampak pustimo to, gremo k tvojemu problemu.

1 PC
a: desni gumbek na željeni folder, klik properties in dodaj v skupno rabo. To je načelno to. Preveri še, username in geslo za dostop do računalnika in posledično do folderja.

2. SONY (sklepajmo, da nimaš nobenih programov naloženih dodatno, in dejstvo je, da program Video in ostalo je zanič)
a: google play store al kaj je ze in naložiš Xplorer za android(je v storu) - programček je obvezen za dostopo in brskanje po lokalnih fajlih, pdfih, mreži itd.
1583776180820.png

b: v tem programu najhitreje pogledaš in stestiraš če si v omrežju če se vidiš itd. Greš navzdol po datotekah oziroma folderjih da prideš do LAN, klik klik, in naj pobrska da najde omrežja. Če si v istem omrežju bi moral najti tvoj računalnik, klik in vpis user in pass in si noter v share folderju. Verjetno če imaš noter filme lahko klikneš gor in bo začelo predvajat. ampak to ni namen

c: zdaj pa resno s KODI. noloži iz stora.
1583776921405.png


d.Kodi ima kup nastavitev za vse živo, tisto lahk kdaj drugaj kakšne vodiče spečem od jezika, podnapisov knjižnic itd itd, do addonov. To zdaj ni važno.
Pojdi na VIDEO in dodaj vir. Omrežni vir. smb\\tvoj računalnik\ verjetno bo potrebno dodati še nekje username in pass. Izbereš še direktorij v tem omrežnem viru recim "ime direktorija ki si ga sheral". in je načelno to to. Vsebino v teh direktorijih boš videl tudi na kodiju, iz katerega potem klikaš in gledaš filme muziko itd. Fajn je da si v tem direktorirju potem narediš pod direktorije na PC (filmi, muzika, risanke itd, pač karkoli da zadeve mal ločiš), naslednja faza so potem da avtomatsko ob zagonu naredi knjižnice in se DLjajo slikce, informacije itd. Ampak prvo to vzpostavi, mrežno povezavo.
Fajn je mogoče da se na ruterjih nastavi, da PC ki bo imel gor filme ima vedno isti IP. da se zadeve ne iščejo po omrežju.

Javi ino vprašaj.
 
Nazadnje urejeno:
  • Všeč mi je
Reactions: krko in tomi

Steve

Guru
13. avg 2007
9.606
1.526
113
Najbolj enostavna in trotlziher varjanta je plex. Na pcju narediš server, na tv inštaliraš aplikacijo, se prijaviš not in dela
 
  • Všeč mi je
Reactions: sajkek

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
No nekako sem resil. Na pc sem se en cas igral in dovolil pretocne usebine al nekaj takega kar prej ni bilo omogoceno. Tv sedaj v videu ,glasbi...vidi pc in ko grem noter dobi neke svoje mape ki pa so vse prazne. Mi pa vlc player na tv dobi vse mape v skupni rabi na pc. Tako da preko vlc lahko vse gledam. Je pa ta vlc app malo cuden ker nima nikjer moznosti vecanja /manjsanja podnapisov in vsakic ob zagonu filma je potrebno pokazati kje so podnapisiin jih omogociti.
 

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Dva dni mi na tem android Sonyu z aplikacijo t2tv niso delali HBO in Cinemaxi , vse ostalo normalno....ko sem klical pomoc so preverili in da je stanje normalno ...ter naj iztaknem tv iz elektrike...po ponovnem zagonu tv vsi kanali delujejo normalno....A obstaja kak nacin na teh androidih da pogasnes vse applikacije ki ostanejo prizgane v ozadju ? Ker kaze da se z casom zabase vseskupaj. Mogoce kaksen namenski app ?
 

sajkek

Guru
16. mar 2008
33.166
8.953
113
enkrat na mesec , pač ugasneš z dolgim pritiskom na tipko on/off, pa se tv čist ugasne.