Ne vem, kje so pobirlai številke na genciji, ampak kup jih ne drži.![]()
Hranilniki elektrike: Izračuni pokazali, v koliko letih se povrne naložba
Agencija za energijo v rednem letnem poročilu predstavlja izračune o ekonomičnosti baterijskih hranilnikov ter možnosti izbire različnih modelov cen, ki jih odjemalci s sončnimi elektrarnami lahko izbirajo pri dobavitelju.www.zurnal24.si
Nekje na YouTubu sem videl ko je dal od računalnika ventilatorje pa ni bilo velike razlikeČisto laično vprašanje, ali bi kaj pomagali kakšni ventilatorji pod paneli. Ne mislim nič posebnega, toliko da malo piha v panele od spodaj? Ali je to povsem brezveze, le komplikacija več?
Pri meni je offline ze od začetka junija.. Shelly in Moj elektro kaze da elektrarna delaPri meni:
Local Time: 20:13
Updated: 16 hours ago
Elektrarno na strehi imam od jeseni leta 2022, pa panelov še nisem čistil. In če primerjam proizvodnjo po letih, se ni poslabšala. Ko pride v redu nevihta, počisti panele bolj kot kakšen stroj. Pozimi pa sneg, ki počasi drsi s panelov, še dodatno počisti.Kakšna je optimalna temperatura za sončnice na strehi (največji izkoristek)?
In koliko se pozna višja/nižja temperatura na outputu?
Kako čistite sončnice na strehi ?
Sahara pesek med dežjem, pomladi vse cveti, poleti breza in topol, pozimi prašni delci od kurjave...
To je vse odvisno od naklona strehe in lokacije.Elektrarno na strehi imam od jeseni leta 2022, pa panelov še nisem čistil. In če primerjam proizvodnjo po letih, se ni poslabšala. Ko pride v redu nevihta, počisti panele bolj kot kakšen stroj. Pozimi pa sneg, ki počasi drsi s panelov, še dodatno počisti.
identičnoElektrarno na strehi imam od jeseni leta 2022, pa panelov še nisem čistil. In če primerjam proizvodnjo po letih, se ni poslabšala. Ko pride v redu nevihta, počisti panele bolj kot kakšen stroj. Pozimi pa sneg, ki počasi drsi s panelov, še dodatno počisti.
Vpliv temperature na proizvodnjo elektrike je težko oceniti. Moral bi imeti ustrezne merilnike, da bi to na daljši rok spremljal.
ni me bilo doma..To ni ravno normalno. A na inverterju nisi preveril?
To je vse odvisno od naklona strehe in lokacije.
Dnevna proizvodnja julija je lahko do 20 % nižja od spomladanske/jesenskeTo je vse odvisno od naklona strehe in lokacije.