sončna elektrarna

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.988
4.131
113
DEBILI!

Dodaten davek pač:
Za fizične osebe, ki na svojo novo hišo ne bodo postavile naprave za izkoriščanje sončne energije pa je predpisana globa od 300 do 1200 evrov.

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.736
13.096
113
bolj je hecno da se komplicira za nadstreške in škarpe, rabiš kup papirjev in elaboratov. In na konc gradbeno. Tam ko je najbolj smiselno in požarno varno.

APM

Pripravnik
28. okt 2013
128
24
18
Kak obvezno, če pa baje slabo vplivajo na omrežje in povzročamo celi kup težav z njimi?

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.027
8.314
113
Ze en cajt nazaj sem rekla, da bo do tega prislo. Ni novogradnje brez SE.

So se eni režal. Najbolj tisti, ki so navijali, da bi morali retrospektivno vse stare netmetrase spraviti na nov rezim. Ker danes je pa to tako in stari dogovori ne bi smel obstat. Zdaj me zanima, kateri bo enako glasen, da morajo tudi tisti, ki so bajte pod starimi pogoji delal, morali prilagodit stanje na nove.

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.736
13.096
113
sej to še pride, da bodo netmeteraši morali spremenit, žal..verjetno bo kakšna odškodnina, kvazi, ampak to pride.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.027
8.314
113
Ne bo ne, ker nismo faktor in ko bo to važno, bodo že zdavnej zamortizirane in kaka tudi že nedelujoča. Močno dvomim, da bodo forsirali, bodo pa nagajali pri vzdrževanju, za katerega bodo trdili, da je upgrade in da je treba na novo shemo. Če bo volja, da se čimveč straih spravi na novo shemo, to ne bo na mus, ampak na mehko. Vsak upgrejd, za katerega so se tu režali, da so preneumni, da bi zanj vedeli, bodo kar naenkrat zaznali.

Ravno zdaj je pravi čas, da pogledamo v sosednji forum, kako odrasli čakajo na infih in jih uporabijo, ko zna biti od tega korist in ko je ta prav moment. Ne pa takoj na prvoi žogo. In lekcijo bodo(mo) ponavljali do marca.

Ne bo treba nobenega silit, samo preveriti, če je res na strehi gor to, kar piše. Brez kazni za takozvano samoprijavo, s kaznijo za vse ostale in ravno tako preusmeritev. Seveda - zgolj in le če bo treba, če ne bo treba, se noben ne bo s tem zafrkaval. Itak se bo poglihalo z novimi, ki jo bodo morali obvezno gor dati in baterije kupovat in vse te njihove računice plačevati. Nov sistem, kot vem nima niti obveznega mesečnega netiranja, ampak se dobaitelja lahko sam odloči - lahko bi konec koncev imel tudi letnega, ampak lahko ima pa tudi dnevnega. Manevrskega prostora je dovolj.

In če že drekamo za nazaj. Več je od tega, če vsem zapovemo SE, kot par škisev silimo iz starega na nov sistem. Nisem za to, ampak enim se zna fejst zatakniti, ko navijajo, da se druge zajebe z enostranskim razdiranjem pogodb.

Jabe

Guru
1. okt 2007
16.027
8.314
113
ti si kot 8ka... če imaš napačenga boga, potem na gavge... pa ateiste tudi usput, ker če nisi naš, si proti meni avtomatsko.

• Všeč mi je
Reactions: Seba81