sončna elektrarna

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.001
8.185
113
pri taščici
Toke je zakon ki bo omogocal energy sharing po 1.7.26.
Zdaj pa dobiti pravnika z znanjem energetike da nam ga bo razlozil. https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAKO8141
Search magicna beseda "soupora" se pojavi 51x v zakonu
Tole mi ze ni cisto ni jasno. Bega me ta odstotek in na koncu da mora biti ebak za vse 15 munutne intervale.
5. Odstavek 23a člena.
Ta 23. Člen se na splošno precej dotika souporabe.

Delež v omrežje dovedene električne energije, ki je v skupni rabi in se prenaša na obračunsko točko drugega aktivnega odjemalca, se določi kot odstotek oddane energije v 15-minutnem intervalu, ki je enak za vse 15-minutne obračunske intervale. Odstotek se lahko spremeni s spremembo pogodbe ali drugega pravnega akta, ki je podlaga za souporabo energije, pri čemer mora biti enak za vse 15-minutne obračunske intervale.

• Všeč mi je
Reactions: Rekreacija

kalbo

Guru
7. okt 2013
20.429
10.646
113
A une stručkote, kmi so v Španiiji zaj..., potem pa hoteli najprej na SE zvaliti krivdo?
Sicer pa ELES vprašaj, koliko vemo o tem ... Boš presenečen.
Ti rajši napiši kje se motim v mojem sestavku, oziroma strokovno obrazloži lastno tezo, da sončnice ne obremenjujejo omrežja. Sicer boš to strokovno zelo težko obrazložil, ker na tem področju nisi strokovnjak, pa če bi še tako rad bil.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.638
3.914
113
Toke je zakon ki bo omogocal energy sharing po 1.7.26.
Zdaj pa dobiti pravnika z znanjem energetike da nam ga bo razlozil. https://pisrs.si/pregledPredpisa?id=ZAKO8141
Search magicna beseda "soupora" se pojavi 51x v zakonu
Tole mi ze ni cisto ni jasno. Bega me ta odstotek in na koncu da mora biti ebak za vse 15 munutne intervale.
5. Odstavek 23a člena.
Ta 23. Člen se na splošno precej dotika souporabe.
Tako na prvo žogo, določiš, da gre 10% tvojega v souporabo "v dobrem in v zlu", se pravi tudi v tvoj minus.

Drugače pa hvala, bom v miru prebral vse.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
50.001
8.185
113
pri taščici
Kako to mislis v minus?
A ce bi prevec dal v souporabo, potem bi sam moral kupiti?
Nekje 20% proizvodnje imam voska letno (zaenkrat).
10% bi dal na vikend, ostanek sorodniku

javr

Guru
6. dec 2011
2.055
1.197
113
ko se je šlo v priklop SE lani pozno poleti, sta bila dva za mene zanimiva ponudnika: Ece je omogočal prenos kWh na drug naslov, a pod milijon pogoji, pa ne decembra in januarja, pa ne več kot toliko in toliko kWh, itd.; Energija + pa je imela "keš na roko", nobenih pogojev, in sem vzel to. Zdaj pa sem dobil dopis od Energije + da mi bodo v prihodnje izplačali 0,00€/kWh , pa spet iščem če je možno prenesti kWh na drug naslov. Bom vprašal še pri Ngen kot je nekdo prej predlagal; če pa to ne bo šlo, pa bom nabavil električno peč ki bo sigurno pokurila vse viške kWh