sončna elektrarna

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.947
8.146
113
pri taščici
Nas ne zanimajo njihove motnje. Sekirajmo se za naše.
Prav tako nas ne zanima kako in iz česa je ta njihova energija, ki jo hočemo imeti.
Ne da jo hocemo imeti.
Moramo jo imeti.
Tako pravijo v Bruslju.
Se glede motenj
Verjamem da je bilo bolje nic delat pa fajn place vlect. Zdaj morajo pa doloceni mal migati.
Mi smo samo po nasvetu politike investiral v zeleni prehod.
Ce so SE taka mltnja v sistemu naj jih država neha postavljat na javne objekte. Naj jih prepove, ne pa zapove

Feniks

Fizikalc
16. dec 2021
253
82
28
Sončnice na svoji strehi delate zaradi lastnega profita. Dol vam visi za "nasvete politike", če ne bi bilo zadaj cekinov. Večini vam dol visi tudi za okolje, ki naj bi ga sončnice čuvale. Kam gredo ko odslužijo svoje tudi ne zanima nikogar.

Ja, težava je Bruselj in zeleni prehod (tak kot se pelje) je pač še en nateg v vrsti. Ni prvi in ne bo zadnji. Na žalost teli nategi že vplivajo na življenje običajnih ljudi; podražitve zaradi ukrajine, računi za elektriko predvsem zaradi sončnic (omrežnina in OVE), za plin in še bi se našlo.
Upam, da se streznimo(te), če ne prej pa ko bomo(ste) imeli pred seboj osebni ogljični odtis. Na žalost ni teorija zarote, v anglji menda tole že veselo uvajajo (% odtisa na prehranskih artiklih, avtomatizirana vrata, ki te ne spustijo v trgovino brez digitalnega ID ...).
Ampak važno, da evropa vodi in ostalim daje zgled kako se je potebno spopadati s podnebnimi spremembami...

• Haha
Reactions: godfather

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.157
4.470
113
Sončnice na svoji strehi delate zaradi lastnega profita. Dol vam visi za "nasvete politike", če ne bi bilo zadaj cekinov. Večini vam dol visi tudi za okolje, ki naj bi ga sončnice čuvale. Kam gredo ko odslužijo svoje tudi ne zanima nikogar.

Ja, težava je Bruselj in zeleni prehod (tak kot se pelje) je pač še en nateg v vrsti. Ni prvi in ne bo zadnji. Na žalost teli nategi že vplivajo na življenje običajnih ljudi; podražitve zaradi ukrajine, računi za elektriko predvsem zaradi sončnic (omrežnina in OVE), za plin in še bi se našlo.
Upam, da se streznimo(te), če ne prej pa ko bomo(ste) imeli pred seboj osebni ogljični odtis. Na žalost ni teorija zarote, v anglji menda tole že veselo uvajajo (% odtisa na prehranskih artiklih, avtomatizirana vrata, ki te ne spustijo v trgovino brez digitalnega ID ...).
Ampak važno, da evropa vodi in ostalim daje zgled kako se je potebno spopadati s podnebnimi spremembami...
Ko v Aziji in Afriki vidijo naš trud in napredek v ekologiji se od sramu pogreznejo v zemljo (prej odkopljejo kak meter obloge, da so nje pridejo).

napetost

Fizikalc
10. mar 2018
253
110
43
Sončnice na svoji strehi delate zaradi lastnega profita. Dol vam visi za "nasvete politike", če ne bi bilo zadaj cekinov.
Ja čisto logično da sem šel v ta projekt zaradi Mojega Profita. Pa tud za politiko me boli urac. Ampak politika je to sprejela in sem ugotkvil, da lahk nekaj prišparam
in to je to.
Je pa mislim da je to edina stvar ki mi jo je poltika dala, ponavadi sprejemaji samo take zakone, da jemlje narodu, da se lahko državni aparat masti.

• Všeč mi je
Reactions: MrDaco

Daniel

Guru
21. dec 2007
6.925
5.013
113
Roko na srce, redki so ljudje, ki karkoli počnejo zgolj iz moralnih vzgibov. Vsi ostali delajo kar delajo, za profit.

Včeraj sem sicer našel en krasen posnetek, ki bi lahko približal jedrsko tehnologijo splošnim množicam. Če bi seveda razumele angleško:

• Všeč mi je
Reactions: nUUb in bertoncl

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.157
4.470
113
Ja čisto logično da sem v ta projekt zaradi Mojega profita. Pa tud za politiko me boli urac. Apak politika je to sprejela in sem ugotkvil da lahkk nekaj prišparam
in to je to.
Je pa mislim da je to edina stvar ki mi jo je poltika dala, ponavadi sprejemaji samo take zakone, da jemlje narodu, da se lahko državni aparat masti.
Ampak čisto po zdravi pameti: prej si denimo na letni ravni imel položnic za denimo 2000€, ki jih z SE spraviš na 200€. Mar ni to motnja v oMREŽJU? In pri 10 tisoč takih je to 18 miljončkov.

piagolo

Guru
22. nov 2009
8.157
4.470
113
Če smo vsi del enega omrežja že nekaj desetletij. Tako da tvoja kritika o motnjah v omrežju se ne nanaša na Slovenijo ampak celo EU. Sicer kot smo videli v Španiji, se da posamično državo odklopit, ampak problem je vseeno širši.
Vse države nadaljujejo s solarizacijo, ki deluje ravno v času, ko je te energije že v izobilju. Potem pa se okrivi tistih nekaj metrašev, ki so že itak v slepem črevesu.
Še sreča, da motnje od metrašev odpravljajo te sončnice, ki niso v netmeteringu.

bertoncl

Guru
4. jun 2015
1.870
684
113

To je dejstvo. Če ne bi bilo profitabilno/subvencionirano, je na naši strehi ne bi bilo. In najbrž tudi na nobeni drugi ne, razen morda na strehi nekaterih zanesenjakov. Enako je z električnimi avtomobili.

• Všeč mi je
Reactions: Navid