Tole zgodbo sem na eno drugo temo dala skozi nedolgo nazaj. Tako meni opisal zadevo odvetnik. Šlo je za en občinski razpis, kjer so se namenili ne glede na vse izbrati drugega kandidata. Nehalo se je pri nas že pri tem, da so se raje odločili še enkrat točke šteti, ko so enkrat ugotovili, da imam denar in čas in potrpljenje tole do konca speljat.
Kar je dealbrejker in na kar se računa pri takih zadevah je, da:
- folk nima denarja za založit odvetnika
- nima časa se s tem ukvarjati oziroma jih preveč stresira (jaz sem čakala 3 leta, da se je odločilo, kdo ima prav. Se pravi, če zmagaš, traja cca 3 leta, da si upravičen do odškodnine in nadaljnih še 2x toliko za postopek, da se višina odškodnine določi)
- je nagnjen k temu, da bo raje jamral v gostilni, kako nismo pravna država in mali človek in korupcija in blabla
edina objektivna ovira je sicer 1. točka, ker ta denar ni mali. Ostalo so hendikepi osebnostnih lastnosti...
V mojem primeru bi bilo pa odškodnino bistevno težje določiti, kot pa pri nečem, kar se meri na 15min.
Občine praviloma gredo na sodišče, da se jim ni treba zagovarjati zaradi tega, da so nespametno, če že ne koruptivno izplačale nekoga in potem raje obresti na postopke plačujejo, da je mir. to je pa dodaten plus.