sončna elektrarna

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.197
977
113
Ce jih imas pokonci na balkonu ali ograji jih tudi ne bos videl na ortofoto
Takrat uradnik preklopi na Google
Maps ;)

dejte no - resno?? Se crne gradnje in odstopanja mer ne znajo vse poiskat (pa je dejansko vse narisano, poslikano in obkrozeno - nekaj kar bi AI moral znat posortirat)… in v komunalnem prispevku, davku je vec denarja... vi pa mislte da bodo panele steli??

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.143
7.589
113
Kot prvo se enkrat, ni treba posnetkov stet, to je glupo in casovno potratno...

Kot drugo:
dejte no - resno?? Se crne gradnje in odstopanja mer ne znajo vse poiskat (pa je dejansko vse narisano, poslikano in obkrozeno - nekaj kar bi AI moral znat posortirat)… in v komunalnem prispevku, davku je vec denarja... vi pa mislte da bodo panele steli??

Enako vprašanje - resno? Mene tipi vcasih fascinirajo s svojo zagledanostjo vase in pomankjanjem samokritike. Enkrat smo imeli debato o plonkanju v SŠ. Metode mojega najdrazjega so bil amaterske, ampak nikdar mu ni vzela testa, ker je bila tok neumna, da ni vedela. On to se danes verjame, da je vse prfokse nadmudril in da res nobeden ni nic vedel. In pridemo na crne gradnje, davcne ahinacije in nenazadnje tudi marginalne zadeve tipa SE - je svet razlike med "ne vedo" in "vedo, ampak imajo tudi sami malo masla na glavi in/ali se ne vtikujejo, ker ni neke potrebe - dokler je ni". Pravilni odgovor je - lahko sibas panele gor nekaznovano, dokler ne bo toznika. Toznik je pa lahko sosed, sodelavec, bivsa/i, bog ne daj, da v (lokalno) politiko vstopis. Takrat se izkaze, kaj vse se ve, pa za kok nazaj.

Nehajte dajat nasvete, ker vas nic ne stane, ce bo pa onega na drugi zaradi spleta okoliščin, pa klinc ga gleda.

• Ljubezen
Reactions: sad

Gatto

Guru
Izključen uporabnik
19. jul 2007
19.317
782
113
tu in tam

Kot drugo:

Enako vprašanje - resno? Mene tipi vcasih fascinirajo s svojo zagledanostjo vase in pomankjanjem samokritike. Enkrat smo imeli debato o plonkanju v SŠ. Metode mojega najdrazjega so bil amaterske, ampak nikdar mu ni vzela testa, ker je bila tok neumna, da ni vedela. On to se danes verjame, da je vse prfokse nadmudril in da res nobeden ni nic vedel. In pridemo na crne gradnje, davcne ahinacije in nenazadnje tudi marginalne zadeve tipa SE - je svet razlike med "ne vedo" in "vedo, ampak imajo tudi sami malo masla na glavi in/ali se ne vtikujejo, ker ni neke potrebe - dokler je ni". Pravilni odgovor je - lahko sibas panele gor nekaznovano, dokler ne bo toznika. Toznik je pa lahko sosed, sodelavec, bivsa/i, bog ne daj, da v (lokalno) politiko vstopis. Takrat se izkaze, kaj vse se ve, pa za kok nazaj.

Nehajte dajat nasvete, ker vas nic ne stane, ce bo pa onega na drugi zaradi spleta okoliščin, pa klinc ga gleda.
:valjamse:

ncnifrej

Guru
14. avg 2013
2.197
977
113

Kot drugo:

ne stekam cist - cemu si me citirala.. ampak ok..

se pa strinjam s tabo - glede toznika..

vse kar sem hotel je, da ce bi “drzava” imela namen stet panele, da obstajajo za njih bolj ugodna/lazja/bolj donosna podrocja.. ki jih pomoje kaksen AI (sicer za miljoncek+2 aneksa) pohendla z lahkoto.. npr. ortofoto posnetki + un layer k ti stavbo vrise cez.. odstopanj (sploh objekti do nekje letnika 2000) kar jih ces - vem, ker sem urejal kupljeno svojo (pac pucal grehe bivsega lastnika)

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.143
7.589
113
Zato, ker ste se zataknili v stetje panelov. Metodo ugotavljanja, kako naj drugace recem. Elektro bo tocno vedel na podlagi oddaje, kdo je vecal SE ze naslednji mesec (dajmo mesec zaradi nepredvidljivega vremena) samo iz podatkov, ki jih ze tako ali tako ima in samo drug ukaz v statistiko da, da se izpise. Kaj bo s tem naredil in kdaj in komu, je pa povsem drugo vprašanje, ki nima veze s tem, a vedo ali ne vedo. In ker je pri nas folklora da se tolerira vsem (ja tudi malim ribam, ceprav se smatra, da ne), dokler ne nastopi neka "potreba" to obelodanit, se zmotno misli, da se je sistem nadmudrilo.

In tako cez leta odnesemo motec faktor zaradi uporabe sluzbenega vozila za privat pot v fitnes ali v Merkur po metlo. Take malenkosti se ve, kaj sele kaj vec...

• Ljubezen
  • Všeč mi je
Reactions: sad in brane_new

sad

Guru
24. avg 2007
22.000
10.711
113
Odlično napisano.
Ampak saj veš, vsi pametni in polni 100% nasvetov, ko zagusti, pa kar naenkrat nikjer nobenega.
Sicer pa: kdor je tako glup, da pade na take fore, si je sam kriv, ko se nasadi. Pač, vsaka šola nekaj stane.
Jaz se recimo že 4 mesece zaje... z UE za eno malenkost, za katero mi vsi trdijo, da je brez veze, da kaj kompliciram, itak vsi tako delajo. No, ko bo dokument v fasciklu, mi bo dol viselo.

• Všeč mi je
Reactions: Jabe in ncnifrej

s_samotar

Fizikalc
5. feb 2010
581
91
28
Hiša zavarovana. Hiša zgori. V polici piše, da maš 10*400w panele, dodaš jih še nekaj... pač. Krivec solrni paneli, pač vzrok požara. A bo zavarovalnica krila škodo ali ne? Čist teoretičen primer, ker pač maš v polici napisano 4KW ne pa 5KW sončno elektrarano... ko daš si dober, ko pa rabiš si pa :ostrzek::obesise::poreden::bonk:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.271
7.666
113
pri taščici
In ce si ga placal za 4kw, to bodo kvečjemu za 4kw izplacali skode.
Podobno kot pri avtu.
Ce nimas navedene dodatne opreme (temnene sipe dodatno recimo), ti bodo zmontiral navadno sipo, temnil jo vos pa na svoje stroske.
Ce bodo pa ugotovil da temnenje ni homologirano, ti pa lahko niti navadne sipe ne plačajo ker bodo rekli da avto ni tehnicno brezhiben.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.095
145
63
Doma
Ksz
Imam ponudbo za 14kw elektrarno in 20kw baterijo, z odšteto subvencijo 10.500€. Mnenje?Deje razsmernik in baterija, tigo optimizator, paneli longi.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.546
4.405
113
Ksz
Imam ponudbo za 14kw elektrarno in 20kw baterijo, z odšteto subvencijo 10.500€. Mnenje?Deje razsmernik in baterija, tigo optimizator, paneli longi.
Trenutna poraba?

Če porabljaš "povprečje" (pod 100EUR mesečno) potem bo investicija dolgoročna, kar pomeni dolgoročno tveganje povrnitve "naložbe" (od oka 10 let, to se vmes lahko spremeni 1001 in 1 stvar).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
49.271
7.666
113
pri taščici
Ksz
Kdo ti bo upravljal baterijo, s kaksnim namenom, kako bos imel obracun manjkov/viskov?
Ni drago, ce bo baterija tvoj suzenj. Ce pa bo suzenj dobavitelja, potem pa ..bo sluzil on, ti pa verjetno placeval.

Seba81

Majstr
25. avg 2009
2.095
145
63
Doma
Kdo ti bo upravljal baterijo, s kaksnim namenom, kako bos imel obracun manjkov/viskov?
Ni drago, ce bo baterija tvoj suzenj. Ce pa bo suzenj dobavitelja, potem pa ..bo sluzil on, ti pa verjetno placeval.
Baterija je moja, monter ni elektro distributer… pa dve leti vzdrževanja je v ceni. Viške naj bi lahko prenašal drugam kolikor jih bo. Prvi el avto bo čez dva tedna za filat, verjetno bo v roku enga leta ali dveh še drugi pri hiši…