KSZ
Evo, vrnili smo se iz Jahorine, pa da malo povem kako in kaj je bilo, če bo mogoče še koga zanimalo, pa bo našel ta zapis tukaj.
Pot do tja iz Lj (preko SL. Broda, Doboja in Zenice) je trajala cca 7 ur. AC 120-130 tempomat, od meje do Zenice, kjer je regionalka pa po omejitvah. Tukaj pozor, ker so radarji res na vsakem koncu. Nas npr so ustavili " za ziher" - torej ustavili so nas, šele potem je policajev kolega gledal če so nas izmerili /slikali. Seveda ni blo nič. Od Zenice do Sarajeva je AC. Tako da je iz Lj do Sarajeve same regionalke za cca 2,5 ure. Ceste niso uničene (kot je na mnogo straneh možno prebrati) , ponekod so še celo boljše in lepše kot pri nas..
Jahorina kot sama me je presenetila, saj je vse precej urejeno - od gostinske ponudbe, do sedežnc / vlečnic, pakirišč do hotelov. Imajo dve dokaj novi 6 sedežnici, nekaj 2 sedežnic ter krožničke. Imajo tudi tekoči trak za otroke, ter otroške krožničke. Proge so načeloma kar dobro urejene, se pa zna zgodoto, da je okrog 14, 15 ure že nekaj kuclov (predvsem na bolj obremenjenih progah, kjer se furajo starši in otroci). Cena 2 urne karte je cca 12€. Tukaj pozor, katre imajo očitno v sebi nekakšen čip, tako da jo samo približaš avtomatu (ali pa še to ne), in se vrata sama odprejo - ni potrebe po vtikanju karte v avtomat - meni so to seveda morali nazorono pokazati
Vrste med tednom na napravah nobene. Med vikendom se pozna, da pride precej Sarajevčanov iz megle na Jahorino na sonce, vendar še vseeno ni pretirane gneče.
Kar se hotelov tiče - smo bili v Aparthotelu Vučko. Sobe lepo urejene, hotel topel. Hrane je bilo dovolj in bila je raznolika (cca 7 različnih glavnih jedi) - vse samopostrežno, osebje prijazno. Tukaj pozor - čistilke pridejo samo na zahtevo.
Treba pa je opozoriti, da se pri njih dol v lokalih / restavracijah / bifejih kadi, tak da je notri precej zakajeno in megleno
Se pa najdejo tudi lokali kjer se ne kadi. Hrana / pijača na smučiščih je malenkost nižja kot pri nas v lokalnih (ne na smuæiščih). Torej še vseeno ugodno.
Naslednja stvar, na katero velja opozoriti je, da so precej odvisni od naravnega snega (samo ena proga je umetno zasnežena), tako da če se boste odpravljali tja, probajte rezervirati z možnostjo brezplačne odpovedi (v primeru odjuge ali manjka snega). Mi smo imeli cca 80 sm snežne idile vse naokoli.
Mi se sigurno še vrnemo