Največji problem SŽ je to da so obnavljati začeli streho in ne temeljev. Novi vlaki so super (z določenimi pomanjkljivostimi), žal so pa proge res zastarele. Več ali manj so še povsod leseni pragovi razen na Štajerskem koncu kjer imaš res občutek da si v EU.Bo ker bodo hitrejši in z manj ovinki.
Iztirijo ponavadi na ovinkih.
Pa dokler na drugem tiru ne bo vzporedni tir bo stara proga rezervna.
kaj manjka lesenim pragovom? Eni so not že 40+ letNajvečji problem SŽ je to da so obnavljati začeli streho in ne temeljev. Novi vlaki so super (z določenimi pomanjkljivostimi), žal so pa proge res zastarele. Več ali manj so še povsod leseni pragovi razen na Štajerskem koncu kjer imaš res občutek da si v EU.
Lahko se vpelje sistem, kot ga imajo Čehi na nekaterih manjših postajah na lokalnih progah. Če želiš sestopiti moraš pritisniti gumb na vlaku, drugače vlak ne ustavi na postaji. Ne vem pa, kako spremljajo ali kdo čaka na postaji, predvidevam, da samo vizuelno, ker nekih gumbov in opreme na postajah ni videti. https://cs.wikipedia.org/wiki/Zastávka_na_znameníV nedeljo sem se po mnogih letih peljal z vlakom. Prvič z novim sodobnim, ki me je prav navdušil. Hitrost potovanja me je pa navdušila precej manj. Vlak je bil na 70km trase, ki sem jo v eno smer prekolesaril z biciklom polno naloženim s kamp opremo, komaj 2x hitrejši od mene. Pa vlak ima bližnjico čez tunele jaz sem pa brcal čez hribe.
Treba bo res trdo delat na posodobitvi prog, če se bomo hoteli kam premaknit. Pa razmišljati o ukinitvi postaj po malih vasicah, kjer sta mogoče dva potnika na teden.
To je bil kriminal prav posebne sorte. Dober betonski prag bo zagotovo nadživel dobrega lesenega. Tudi kar se vzdrževanja in okoljske sprejemljivosti tiče.kaj manjka lesenim pragovom? Eni so not že 40+ let
Bi raje imel Pomgradove betonske, ki so razpadli po par letih?
Ja, ona reva (Marija Terezija) se je pa vozila samo s kočijami.Evo Marije Terezije v novi podobi.
Jeseni bomo lahko sprobali.
J![]()
Koralmbahn: Testfahrten abgeschlossen: Mit 250 km/h von Klagenfurt nach Graz und zurück
ÖBB ziehen positive Bilanz ihrer umfangreichen Tests auf der Koralmstrecke. Es folgen weitere Sicherheitsübungen und Schulungen. Am 16. September wird der neue Fahrplan präsentiert.www.kleinezeitung.at