skuter 25km/h

map

Guru
6. jul 2008
7.779
1.919
113
najrajš na babi
Ko sem jaz to počel pred leti, sem skoraj osivel pri tem podvigu. Sam me moreš čisto nič. Sem začel s tehničnimi pregledi, kaj vse rabim, pa sem od petih dobil podoben odgovor, da se na mopedu spremeni xyz stvari.... skorak tako, kot bi raketo hotel homologirat. Potem sem zvedel, da rabiš pooblaščeni servis, ki naredi "predelavo", pa njegovo izjavo, pa.... Papirjev en kup. V Lj so trije pooblaščenci, prvi, ki je tudi uvoznik je rekel, da se to ne da, drugi bi, pa ne ve če bo šlo skozi, no tatretji, ki ima zelo slab ugled na internetu je pa stvar speljal. Ni bilo poceni. Gre se za moped Piaggio Fly 4T.
Obilo sreče pri prehomologaciji.

kaj so ti pa vse menjali, pa kolk te je to prišlo. Imam isto Fly 4T?
 

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.193
3.356
113
Okroglih 390eur, s tem, da je naredil še "servis". Novo olje je zamenjal z novim, zamenjal je praktično nove valjčke in vžigalno tuljavo, ki je narejena za 45km/h, pa jermen, ki mu ni falilo popolnoma nič. Vse to, ko je imel skuter zgolj 2600km. Sem vse "stare" dele hotel nazaj.

Kaj je servis delal? Za omejitev hitrosti je vstavil samo distančnik na variomat, se 1x zapeljal z GPS v roki, da je bil ziher za na tehnični in porabil 1 uro za cel postopek.
Cifra je kar bogata za opravljeno storitev, samo drugega izhoda nisem imel. Prodajat in kupovat original 45, mi pa tudi ni dišalo.
 

map

Guru
6. jul 2008
7.779
1.919
113
najrajš na babi
Men je uradni v krškem rekel da nek distančnik na variomatu ven vzame, pa neko elektroniko. Vse skupaj okol 100 EUR + homologacija. Bomo vidli. Sicer pa verjetno bi šla homologacija preko tudi brez predelave. Samo prehomologiraš na moped. Meni gre že zdej 40 po števcu, od novega, nič predelan, samo bolj počasi jih nabere. Kolker vem je zakonsko da ne gre več kot 45 in nima več kot 49 ccm. Pomoje mora it skozi.
 

nemenabijat

bom jaz vas
7. feb 2011
4.193
3.356
113
Kakor je meni razlagal, mora na tehničnem pokazat točno 45, zato se je z GPSom v roki vozil gor in dol.
Če vzameš ven distančnik in zamenjaš elektroniko, gre moped 70km/h :aplauz:
Če ti to pooblaščenec spelje s stotimi evri, potem nimaš kaj razmišljat, v LJ to ni šlo, ne za tak denar, niti ne tako enostavno.


To je ista zgodba, kot lani v LJ nisem mogel homologirat prtljažnika za motor za na avtodom, v MB pa v 15minutah.
Sem se za 15min zapeljal v MB. :bonk:
En konec države ne ve kaj dela drugi.