Škripanje v sklepih

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik zmerni_radikalec pravi:
Popolnoma rešiti pa se zadeve ne da, sploh pa ne v "kasnejših" letih 20-25+. Po navadi je tako, da ko staknemo poškodbo jo imamo načeloma za celo življenje in se nam periodično ponavlja.
Neumnost. Res je, da moraš paziti celo življenje, kaj delaš, ampak reši pa se lahko zelo dobro, celo tako, da je še bolje kot je bilo kdajkoli prej. Vendar ne s tabletami in žavbami, ampak z redno in pravilno vajo. Tu pa pomaga, kot si pravilno ugotovil, samo dober športni terapevt.

Valjčki so tudi fini, najboljši pa je iz trde lepenke ali pa kar lesa. Vse ostalo se mi zdi bolj mehka šminkerija, ki ni tako učinkovita.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
koleno je že 90% boljše:)
se je samo pozdravlo brez žavb:)
Določeni gibi so še problem.
Pa počepov z veliko težo še nisem delal, tko da to še ne vem kako bo šlo oz kako bo kolenu odgovarjalo.
Ampak za normalno življenje pa bolečine ni več!

tiste vaje, kjer pa slišim kako šrkipanje pa jih ne delam, ali jih malo prilagodim ali nardim manj ponovitev.
 

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.351
6.542
113
Meni škripa konkretno vse, kolena, gležnji...pa imam naložene kar težke kilaže, ni frke škripanje, če ni kakšna poškodba.
 

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
koleno je po škripanju bilo ne funkcionalno in boleče:( zato sem se tudi ustrašil za druge dele. rame pri kakem kroženju rok zaškripajo, pa kolk na eni strani pri samo enem gibu. Sem te gibe raje male omejil;)
 

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.917
279
83
tam ko se terc po tori rola
No, glede mojih kolen.. Pomaga telesna aktivnost in ojačanje kolenskih vezi. Lani sem, pri vožnji na Vršič, hotel stoje pedalirati zadnje 500 metrov... Zabolelo v kolenu, da sem takoj opustil to misel. V soboto pa grem na Roglo, najprej deset kilometrov kolesarske (da se človek malo ogreje), potem pa okoli 15 km klanca. Tam, ko prideš spet na asfalt (malo pod centrom Petre Majdič), poskusim stoje do konca. Brez bolečin. Torej je kolesarjenje pomagalo. Pripeljem do stolpa...mi nekaj reče, da sem stekel do vrha... isto nazaj. Ni bilo bolečin...nisem mogel verjeti. Dobro, doma sem bil potem malo utrujen, ampak ne ona bolečina v kolenih, cele noge. Ker gnal sem pa na polno. Danes sem bil na UZ žil na nogah (po osmih mesecih čakanja...). Ravno toliko, da me dohtarca ni vprašala, zakaj sem pa sploh prišel...
 

sparkyboy

Pripravnik
1. nov 2008
549
0
16
Odlično, Motofrik...kot si ugotovil je pred in po vsaki športni aktivnosti pomembno ogrevanje. Tako se zmanjša verjetnost poškodb.
Poleg tega je treba skrbeti, da se na določeno obremenitev pripraviš postopoma.
Srečno na kolesu.
 

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.917
279
83
tam ko se terc po tori rola
Evo me nazaj.... tri mesece mirovanja zaradi diagnoze GVT, desna noga pod kolenom... spet so se postopoma začele rahle bolečine v kolenih... Si rečem, bom spet naročil Glukozamin, sploh ker še moja tarna zaradi kolen.... Mojglukozamin... sploh še obstaja, ker sem naročil, dva tedna še ni pošiljke, parkrat pisal mail..nič odgovora. Obstaja še kaj drugega? V lekarni je od BayerPharm, vem. Samo zlatarska cena.
 

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.344
9.746
113
kod Džej-Zija
Ti glukozamini na vse načine so samo vrhunski placebo. Dejstvo je, da hrustanec ni prekrvavljen in v telesu ni fiziološkega mehanizma, ki bi omogočil transport glukozamina na ciljno mesto. Zato je učinek vsega skupaj minimalen. Če bi deloval, ljudje težav s hrustancem ne bi imeli. Samo malo bi tabletke papcali, pa bi bilo ok.
 
  • Všeč mi je
Reactions: B81 in motofrik

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.325
953
113
Jaz sem se pred slabim letom odločil, da nekaj od tega poizkusim in se zaklel, da bom jemal vsak dan pol leta in potem ocenil učinek. Imam pa že leta probleme s spodnjim delom hrbta, zjutraj sem se zbujal okorel, po basketu sem postal trd - naslednje jutro je bila sploh je*a, na kolesu sem po eni uri je*al ježa hrbtu,...

Fora od Gamsa mi je smrdela, da se moram nekaj prijavljati. Odšel sem v The Nutrition, si nabavil "X3M joint protect with collagen", ga pil zjutraj na tešče pol leta, zdej pa lahko rečem, da mi je pomagal 80-90%. Prve učinke sem opazil nekje po 2. - 3. mesecih, glavnina pa res nekje po dobrih 5. mesecih. Zdej ni šans, da ga neham jemati, le tako natančen nisem več. Zjutraj okorelosti skoraj ni več, na basketu oz. po basketu sem "kot mladenič", hrbet na biciklu me ne ovira več...

Če je to placebo, ki me stane 20€ na mesec, pa naj bo.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Marxon

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
51.351
6.542
113
Pomeni težava je bila v nepravilni prehrani, ki ni vsebobala telesu potrebnih snovi, katere si potem dobil s tem dodatkom.

No..pa saj veliko naših težav izvira iz tega. Prehrana skopa z rdečim mesom, drobovino, jajci, na drugi strani bogata z opustošenimi hidrati/polnozrnato rastlinsko sranje...pa smo tam kjer smo.

Ps, seveda če nisi jaki športnik, tisti pa tudi s pravo prehrano težko dobijo vse in so dodatki "normalni" in potrebni.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Marxon

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.917
279
83
tam ko se terc po tori rola
Dva tedna je že, kar sem naročil oni Glukozamin, pa še nič.. verjetno so zaprli dol... Ni panike, bom denar raje namenil za dve gumi za kolo. Kolesarjenje že kaže rezultate, manj bolijo kolena. Pa še to so bolela spredaj, pa sem dvignil sedež za en cm.