Šiptarsko izkoriščevanje Slovenije

19. jul 2007
3.052
1.801
113
Jaz sem v mislih molil za dež da ostanejo premium kante na zelenicah vsaj do ponedeljka do devete zjutraj ko redarstvo štarta delovni teden.

Od kod pa tebi ta informacija, redarstvo dela tudi v nedeljo ob 20.00, npr. na Grudnovem obrežju. Vse se da (samo če se hoče).

Aja, ni nobena užaljenost, nisem bil udeleženec, sem bil samo pozoren opazovalec sveta okoli mene (informacija o času in lokaciji je iz prve roke).

mistique

Guru
16. jun 2009
15.444
2.920
113
Moj prvi vzgib proti primitivizmu je seveda tudi, da ga izločim iz vsakdana. Ampak ga ne morem, niti ga ne bo slo v prihodnje, ker je to subkultura v porastu. Torej namesto baloncka, sem ubrala drugo pot in "ucne momente" na prakticnih primerih, kaj je nesprejemljivo obnasanje. In kako reagirat ob njem, ker to so zivljenjske lekcije. In moram reci, gledanje nogometnih tekm svojih otrok so meni dostikrat najtežji momenti. Sicer moram priznati, da je recimo ektremno eskaliralo takoj po koroni, pa se je zdaj kar uneslo. Je kultura ob igrišču zadnja leta boljsa... Kar je tezko, je pa to, da starsi danes so ze rasli gor s tem in dejansko, ko jih poslusas, ugotoviš, da oni sploh ne vedo, v cem naj bi bil problem. To je njim normalno obnasanje.

Ko pride pa do nasilja, so pa vatli drugacni. Pred hordo moskih v naletu jaz seveda nimam sans zascititi svojih otrok in se iti take ucne momente. Kako jih bom jaz, ce imamo na drugi strani predvsem spet grupo oborozenih moških, z znanjem, pooblastili in supportom, ki ne ve, kako drugace, kot da se jim gre s poti. Torej s poti ostajamo tudi mi.
Meni to moderno navijaštvo ni blizu, ker je v večini nek ventil, fasada in čisto preveč izgubljenih "fantkov" je v teh skupinah...zelo nevarni so lahko, ko se jih mobilizira (glej Srbijo, Hrvaško, nekoč Anglijo...).

Izločiš pa kar moraš. To je največkrat dovolj. Vsega itak ne moreš in tudi nočeš. Učenje na lastnih izkušnjah in da mulca peljem na tekmo in po tem poslušam njegove vtise, je tudi nekaj takega, v mejah normale.
Umik je precej dobra preživetvena taktika, ki nekaterim ni jasna dokler ne ležijo vznak...ampak, če se vedno umikaš, ne razviješ potenciala jamskega človeka (zaščitnik, lovec,...), zato pa moški vodimo vojne in umiramo :evil: Za ideale ginu budale, al kako že gre...

• Všeč mi je
Reactions: Matey

jello

Guru
22. sep 2008
10.983
4.236
113
Kje je problem in krivda, da se ne more zagotavljat reda in mira na drugacen nacin, kot da slucajno ne iritiras krsiteljev reda in mira, mene ne zanima.

Nadaljne tekme v Stožicah pa moji otroci gledajo na kavcu. Familije in huliganstvo/vandalizem pac na tekmi ne morejo sobivat.
Naštetega (huliganstvo, vandalizem, težave z zagotavljanjem reda in miru) je bilo v soboto v Stožicah približno toliko kot na povprečnu izvedbi rednega programa LJ opere. Torej tudi bistveno manj (beri nič) kot na vseh tekmah v ekipnih športih v kategorijah u1 do u15.

Jabe

Guru
1. okt 2007
15.812
8.142
113
Potem pa, v cem je bil problem? Ven je prišlo, kot da so bile vojne razmere, jaz se seveda lahko odlocam samo na podlagi informacij, ki jih dobim.

jello

Guru
22. sep 2008
10.983
4.236
113
Gre predvsem za probleme psihične, da ne rečem duševne, narave (butthurt), torej, da niso dobili parkirnih kazni, da so nas preglasili,...(v kombinaciji z golom v peti minuti in potem še avtogolom)...pač posledica tega da jih je bilo več. Še največjo galamo so naredili naši navijači s "svetlobnim aranžmajem" pol ure pred tekmo pred vhodom.
Sicer pa se je dalo normalno prit na tekmo, jo pogledat in zapustit prizorišče, (oblečen v slo zastavo in se dret slovenija). Če nimaš težave da so levo, desno, pred in za tabo izključno samo šiptarji. Ampak tudi oni so na tekmo prišli z malimi otroci. Edino mame so ostale doma.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.263
5.331
113
.Ko pride pa do nasilja, so pa vatli drugacni. Pred hordo moskih v naletu jaz seveda nimam sans zascititi svojih otrok in se iti take ucne momente. Kako jih bom jaz, ce imamo na drugi strani predvsem spet grupo oborozenih moških, z znanjem, pooblastili in supportom, ki ne ve, kako drugace, kot da se jim gre s poti. Torej s poti ostajamo tudi mi.

Vedno lahko dvigneš majico, pokažeš joške in pomiriš situacijo!

• Haha
Reactions: Samo Svoj

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.928
1.150
113
Od kod pa tebi ta informacija, redarstvo dela tudi v nedeljo ob 20.00, npr. na Grudnovem obrežju. Vse se da (samo če se hoče).

Aja, ni nobena užaljenost, nisem bil udeleženec, sem bil samo pozoren opazovalec sveta okoli mene (informacija o času in lokaciji je iz prve roke).

Redarstvo dela za vikend samo v centru mesta. Če Stožice spadajo pod center pa mislim da ne. Mogoče je pa za športne prireditve drugače.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
35.327
17.820
113
Kadarkoli sem se vozil okrog Stožic v času večjega dogodka, so redarji ordinirali. Vikend, delavnik, ni važno. Razen tokrat. :sprasujemse:
Pretekli teden v soboto je bil tam koncert Siddharte - redarji so bili lepo taktično razporejeni vsepovsod, videl sem tudi nekaj pajkov oz. vozil za odvoz nepravilno parkiranih avtomobilov ampak pač v večini niso bili od šiptarjev katerim se (njim v korist) prilagaja tako splošna varnostna pravila kot tudi cestno-prometna oz. parkirna pa še kakšna druga prav tako. Tako očitno je v naši državici kadar je opraviti z neko večjo etnično skupino. Žalostno.

kajpace

Guru
6. nov 2018
5.687
3.871
113
- za tvojim hrbtom...
hmpg.net
Pretekli teden v soboto je bil tam koncert Siddharte - redarji so bili lepo taktično razporejeni vsepovsod, videl sem tudi nekaj pajkov oz. vozil za odvoz nepravilno parkiranih avtomobilov ampak pač v večini niso bili od šiptarjev katerim se njim v korist prilagaja tako splošna varnostna pravila kot tudi cestno-prometna oz. parkirna. Tako očitno je kadar je opraviti z neko večjo etnično skupino. Žalostno.
Ah, kdo pa upa nad šiptarje ali rome? Noben... In potem pač delajo kjerkoli karkoli...
Seveda je žalostno. V bistvu ni žalostno, je grozljivo, kaj jim vsem pustijo...

• Všeč mi je
Reactions: jonny77 in MrDaco