Šiptarsko izkoriščevanje Slovenije

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
44.051
5.261
113
Enkrat so me šipci skoraj narezali, ker sem v gužvi rekel ska probljem (kje je Stieber da prevede), ko se je en pač zaletel vame...mater so občutljivi. Pa sam prijazen sem hotel biti...sej pravim, bolš po srpsko z njimi....

1) govoriš v množini (so me narezali...)....čoporativan narod.... če bi bil eden ali 2 se ne bi noben vtaknil vate...

Ista izkušnja iz Kranja.....kjer so bili za 2mi sosednjimi mizami....s kolegom pa sva se menila srbohrvaško....sami šuškavi albatrosi.....ampak v čoporu jim zraste grba....

2) tudi v drugo imam podobno izkušnjo...z srbohrvaščino ni šlo skoz....

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.290
2.299
113
Tudi pri meni je bil pogumen, ko so se še trije postavili meni za hrbet. Sem imel kar srečo, da je umik uspel. Sredi dneva v najlepšem mestu. Takrat sem začel razmišljati, da bi s sabo nosil 9mm.

Če pa slučajno zmagaš, te na koncu pa še toži.

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.302
9.324
113
1) govoriš v množini (so me narezali...)....čoporativan narod.... če bi bil eden ali 2 se ne bi noben vtaknil vate...

Ista izkušnja iz Kranja.....kjer so bili za 2mi sosednjimi mizami....s kolegom pa sva se menila srbohrvaško....sami šuškavi albatrosi.....ampak v čoporu jim zraste grba....

2) tudi v drugo imam podobno izkušnjo...z srbohrvaščino ni šlo skoz....
In kako sta vidva srbofila uspela?

ker tokrat sta bila oba na pravi strani….ko bo 5 srbov zadaj in bos z Marjanom kleno slovenscino tolkel bo tezje.

aja pa pise se “s srbohrvascino” sam kaj k se domacega jezika ne zna

Kamele0N

23. jul 2008
44.051
5.261
113
In kako sta vidva srbofila uspela?

ker tokrat sta bila oba na pravi strani….ko bo 5 srbov zadaj in bos z Marjanom kleno slovenscino tolkel bo tezje.

aja pa pise se “s srbohrvascino” sam kaj k se domacega jezika ne zna
Srbofila....lol...

Srbofili so takoj za albanci.....isti egotrip...podobna mentaliteta...samo nianse...

Bom drugič raje napisal "balkanščino"....ker kolega ni ne srb ne hrvat....ampak en tak proper Bosanc ki se slučajno identificira kot musliman (brez napačne interpretacije korana)....

Tak ki je dal čez 5let fronte in ki je takoj ko se je začela okol naju delat "gužva" dvignil roko za račun in sva šla raje drugam....pa vrjami da ga ni bilo strah....glede na preživeto

• Wow
  • Haha
Reactions: jest5 in aljoman

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
17.473
6.314
113

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.302
9.324
113
Srbofila....lol...

Srbofili so takoj za albanci.....isti egotrip...podobna mentaliteta...samo nianse...

Bom drugič raje napisal "balkanščino"....ker kolega ni ne srb ne hrvat....ampak en tak proper Bosanc ki se slučajno identificira kot musliman (brez napačne interpretacije korana)....

Tak ki je dal čez 5let fronte in ki je takoj ko se je začela okol naju delat "gužva" dvignil roko za račun in sva šla raje drugam....pa vrjami da ga ni bilo strah....glede na preživeto
Lej preberi se enkrat za seboj.

Zmotili so te albanci. Hkrati si se sam v tujem jeziku pogovarjal. A ce bi se albanci v “balkanscini” pogovarjali bi ti bilo v redu? V cem je problem? Da ti albansko ne razumes al v tem da oni slovensko ne govorijo? Ker tvoj prijatelj tudi ne pa te to ne moti, prilagodil si se mu.
In jezimo se ker se je sola prilagodila albancem (s tem se ne strinjam), tebe pa moti ker se albanci niso nam (in govorijo med seboj albansko), hkrati pa te to tudi pod razno ne moti pri tvojem prijatelju.

zdej ok, nisi srbofil, sprejmem. Kaj pa pol? Dvojna merila?

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.302
9.324
113
Tukaj pametuješ o slovnici, a zagovarjaš albance. Ma daj se pograzni, da ne rečem še kaj slabšega...
Ne vem kje sem koga zagovarjal. Sam ocitno je sedaj tako da albanci albansko ne smejo, z bosanci se je pa ocitno primerno po njihovo pogovarjat (s predpogojem da pravilno razumejo koran in da so se na fronti borili 5 let - pri cemer gre ocitno za borca ki se je boril se kje drugje ker v bosni je vojna trajala 4 leta)

Kaj pa ti? Za albance razumem, z ukrajinci ukrajinsko? Sam da razcistimo katere nacije so ok in katere ne.

Jaz menim da je prav (in tudi za njih bolje) da se naucijo slovensko in z domacini govorijo slovensko. Ce se dobijo med seboj si ne delam utvar da bodo govorili karkoli drugega kot svoj jezik. Tudi slovenci v tujini se med seboj slovensko pogovarjajo ko so sami.

• Všeč mi je
Reactions: jest5

Kamele0N

23. jul 2008
44.051
5.261
113
Lej preberi se enkrat za seboj.

Zmotili so te albanci. Hkrati si se sam v tujem jeziku pogovarjal. A ce bi se albanci v “balkanscini” pogovarjali bi ti bilo v redu? V cem je problem? Da ti albansko ne razumes al v tem da oni slovensko ne govorijo? Ker tvoj prijatelj tudi ne pa te to ne moti, prilagodil si se mu.
In jezimo se ker se je sola prilagodila albancem (s tem se ne strinjam), tebe pa moti ker se albanci niso nam (in govorijo med seboj albansko), hkrati pa te to tudi pod razno ne moti pri tvojem prijatelju.

zdej ok, nisi srbofil, sprejmem. Kaj pa pol? Dvojna merila?
Moti me to da v Kranju ne moreš sedet v random lokalu da albatrosom to ne bi šlo v nos....pa pomojem da so albatrosi isti v Velenjkovcu al pa Celju ali pa....

Če bi bral (niti zgodbo ne razlagam ravno prvič tu gor)....bi razumel da sva šla s kolegom v Kranju v nek random lokal na promenadi in se pogovarjala svoje debate.....lahko bi se pogovarjala v nemščini...angleščini....vseeno....ker sva še tja usedla k privat debati....brez da sva na vhodu brcnila v vrata....brez da sva dala noge na mizo...in rignila....

Point je bil ta da je Kranj že tolk albatrosov da že težko popiješ kavo/pivo brez incidenta...

• Haha
Reactions: aljoman in jest5

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.303
801
113
tam ko se terc po tori rola
Otroci se hitro naučijo, ne se slepiti, da jim je to hud problem. Ko sem 1979 šel v prvi letnik, so nas že prvi dan razporedili mešano... Velenje pač, ogromno pobov je prišlo od spodaj. Jaz sem v klop dobil Fikreta, Bosančka... par Kosovarjev smo tudi imeli v razredu... nič niso znali slovensko. Dobro, enih par je itak hitro pustilo šolo in šlo v rudnik... oni, ki so ostali, pa so se prav lepo naučili slovensko. Kar niso razumeli, so vprašali.. zanimivo, še kontrolke sva imela do besede isto napisane, ker so sprva pač pustili, da so prepisovali... Ja, s tem se je naučil. Smo imeli enega učitelja za strojništvo, Smeško smo ga klicali... model ni imel nič proti plonk listkom, še vzpodbujal nas je, da smo si jih napisali. Pred kontrolko je vedno vprašal, če imamo vsi plonk listke... Zdaj sem se spomnil, Strozak se je pisal... in v čem je fora -pri kontrolki jih nismo rabili, ker smo se že s pisanjem lističev naučili... Je pa zanimivo, pred tremi leti so v firmo prišle nove delavke, ena je imela nekam znan priimek...ja, veš da, žena enega iz prvega letnika... Smo se pogovarjali potem, kako in kje so... Totalna asimilacija, dialekt čisto naš... Ja, to so pa ''naši Bosanci''... ;) Itak smo vsem rekli Bosanci, pa niti niso bili jezni. 1983 je prišel en avtobus ''nove radne snage'', prav spomnim se, v piceriji sem bil, avtobusna kar zraven.... na blef so prišli, prva noč v hotelu... jih srečam čez leto dni, obvladali slovensko na polno. Po drugi strani pa sem imel sodelavca, 40+ let je bil že tu, pa še kar tolkel bo svoje... ampak, svinjsko je pa jedel, da je kar špricalo. Medtem ko žena je bila isto muslimanka, strogi post, kakšna svinjina... ampak slovensko pa govorila, kot bi tu bila rojena. Saj pravim, odvisno od človeka do človeka. Tako da... če se vrnemo v Žalec, malo preveč jih ujčkajo s temi prevodi... ko pride socialno vlagati, pa zna za vsako cako, za vsak cent, kaj ''mu pripada''...

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
16.302
9.324
113
Moti me to da v Kranju ne moreš sedet v random lokalu da albatrosom to ne bi šlo v nos....pa pomojem da so albatrosi isti v Velenjkovcu al pa Celju ali pa....

Če bi bral (niti zgodbo ne razlagam ravno prvič tu gor)....bi razumel da sva šla s kolegom v Kranju v nek random lokal na promenadi in se pogovarjala svoje debate.....lahko bi se pogovarjala v nemščini...angleščini....vseeno....ker sva še tja usedla k privat debati....brez da sva na vhodu brcnila v vrata....brez da sva dala noge na mizo...in rignila....

Point je bil ta da je Kranj že tolk albatrosov da že težko popiješ kavo/pivo brez incidenta...

Jaz te sam ne razumem kak incident je bil? Kaj je bil incident? A so ti kaj rekli? A si jih razumel?

Pa sem dosti v kranju in vem o cem govoris ampak kaj je bil incident? Jaz ce grem tja pa tud ce vsi albansko govorijo mi se nikoli nihce nic ni rekel, ce pa bi mi ga pa itak ne bi razumel kaj hoce od mene.

mistique

Guru
16. jun 2009
15.343
2.880
113
Fak enkrat so me napdli z železno palco...to sem pa čist pozabil.

Katri ni delal kazalec za gorivo (takrat smo vozili po filingu itak) in ker me je filing zapustil (zapacan z drugimi filingi...pač zaljubljen jbg), sem jo tam nekje pod Golovcem (na Hradeckega) zrinil na eno večje dvorišče in še preden sem zategnil ročno, da bi šel not vprašat, če lahko pustim za pol ure (da skočim po benz), sta dva majstra na prvo že prlaufala ven iz neke...kaj pa vem, kisok variante al pa trgovine (mogoče z gradbenim materialom ali pa zelenjavo)...strela jasna isusa, najbolš je blo, da se nisem premaknil, ker če bi začel laufat bi mi pa avto stolkla najbrž. Tista dva sta bila zelo teritorialna. Ne spomnem se ker nivo točno sta govorila, ampak sem vse razumel. Sta pa hitro računala, ker ko je še kolega ven stopil sta hitro ugotovila da je 4m več kot 3. :valjamse:

Splača se bit številčno močnejši ali pa dovolj butast + da maš v avtu kak TK DSL59, kot ljubiteljski električar :fredi:

• Haha
Reactions: Gatto

Rekreacija

Guru
7. avg 2019
1.892
1.124
113
Fak enkrat so me napdli z železno palco...to sem pa čist pozabil.

Katri ni delal kazalec za gorivo (takrat smo vozili po filingu itak) in ker me je filing zapustil (zapacan z drugimi filingi...pač zaljubljen jbg), sem jo tam nekje pod Golovcem (na Hradeckega) zrinil na eno večje dvorišče in še preden sem zategnil ročno, da bi šel not vprašat, če lahko pustim za pol ure (da skočim po benz), sta dva majstra na prvo že prlaufala ven iz neke...kaj pa vem, kisok variante al pa trgovine (mogoče z gradbenim materialom ali pa zelenjavo)...strela jasna isusa, najbolš je blo, da se nisem premaknil, ker če bi začel laufat bi mi pa avto stolkla najbrž. Tista dva sta bila zelo teritorialna. Ne spomnem se ker nivo točno sta govorila, ampak sem vse razumel. Sta pa hitro računala, ker ko je še kolega ven stopil sta hitro ugotovila da je 4m več kot 3. :valjamse:

Splača se bit številčno močnejši ali pa dovolj butast + da maš v avtu kak TK DSL59, kot ljubiteljski električar :fredi:
Verjetno je bil takrat tam diskont pijač.

• Všeč mi je
Reactions: mistique

Kamele0N

23. jul 2008
44.051
5.261
113
Jaz te sam ne razumem kak incident je bil? Kaj je bil incident? A so ti kaj rekli? A si jih razumel?

Pa sem dosti v kranju in vem o cem govoris ampak kaj je bil incident? Jaz ce grem tja pa tud ce vsi albansko govorijo mi se nikoli nihce nic ni rekel, ce pa bi mi ga pa itak ne bi razumel kaj hoce od mene.

Incident bi se zgodil kmalu.... če ne bi hitro spila pa plačala...

Piješ pivo in si v debati...nakar pogledaš okol sebe in te 2mizi albatrosov gledajo direktno eye to eye...