Šiptarsko izkoriščevanje Slovenije

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.302
798
113
tam ko se terc po tori rola
To, z dvojezičnim vabilom, je hud strel v koleno. Ravnateljica se zdaj nekaj ven vleče, da je bilo namenjeno le šipcem... Če ne pridejo na sestanek, ni zaradi tega, da ne razumejo, da morajo priti... Nočejo, oziroma se delajo, da ne razumejo. Kako so se pa v JNA vsi šipci lahko naučili srbohrvaško? Ker so se morali in jih nihče ni jebal 5%, če so tolkli po svoje. Ko sem konec '70 šel v srednjo šolo, smo v prvem letniku imeli par učencev s Kosova. Kaj mislite, kako je bilo..? Ja, naučili so se slovensko. Sicer malo težje, ampak so se.

• Všeč mi je
Reactions: Holobist

brane_new

Guru
10. feb 2008
19.230
2.447
113
Šipci!
Kako le dobijo oceno iz slovenščine? Je neocenjen?
Slo jezik je obvezen.
In pri taki besednih predmetih se moraš mizražat slovensko! Znanje je znanje, ampak izražanje je pa v SLO jeziku. Kakšna je ocena pri zemljepisu, in podobnih predmetih?

Torej kaka so spričevala?
V SLO jeziku ali ''mednarodnem'' jeziku šole?

Je dokument socialne pomoči v SLO jeziku?
Uradni jezik takih dokumentov je v SLO jeziku! Razumejo?

• Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.373
7.504
113
Šenkujejo jim, samo da gredo dalje in se jih rešijo.

Med drugim pa moj pubec trepeta za vpis v željeno sredno šolo, ker ne ve kaj ga bo v NPU-ju prsenetilo.

• Haha
Reactions: aljoman

jello

Guru
22. sep 2008
10.926
4.237
113
Najbrž si mislil NPZ in če so mu nepismeni šiptarji na NPZ konkurenca potem se je resno za vprašat kaj je delal 9 let v OŠ.

• Všeč mi je
Reactions: aljoman

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
8.569
3.898
113
Malo na pamet?
Imam opravka s kosovsko družino, kjer starejša hči (nekih 11 let) govori, piše in vse ostalo v slovenščini, mlajša hči (drugi razred se mi zdi) večinoma vse razume, govori še malo slabše, oz. je zelo sramežljiva - mogoče zato. Oče dela v Sloveniji kot gradbeni delavec nekih 5 let od tega prej 3 pri "šiptarju" s samimi šiptarji in dejansko ni imel nobene potrebe po znanju slovenščine. Zadnji dve leti dela v novi firmi s slovenci oz. ostalimi "južnimi brati" in že precej tekoče govori in razume slovensko. Mati se je priselila dobro leto (2?) nazaj s hčerkama in dela kot čistilka v enem "delavske hotelčku" in po domovih. Še "Tarzan slovenščina" ji je tuja, večinoma se sporazumeva preko starejše hčere in pa OK? - OK! Karkoli.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
13.373
7.504
113
Ko bi ti vedel koliko imamo posla z temi ubogimi albančki in v bistvu še kako dobro vemo kako je z njimi... Ti pa res imaš srečo, da najdeš šivanko v senu.