Salzkammergut, Avstrija 2015 by Alfist555

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.822
1
38
Letosnji kolektivni dopust je bilo potrebno izkoristit in ker mi avgustovski termin ne odgovarja za morje, smo jo udarli k nasim severnim sosedom v "mountain&lake districk". Par dni, pri sosedih se je izkazalo za super oddih. Ogledal smo si lepo panoramsko cesto Nockalmstrasse, ki je bila super kljub mal slabsemu vremenu. Potem je sledil ogled znamenitosti Dachsteina z juzne in severne strani. Neverjetne razgledne tocke, prepadne stene, jame... sonce, sneg....ledeniki, jezera...Unescova dediscina...ni da ni. Za finish pa vzpon s parno lokomotivo po najstrmejsi zobati zeleznici v Avstriji.

Panoramska cesta Nockalmstrasse

Dachstein
Dachstein Suspension Bridge 360° panoramaDachstein Skywalk 360° panorama


Dachstein 5 fingers 360° panorama

HallstattZobata zeleznica

Schafbergspitze 360° panorama


LP
 
Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Krasno, moram gor na ta viseči most.
Slap Riesach pa niste šli gledat?

Sicer pa je Dachstein najvišji vrh Štajerske...
 

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.822
1
38
Ne slapu nismo nobenga obiskal...ceprav jih je nekaj ob poti. Sem pa pred leti obiskal najvisji evropski slap Krimml. Drugac hvala za namig...si ga ogledamo ob naslednji priloznosti.
 

TheBizz

Pripravnik
7. mar 2011
578
0
16
Tole sem pa cist spregledal! Enkratne fotke in odlicna tura
tudi mi2 sva poletni teden dopusta namenila potepanju po AUT in DE (Tirolska in Bavarska).

LpA
 

dax

Fizikalc
22. maj 2012
222
33
28
Maš kako ruto tega tripa? Kje sta prenočevala? Sta rezervirala vnaprej ali kar sproti?

Lp
 

alfist555

Fizikalc
4. okt 2007
1.822
1
38
Zivijo
Rute nimam...ti pa lahko na hitro opisem pot. Cez Predil mimo Villacha proti Bad Kleinkirchheim. Tu sem zavil na Nockalmstrasse (placljiva gorska cesta). Prvo prenocevanje je bilo v kampu v Ramsau am Dachstein. Kampa nisem rezerviral bi bilo pa fajn ko bi ga, ker so me sprasevali po rezervaciji (majhen kamp, polno zaseden in casi pocitnic). Drug dan zgodaj zjutraj ogled Dachsteina....popoldan premik v Hallstatt...oz. Obertraum, ker je bil kamp v Hallstattu poln. Popoldan ogled jam. Naslednji dan dopoldan ogled Hallstatta...moznost ogleda rudnika soli, ampak jaz sem izpustil...premik v St Wolfgang im Salzkammergut...iskanje kampa....voznja z zobato zeleznico. Povratek domov.

Kampe priporocam rezervirat v naprej...sobe verjetno enako, ker je v casu dopustov neverjetna guzva. Sem imel sreco, da smo se nastanil v kampe v precej spodobni uri. Ce bi sli v kampe sele zvecer, bi verjetno nikoli ne dobil prostora. Vstopnine in cene so pa precej visoke za slo zep.

LP