Revolut bančni račun

sousis

Guru
16. nov 2019
1.735
1.177
113
Povprečen bankir na okencu ni glih nek super duper primer višje inteligence. So se pač naučili kar se morajo za prodajat te pakete.

sajkek

Guru
16. mar 2008
38.357
12.835
113
na konc pa analni dobički, ko zavarovalnice. Če bi lahko bi vsem sredinec pokazal. Pa ne moreš, razen če greš v črno gošo živet.. Čeprav včasih niti to neb bila slaba alternativa.

• Všeč mi je
Reactions: novaa

crnobog

Guru
29. apr 2009
3.578
2.135
113
Pri bankah imamo čist lepo šanso jim sredinca pokazat. Vsaj dokler nimamo/ne rabimo kredita.
Zato smo tudi v tej temi.

Sam nardim 99% vsega prometa na Revolutu in N26.
In odkrito povedano mi gre res težko v glavo zakaj si ne vsi uredijo vsaj trajnikov prek katere od teh bank.
Neverjetno je kaj vse je folk pripravljen naredit da prišpara nekaj centov, ampak vseeno pa brez težav plača tistih 50c na položnico na mesec. In to mesec za mesecem za mesecem.

• Všeč mi je
Reactions: sousis in novaa

delavec44

Guru
17. dec 2012
3.294
2.306
113
Kje v tujini dobiš še 2% cashbacka na nakupe s kartico. Pri nas znajo pa vse le kasirati. Lepo kaže sedaj OTP z zaračunavanjem quasi transakcij.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
14.823
5.057
113
Bybit master card nabereš ziher 10€ na mesec cash backa.
Edini 1€ si vzamejo ko denar gor nakažeš preko sepa nakazala.

Janez40

Guru
12. jul 2016
3.762
5.051
113
Sam imam odpor proti bankam, kjer ne morem stopit do človeka, če bi bilo kdaj potrebno. Mogoče čisto neracionalen in nepotreben strah.
Trenutno sem na Sparkasse, gor mi hodi plača, uporabljam spletno in mobilno banko, plačujem za položnice 40c na kos, večinoma imam vse na e-računih, imam dodaten brezplačen bonus račun za parkiranje denarja (da ni na TRRju) in eno varčevanje. Občasno sklenem kakšen depozit do 1 leta, vedno dobim boljšo obrestno mero, kot oglašujejo, ni pa to nekaj, kar bi bilo "vau" (do 2%). Uporabljam bančno kartico + kreditno Mastercard za splet in občasno tujino. Mesečnih stroškov nimam.

Glede česa bi bil sedaj recimo Revolut boljši, ker plača bi še vedno morala hodit na Sparkasse, torej rabim 2 banki, prenos iz ene na drugo in potem uporaba Revoluta, kjer bi imel prenakazano plačo + varčevanje in depozit? Kako prideš do večje količine gotovine, če jo potrebuješ, ker vidim, da so dvigi iz bankomatov zelo omejeni na mesec?

amacar

Guru
29. apr 2010
4.234
505
113
Plača ne rabi hodit na Sparkasse. Dvigi niso omejeni, le provizija je. Brez provizije nakažeš komu drugemu ali pokombiniraš s kakšno zastonjsko rešitvijo (N26 ima 1k€ na dvig 3-5x na mesec). Sparkasse fit (oziroma za nas stari udobni pozitivni) račun se pa vedno splača imeti odprt, just in case, ker je edini strošek (neobvezen) spletna banka, ki stane 0.25/0.35€.
Revolut podpira virtualne kartice, podpira google/apple pay, brezplačna nakazila, brezplačne direktne bremenitve, flexible depozit, dobivaš toček s katerimi imaš zastonj esim po tujini, popuste na lete, račun brez stroškov vodenja za delnice/etf. Če ne rabiš nič od tega pač ostaneš na sparkasse.