do sedaj cca 5€... sem se polenila. že prej sem morala imeti vsaj osnovni NLB račun (ki je bil pač najcenejši od vseh fizičnih bank v slovenji), ker moram gotovino položit. Na revolut jo težko. Potem je imel program, ki ga moram imeti v službi, samo možnost plačila položnice na slovenski iban. Zdaj so to sicer spremenili, ampak kake stare mame in ateji, ki gredo na pošto položnico plačat in jih bo tam una za šalterjem vprašala, če je prav, da gre nakazilo v Nemčijo, se znajo prestaršiti in hoditi nazaj, da nekaj ni v redu. Prilivi so zastonj. Prenakazilo na Revolut stane kolikor je pač nalog, načeloma pridem kamot z 1/mesec skozi. Torej 5 teh je dovolj. Trajnikov imam tudi kar nekaj, geni mi celo pogojuje nek trajnik (sem že pozabila zakaj, vem da je bila neka frka).
s 1.11. so nabili gor 3€, ker uporabljam za s.p. Še zmeraj daleč najcenejša opcija, ker je (vsaj do 1.2.2026) notri zajeto vse. Točno veš, da so pologi, prilivi, odlivi ipd bistveno drugače obračunani na poslovnih računih. Zdaj pa je razlika 8€ (kar še zmeraj OK) , ampak od 1.2.2026 zna bi konkretnejša. Jaz nimam samo par dogodkov več v vsako smer, kot prej. Letos imam do sedaj izdanih 1399 računov. to moram nekako na banko dobiti - gotovino ali transfer in to bi me povsod drugje kar konkretno stalo. POSa pa nimam, ker imam provizijo na to. vsacga centa za banke mi je močno škoda, glede na to, da ne zaslužim slabo, se večina sprašuje, zakaj se sploh ubadam toliko s tem za par evrov, ker je moj čas bistveno več vreden (tudi po tarifi, ne zgolj na filozofski ravni) in nekje moram tudi sama pri sebi črto potegniti, do kje mislim peljati ta prezir in koliko mi to vzame časa in volje. Žal se vedno pogosteje znajdem v situaciji, ko klejem zaradi teh podražitev kar malo tako iz riti potegnjenih, ker morajo notri prinesti vse izpade zaradi neobank( in imamo začaran krog), ampak nimam kam iti, da ne bi bilo še dražje. Kaj čem pol?
nekako vse, kar je še sprejemljivo, je nek račun, kjer mi ne bi sitnarili, za kako rabo gre pa da je samo za s.p., kjer bi lahko trajnike gor navezala. Svojčas sem imela N26, ampak osebnega in sem kršila njihove pogoje. Zdaj si želim, da bi mogoče že v štartu imela takega, kjer jih ne bi, ker še to se mi manjka, da mi zamrzne račun in rešuje nedoločljivo dolgo, kaj bodo z menoj... horror storyjev je kolikor češ na to temo...