Registracija skuterja brez izpita

Janez40

Guru
12. jul 2016
2.025
2.357
113
Zaradi Corone ne vem koga poklicat, da bi dobil točne odgovore pa sprašujem tukaj.

Oseba, ki še nima izpita za motor bo delala izpit na svojem skuterju, kar pomeni, da bo dobila izpit do 125ccm in avtomatik. Kaj drugega je ne zanima, tako, da je to vse ok.
Ker bo to njen skuter, bo za potrebe vožnje v Avto šoli moral biti registriran in zavarovan. Seveda ne more biti na njeno ime, saj še nima izpita.

Verjetno je opcija, da se skuter registrira na ime človeka, ki ima izpit za motor? Ona potem z njim oddela motošolo in ko ima izpit, se naredi prepis? Je to ok ali razmišljam preveč preprosto?
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
10.705
1.673
113
Ali se je kaj spremenilo v zadnjih letih? Vem, da je včasih iz kdove kakega razloga imela ena mama registriran avto svojih otrok in so bili otroci uporabniki, ona brez izpita pa lastnik in tisti na katerega je bilo vozilo registrirano. Verjetno je moral biti nekdo z izpitom uradno vpisan kot uporabnik.
Predstavljam si, da je podobno kot pri lizingu. Lizing je lastnik, uporabnik pa kupec.
Drugače pa bi vsaki tehnični pregledi to morali vedeti ...
 

BojanP

200. registrirani uporabnik
24. jul 2007
2.451
1.649
113
Kot je že pisal Pepe. Motorno vozilo se lahko registrira na osebo brez izpita, vendar se mora ob registraciji v prometno vpisati še uporabnik, ki ima izpit.
 
I

Izbrisan uporabnik 3287

ne vem, ce bo slo tako zlahka. registracija gre (oseba, ima izpit), ona potem uporabnik. (jaz to ne bi pocel, vendar vseeno).

problem nastane pri voznji z avtosolo. lansko leto je moj mulc delal za m1 (15 let). kupil nov motor, avtosola imela svojega cisto raz...ga. vprasali, ce lahko mulc vozi ure na svojem (cene ur itd niso bile pomembne). je sef avtosole rekel: da bi mulcev motor moral na tehnicni in tam spremeniti papirje v xy (avtosola vpisana,...) po opravljenih urah voznje pa zopet nazaj na “prvotno“ stanje papirjev. strosek seveda nas.

sedaj opravlja za 125 (16 let) in ima zopet nov motor. reg in zavaroval bom, ko opravi izpit.
 

map

Guru
6. jul 2008
6.501
1.185
113
najrajš na babi
Pa kaj nimajo motorjev v avtošoli?. Pa kaj je fora avtomatik. Zastopim če gre za telesno okvaro in drugega ne more vozit, drugače pa A1 na prestave in lahko potem vozi vse in avtomatike in na prestave.