mogoče kar tule naredimo anketo, pa ni potrebno it volit, ker itak nič ne spremeni, pa rešeno.
Vidim le prst dol. Kje so odgovori?A če se brezposelni odpove prejemanju socialke ga še vedno doleti obvezno prisilno delo?
Bi pa tukaj dodal, da bi odvzel volilno pravico vsem, ki ne živijo stalno v republiki Sloveniji, ampak to je druga zgodba.
RTV, če ga damo pod financiranje proračuna bo še bolj politično trobilo, zato bo tukaj PROTI, čeprav mi gre RTV prispevek kategorično na jetra.
A ni bilo rečeno, da se jim odzvame socialna pomoč, če ne bodo hoteli delat? Potem je to prisilno.Nihče jih ne bo silil, lahko pa s svojim delom pomagajo skupnosti in pridobivajo izkušnje za redno službo. Tudi sedeti doma in se smiliti samemu sebi nekaterim ni v redu. Pa dlje časa kot si odsoten s trga dela, težje spet prideš nazaj.
Če bi to želeli, bi že sedaj lahko delali. Jaz bi naprej ukinil delo glede na izobrazbo. Če nekdo potrebuje trgovca bi ga moral zavod tja poslat, ne glede na izobrazbo. V času dela, pa si lahko išče zaposlitev primerno svoji izobrazbi. V primeru zavrnitve, pa ukinil socialno pomoč in ga izbrisal iz sistema kot iskalca zaposlitve.Nihče jih ne bo silil, lahko pa s svojim delom pomagajo skupnosti in pridobivajo izkušnje za redno službo.
Šank debata brez številk je tvoja vrlina."Če nekdo potrebuje trgovca bi ga moral zavod tja poslat"... zdaj pa napišmo, da se potrebuje ljudi za javna dela in ga zavod ali center za socilano delo tja pošlje...če zavrne adijo socialna pomoč.
nobene razlike.
torej 2000, a je razlika ce je 500 ali 10000.Šank debata brez številk je tvoja vrlina.
Razpisanih javnih del je ~2000 za 26/27, najdeš cifro na strani zavoda.
Mene zanima kako bodo sedaj socialce ki so že sedaj obvezni hodit na razgovore za službo spravili k delu? Tisti ki so brezposleni s 100 alinejami v zdr. spričevalu bodo delali kje? V fabriki kot direktorji ali kaj?